čtvrtek 01. listopadu 2018 | Vojtěch Jurák

Dorostenci vybojovali tři body v Přerově

Přestože dvakrát prohrávali, mohou se radovat z výhry. Zlínští dorostenci museli v první i ve druhé třetině dotahovat jednobrankovou ztrátu. Náročné chvíle však zvládli, před druhou přestávkou dokonce otočili skóre ve svůj prospěch a dovedli zápas až do vítězného konce. Čtvrtý, bonusový bod zůstal v Přerově, domácí hokejisté jej získali v samostatných nájezdech.

13. kolo / čtvrtek 1. 11. 2018 / 18:45
HC ZUBR Přerov Přerov - Berani Zlín Zlín
2:4
(1:1, 1:2, 0:1 – N 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Štíbr (Hlávka, Juřička), 27. Zembol (Jobánek, Palguta), rozh. náj. Ryšavý – 14. Laciga (Frömel), 39. Kráčalík (Chludil), 40. Frömel (Chludil), 50. Frömel (Laciga, Chludil). Rozhodčí: Sedlák – Kučera, Skokánek. Vyloučení: 5:4, navíc Šindelek (ZLN) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 42:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

HC ZUBR Přerov: Suchánek – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Holík, Šilhavý – Štíbr, Ryšavý, Kuncek, Halík, Hradil, Zembol, Hlávka, Juřička, Jobánek.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík.

Utkání začali lépe Zubři. Palguta zavezl puk do útočného pásma a Jobánek prověřil Hamrlu. Zlín se do prvního většího náporu dostal při vyloučení Kuncka. Šindelek nejprve zamířil nad, jeho nahození na teč vytěsnil Suchánek. V páté minutě si Ryšavý povodil obránce, ale před gólmanem svůj bekhendový blafák nedotáhl. Velkou šanci připravil Štíbr Juřičkovi, ten nechal vyniknout Hamrlu. V osmé minutě ujeli dva hosté ve vlastním oslabení, Frömel nahrál Chludilovi, který si položil Suchánka, ovšem kotouč do sítě nedopravil.

V desáté minutě otevřel skóre zápasu Miroslav Štíbr, jenž po přesném pasu od Hlávky vystřelil pod břevno. Zlínu se podařilo srovnat i s trochou štěstí. Frömel ze druhé vlny nalezl Adama Lacigu a jeho střela propadla Suchánkovi skrz výstroj za brankovou čáru. Do přestávky ještě přerovský gólman betonem vychytal unikajícího Ševčíka, po teči Lacigy šel kotouč těsně vedle. V přesilové hře Přerova se obtočil Hradil, Hamrla přízemní pokus vytěsnil.

Na začátku druhé třetiny se před branku zprava natlačil Zembol, Hamrla puk letící po zemi zneškodnil a Kuncek se k dorážce nedostal. Do přečíslení proti jedinému Přerovanovi si najeli Ramert s Kráčalíkem, druhý jmenovaný těsně minul. Na pravé straně obral Šilhavého o puk Frömel a najel si před Suchánka, ten sklapl betony včas. Ve 27. minutě Zlínští nevyhodili puk z obranného pásma, čehož Přerov využil. Jobánek po Palgutově nahození ještě neuspěl, Jakub Zembol ale na brankovišti dorážel do odkryté klece.

Zubři poté svého soupeře sevřeli, Hlávku vychytal ramenem Hamrla a Štíbr osamocený před brankou minul. Šilhavého nabídku od modré čáry před brankou zajímavě tečoval Jobánek, puk prošel kousek vedle pravé tyče. Na druhé straně zastavil ránu Buriana Suchánek. Ve 37. minutě brankář Přerova parádně zneškodnil bekhendový blafák Chludila, o chvíli později však kapituloval. Chludil nabil do tutovky Jakubu Kráčalíkovi a kotouč skončil až v levé šibenici. Ještě do konce prostřední části Zlín skóre otočil. Chludil tentokrát zpoza branky oslovil Šimona Frömela, na jehož prudkou střelu Suchánek nestačil.

Ve třetím dějství ustáli Berani skrumáž před vlastní klecí, dotíraní Halíka s Hradilem přerušil rozhodčí pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Zubří naděje na bodový zisk držel Suchánek, který mezi betony schoval střelu Frömela a nadvakrát vychytal Chludila. V 50. minutě zastavil i pokus Lacigy, z dorážky však skóroval Šimon Frömel. Dvoubrankový náskok poté Zlínští už udrželi, a získali tak tři body do tabulky.

V prodloužení mohl bod pro Přerov vybojovat Zembol, který dostal možnost trestného střílení. Tuto šanci však neproměnil a stajně tak i zbylé příležitosti zůstaly nevyužity. V samostatných nájezdech vedli domácí už 2:0, Zlínští nicméně v posledních dvou sériích srovnali. Penaltový rozstřel tak musel pokračovat. V náhlé smrti se ukázala jako rozhodující střela domácího Martina Ryšavého, který zajistil bod z nadstavby pro Zubry.