čtvrtek 22. listopadu 2018 | Vojtěch Jurák

Přesvědčivá výhra. Dorostenci doma porazili Šumperk

Zápas mezi zlínskými Berany a šumperskými Draky na Zimním stadionu Luďka Čajky skončil jasnou výhrou domácího výběru. Zlínští nasázeli svému soupeři šest gólů a další trefu přidali i v nadstavbě. Díky tomu si do tabulky připisují čtyři body. Útočník Šimon Frömel se blýskl čtyřmi góly a jednou asistencí, produktivní byli také útočník Lukáš Chludil a obránce Jan Hoferek.

16. kolo / čtvrtek 22. 11. 2018 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HK Mladí draci Šumperk Šumperk
6:1
(2:0, 2:0, 2:1 – N 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Frömel (Chludil), 17. Hoferek (Chludil, Frömel), 28. Frömel (Chludil), 34. Frömel (Hoferek), 45. Hoferek (Šindelek, Ševčík), 51. Mojžíš (Kráčalík, Hoferek), 65. Frömel – 51. Janech (Kučera, Fibigr). Rozhodčí: Čech – Pospíšil, Blažek. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 41:20. Průběh utkání: 6:0, 6:1.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Jakeš, Lavička.

HK Mladí draci Šumperk: Ryšavý – Seidenglanz, Minařík, Panáček, Kareš, Blaško, Koutecký – Burda, Mann, Slováček, Kučera, Diviš, Fibigr, Trögner, Janech, Hass, Šucha.

Úvod utkání se nesl v opatrném duchu. Žádný z hráčů nechtěl udělat chybu, a tak se hrálo především ze spolehlivě zabezpečených obran. První gól utkání vstřelil Šimon Frömel, jehož střela zazvonila o brankovou konstrukci. Stalo se tak v 6. minutě zápasu. Tempo hry se po úvodní brance zvýšilo a zejména Šumperk se tlačil do zakončení. Domácímu celku však pomohla druhá trefa v závěru třetiny. Jan Hoferek zvýšil na 2:0.

Začátek druhé části byl zřejmě poslední pasáží, kdy mohl Šumperk udržet krok a pomýšlet na vítězný výsledek. Krátce po úvodním vhazování poslal Fibigr puk do tyče, o pár minut později se prodral až do samostatného úniku Burda. Žádná z těchto šancí Šumperku se však neujala.

Naopak Zlínu se dařilo navyšovat své vedení. Šimon Frömel ve 28. minutě využil rychlé přihrávky od Chludila a přidal třetí gól Zlína. O šest minut později se Šimon Frömel prosadil znova. Hoferkovu střelu usměrnil za brankáře Ryšavého, dovršil hattrick a upravil na 4:0 pro domácí. V závěru třetiny pak domácí hokejisté dominovali a nechybělo mnoho k tomu, aby přidali další trefy.

Ve třetí třetině mladí ševci kontrolovali zápas a přidávali další zásahy. Jan Hoferek svou druhou trefou v zápase a Matěj Mojžíš o pět minut později navýšili náskok Zlína na rozdíl šesti branek. Až v této chvíli se podařilo dát gól i hostům. Půl minuty po šesté inkasované brance snížil Patrik Janech, který využil přihrávky od Jana Kučery při přečíslení dva na jednoho. Stav 6:1 se stal konečným výsledkem zápasu.

Nadstavba o čtvrtý, bonusový bod nabídla zřejmě nejútočnější hokej za celý duel. Více gólových šancí si vytvořili hosté, brankář Synek však své spoluhráče podržel. Chytil mimo jiné i dva samostatné úniky Šumperských. V samotném závěru nastavení ujel všem na ledě Šimon Frömel a v poslední vteřině hrací doby prostřelil brankáře Ryšavého mezi betony. Zlín tak získal i čtvrtý bod do tabulky a udělal důležitý krok v cestě do první čtyřky skupiny Východ.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Byl to pro nás těžký zápas. Soupeř hrál velmi dobře, i když to byl tým z konce tabulky. Někdy do třetího gólu nám Šumperk dělal velké problémy, hlavně z brejků. My jsme se snažili hrát aktivně, nátlakově. Musím všechny kluky pochválit za to, jak to odmakali, že k zápasu přistoupili poctivě, obětavě a nepodcenili ho. V prodloužení nás velmi podržel gólman. Celý zápas byl spolehlivý, ale v prodloužení nejvíc. Vyzdvihl bych i výkon Šimona Frömela, který dal čtyři góly včetně toho posledního. Dneska mu zápas sedl, byl rozdílovým hráčem.