pátek 08. března 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani porazili Kometu a slaví postup do předkola play off!

Hokejisté PSG Berani Zlín porazili v utkání 52. kola Tipsport extraligy tým HC Kometa Brno 3:1 a vybojovali si postup do předkola play off. Berani potřebovali k jistotě postupu do play off bod, přičemž utkání nezačalo pro ně vůbec dobře. Kometa se ujala vedení již v 18 vteřině ostře sledovaného derby před vyprodaným hledištěm. Zlínští našli rychlou odpověď a za 69 vteřin srovnali stav. Vyrovnané skóre vydrželo až do 50. minuty. Domácí zásluhou využité přesilovky dali vítězný gól a poté přidali ještě třetí branku do sítě mistrovské Kometa. Kubiš a spol. porazili poprvé v letošní sezoně Kometu. Góly zaznamenali Pavel Sedláček, Pavel Kubiš a Antonín Honejsek. Berani obsadili v základní části deváté místo a v předkole se utkají s Mladou Boleslaví. Série hraná na tři výhry začíná dvěma zápasy na ledě Bruslařského klubu. První je na programu v pondělí 11. března.

52. kolo / pátek 8. 3. 2019 / 18:00
Berani Zlín Zlín - HC Kometa Brno Kometa Brno
3:1
(1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. min P. Sedláček (J. Dufek, Nosek), 50. Kubiš (J. Ondráček), 56. Honejsek (Šlahař, Ferenc) - 1. P. Holík (P. Kratochvíl, Čiliak). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 000 (vyprodáno). Střely na branku: 28:26. Zblokované střely: 2:12. Hity: 7:8. Vhazování: 20/54 (37%) - 34/54 (63%). Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Berani Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Ferenc, Valenta, Gazda, Padrnos, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, J. Dufek - L. Krejčík, Popelka, E. Kulda. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Kometa Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Štencel, Mikyska - P. Kratochvíl, P. Holík, Zaťovič - Orsava, J. Hruška, Plášek ml. - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Horáček, Pokorný.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-03-08/id/244537

Nejlepší hráči utkání: Libor Kašík - Petr Holík.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Pavel Kubiš, Libor Kašík, Petr Holík.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Byl to vyrovnaný zápas a čekalo se do stavu 1:1, kdo dá vítězný gól. Byli jsme šťastnějším týmem, neboť tlak byl obrovský. Za podpory diváků a vyprodaného hlediště jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Jsme rádi za postup do předkola play off."

Kamil Pokorný (trenér HC Kometa Brno): "Dali jsme hned v úvodu rychlý gól, ale soupeř našel rychle odpověď. Poté už to bylo vyrovnané utkání a čekalo se na to, kdo udělá chybu a vstřelí rozhodující gól. Nabídli jsme Zlínu deset minut před koncem přesilovou hru. Domácí dali vítězný gól a dovedli zápas do vítězného konce. Gratuluji Zlínu k výhře a postupu do předkola."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY