sobota 01. prosince 2018 | Michal Sedláček

Dorost v posledním zápase základní části porazil Warriors Brno 7:2 + FOTO

V posledním zápase základní části extraligy dorostu si mladí Berani s chutí zastříleli. Svého soupeře z Brna porazili vysoko 7:2 a ovládli i následné nájezdy. V utkání se hattrickem a proměněným nájezdem blýskl Šimon Frömel. Zlín tak v základní části obsadil 3. místo ve Východní skupině.

18. kolo / sobota 1. 12. 2018 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HCM Warriors Brno Warriors Brno
7:2
(2:1, 3:0, 2:1 - N 0:0 - 1:0 )
Branky a nahrávky: 5. Šimášek (Mojžíš), 16. Frömel (Burian, Chludil), 26. Frömel (Burian, Chludil), 30. Frömel (Čapka), 32. Mojžíš, 49. Ramert (Tomeček, Hoferek), 54. Čapka (Tomeček, Šimášek), rozh. náj. Laciga – 5. Svoboda (Heinrich, Lysoněk), 57. Zelinka (Denk). Rozhodčí: Kovařčík – Poláček, Kociňák. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 73. Střely na branku: 43:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:2.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Jecho, Chludil, Tomeček, Mojžíš, Gerych, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Lavička.

HCM Warriors Brno: Šebo (od 54. minuty Geidl) – Zavřel, Ulbricht, Gryc, Berka, Mlčoch, Kala, Svoboda, Brokeš, Hykl – Zelinka, Havelka, Lysoněk, Boltvan, Ambrož, Hanák, Denk, Heinrich.

První třetina začala lépe pro domácí, kteří šli v čase 4:34 do vedení. Michal Šimášek na modré čáře nic nevymýšlel, opřel se do kotouče a jeho rána skončila až za zády gólmana Šeba. Ševci tak vedli 1:0, ale jejich vedení nemělo dlouhého trvání. Jelikož už o třináct vteřin později bylo srovnáno. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Jan Svoboda, jenž našel jako první puk u chráničů Hamrly a doklepl ho do sítě. Bylo tak srovnáno na 1:1.

Zlín si však ještě do přestávky vzal vedení zpět. Byl to Šimon Frömel, kterému se povedlo dostat kotouč do sítě. O tři minuty později mohl navýšit vedení ten stejný hráč, ale tváří v tvář Šebovi neuspěl. Po první třetině tak vedli domácí 2:1. Pokud v první třetině byli domácí lepším týmem, tak v té druhé už na ledě zcela dominovali. Ve 26. minutě se dostal do úniku Šimon Frömel. Sám proti brankáři zvolil střelu k tyči a nemýlil se. O čtyři minuty později pak byl pak ten stejný hráč v úplně stejné situaci a opět si počínal na výbornou. Frömel zvolil střelu pod břevno a Berani nad svým soupeřem vedli už 4:1.

To však nebylo ze druhé třetiny vše. Obrana Brna zaváhala i na potřetí a opět si nechala ujet hráče. Navíc ještě během vlastní přesilovky. Byl to Matěj Mojžíš jenž využil chyby brněnských beků a sám proti Šebovi uspěl i gólově. Do šaten se tak šlo za stavu 5:1 pro Berany. Ve třetí dvacetiminutovce jsme se gólu dočkali až po osmi minutách hry, když se Jan Ramert dostal za obranu a střelou mezi betony gólmana přidal šestý gól ševců. Pak se střelou od modré prosadil ještě domácí Adam Čapka>, ale konečnou podobu skóre dal až brněnský Filip Zelinka, který dorazil puk za ležícího Hamrlu. Následné prodloužení o bodu navíc nerozhodlo a tak došlo až k nájezdům. Tam se za domácí prosadil Šimon Frömel a za hosty srovnal David Heinrich. Vítězný nájezd si tak v šesté sérii připsal zlínský Adam Laciga, který se prosadil na způsob Petera Forsberga. Bod navíc tak putoval za domácím týmem.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Byl to poslední zápas základní části, tak jsme hlavně nabádali kluky ať to nepodcení, což nepodcenili a za to jim děkuji. Postavili se k tomu hodně dobře. Hráli, bojovali. Řekli jsme jim ať si užívají hokej a jsem samozřejmě i rád, že tam zapadli dva mladší kluci ze starších žáků. Jsem rád, že jim ostatní pomohli. V celé základní části nám chytají výborně gólmani, takže Patrik Hamrla dneska zachytal výborně, hlavně nájezdy a vyzdvihl bych určitě nájezd Šimona Frömela a Adama Lacigy, kteří mají šikovné ruce a jsou to kreativní hráči

Fotogalerie