sobota 22. září 2018 | Lukáš Mihal

Dorostenci navázali na předchozí výhru, porazili Přerov + FOTO

Dorostence po předchozím vítězném utkání s Olomoucí čekal další zápas, tentokrát s Přerovem. Mladí ševci začali velmi dobře, neboť už po desíti minutách hry vedli o dvě branky. Pak ale Přerov snížil a dostal se na dostřel jediného gólu. Domácí ale uklidnil Jakub Kráčalík, který vsítil branku na 3:1. Berani následně přidali ještě další branku. Zubrům se ještě nakonec podařilo snížit, jenže Jan Hoferek výsledek utkání zpečetil gólem do prazdné branky. I nadstavbu dorostenci vyhráli a opět berou čtyři body a dostávají se na třetí místo tabulky.

4. kolo / sobota 22. 9. 2018 / 15:00
Berani Zlín Zlín - HC ZUBR Přerov Přerov
5:2
(2:0, 0:1, 3:1 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Laciga (Burian, Chludil), 10. Laciga (Šindelek, Chludil), 41. Kráčalík (Šindelek, Chludil), 45. Laciga (TS), 60. Hoferek, 65. Šindelek (Chludil) – 24. Štíbr (Šilhavý), 60. Kuncek (Halík). Rozhodčí: Šudoma – Čelechovský, Kučera. Vyloučení: 6:5. V oslabení: 1:0. Využití: 3:0. Diváci: 65. Střely na branku: 36:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Peprna, Čechmánek, Mojžíš, Laciga, Ramert, Kráčalík, Lavička.

HC ZUBR Přerov: Suchánek (od 45. – 60. Žurek) – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Holík – Machalík, Štíbr, Ryšavý, Kuncek, Halík, Hradil, Hlávka, Závadský, Juřička, Šilhavý.

Junioři začali zápas s Přerovem velmi dobře, jelikož už po sedmi minutách vedli. Adam Laciga clonil před brankou a po nenápadné střele Adama Buriana dokázal kotouč tečovat do sítě. Ševci ale stále pokračovali v tlaku, což přineslo další branku. Adam Laciga se opět pohyboval v předbrankovém prostoru a po přihrávce od Šindelka zasunul kotouč do prázdné branky, protože Tomáš Suchánek, brankář hostů, se nestačil přesunout.

Další třetina už pro ševce tak dobře nezačala, protože Zubři začali hrát mnohem lépe, než v první třetině, což znamenalo první branku hostů. Miroslav Štíbr si najel do levého kruhu, kde dostal přihrávku od Michala Šilhavého a svou střelu nasměroval přesně nad pravé rameno Tobiáše Synka, který neměl šanci. I potom Přerov ve druhé třetině Zlín jasně přehrával, ale branka už nepadla a tak se šlo do šaten za vedení Beranů.

Ihned po začátku třetí třetiny mladí Berani opět odskočili na rozdíl dvou branek. Jakub Kráčalík, kapitán Zlína, to vzal na sebe a střelou z mezikruží nedal Suchánkovi šanci. Ševci se po tomto gólu jasně ujali režie hry, z čehož těžili. Marian Koblížek zakryl kotouč v brankovišti při šanci Beranů, což znamenalo trestné střílení. Chopil se ho Adam Laciga, který se nejprve Suchánka položil a pak ho bekhendem přehodil, zvýšil vedení domácích a k tomu se mu podařilo zkompletoval hattrick. Tomáš Suchánek následně putoval na střídačku a do branky se postavil Petr Žurek.

Vše už vypadalo jasně, ale Zubři ještě stihli snížit. Minutu před koncem se napřáhl Matěj Halík, který sice branku nevstřelil, ale kotouč Synkovi propadl za záda, kde byl připravený Lukáš Kuncka, pro kterého nebyl problém zasunout puk za čáru. Necelou půl minutu před koncem však bylo definitivně rozhodnuto, když Jan Hoferek dokázal střelou z obranného pásmo trefit přesně prázdnou branku a zpečetil tak zisk tří bodů.

Poté následovala samozřejmě nadstavba a do branky Přerova se vrátil Tomáš Suchánek. Nadstavba byla zprvu velmi vyrovnaná, ale ševci i přesto častěji byli u kotouče a trochu svého soupeře přehrávali. Nakonec minutu a čtvrt před koncem fauloval kapitán Zubrů Martin Ryšavý, což rozhodlo. Mladí ševci téměř okamžitě přesilovku využili, když se od modré napřáhl Filip Šindelek, který pro dorostence vystřelil i čtvrtý bod. Tímto vítězstvím dorostenci navázali na výhru s Olomoucí a ziskem čtyř bodů dokázali postoupit na třetí příčku tabulky.

Fotogalerie