sobota 29. září 2018 | Lukáš Mihal

Dorostenci nedotáhli obrat, podlehli Třinci v prodloužení + FOTO

Dorostenci dnes odehráli šesté kolo Extraligy dorostu, kde se utkali s Třincem. V první polovině zápasu se jim moc nedařilo, protože dvakrát inkasovali. Poté ale přišla třetí třetina a mladým ševcům se podařilo vyrovnat a šlo se do prodloužení. V prodloužení však byli přece jen lepší hosté, kteří vstřelili branku a zajistili si druhý bod. Zlínští dorostenci tedy získali jeden bod a stále zůstavají na třetí pozici.

2:3p
(0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 49. Ramert (Tomeček), 57. Chludil (Burian) – 5. Kyselý (Ramik, Chovaniak), 27. Kašpárek (Procházka), 64. Hrůzek (Petrovský, Hykl). Rozhodčí: Maťašovský – Pospíšil, Smetková Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Lavička.

HC Oceláři Třinec: Halouzka – Mošnička, Andrle, Molin, Chovaniak, Bujak, Kyselý, Hrůzek – Šutý, Pánek, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkeiwicz, Ramik, Procházka, Hykl.

Utkání začalo pro ševce velmi nešťastně. Ve čtvrté minutě totiž fauloval Filip Šindelek a hosté dokázali první přesilovku využít. Denis Kyselý se chopil puku a dokázal se sám dostat až před Tobiáše Synka a vystřelit, domácí brankář kotouč nedokázal zkrotit a kotouč mu přes lapačku vypadl rovnou do brány. Hosté poté kontrovali hru, naopak ke konci třetiny byl lepší Zlín, ale branka už nepadla.

Na úvod druhé třetiny dostali mladí Berani nejprve jednu přesilovku, kterou nevyužili a pak druhou, kde sami inkasovali a Třinec šel do vedení do dvoubrankového vedení. Alexandr Kašpárek, kapitán hostů, dostal přihrávku před branku, kde otočkou Synka zmátl a pak už jen trefil odkrytou zlínskou klec. Poté Zlín dostal přesilovku pět na tři, kterou nevyužil a ihned potom měl přesilovku pět proti třem i Třinec, který jí ale taky nedokázal využít a tak po dvou třetinách vedl o dvě branky.

Třetí třetiny sedla dorostencům nejvíce. Nejprve se necelých jedenáct minut před koncem trefil Jan Ramert, který po přihrávce do levého kruhu prostřelil Matěje Halouzka střelou k bližší tyči a vykřesal tak po Berany naději. Tři a čtvrt minuty před koncem už však bylo srovnáno. Adam Burian vystřelil od modré, branku však netrefil, ale kotouč se odrazil zpět před branku od zadního mantinelu, kde byl připravený Lukáš Chludil, který už to měl jednoduché, protože se Halouzka nestihl přesunout.

Šlo se tedy do prodloužení. V této pasáži mají ševci velmi pozitivní bilanci, kdy v ní prohrál pouze jednou. Toto Berani dokazovali, ze začátku byli lepší, ale i přesto prodloužení i celý zápas vyhrál Třinec. Filip Hrůzek se prosmýkl zlínské obraně a střelou z mezikruží prostřelil Synka pod jeho pravý beton. Zlínský dorost nakonec bere aspoň bod a nadále zůstávají na třetí pozici tabulky.

Fotogalerie