neděle 03. března 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci venku nestačili na Kometu

Dorost čekal první zápas dvojboje s Kometou, druhé utkání se odehraje zítra. Duel byl velmi dlouho vyrovnaný, až v polovině zápasu padla první branka, kterou vsítila Kometa. Zlín poté sice předvedl obrat, ale Brnu vyšla lépe třetí třetina, kterou vyhrálo 2:0 a radovalo se tak z celkové výhry. Domácím vyšla také nadstavba, takže Kometa bere celkově čtyři body, Berani žádný.

20. kolo / neděle 3. 3. 2019 / 14:00
HC Kometa Brno Kometa Brno - Berani Zlín Zlín
4:2
(0:0, 2:2, 2:0 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Vyroubal, 40. Sedláček (Šalé), 59. Brabenec (Kos), 59. Kos (Brabenec, Sedláček), 65. Svozil (Šalé) – 33. Chludil (Frömel), 40. Chludil (Šindelek). Rozhodčí: Čech – Urubčík, Otáhal. Vyloučení: 7:7, navíc Horký (KOM) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 44:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

HC Kometa Brno: Bizoň – Vacek, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík, Svozil – Nesvadba, Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Vyroubal.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Jecho, Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Gerych, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík.

V první třetině mnoho akcí k vidění nebylo a hlavní slovo měli rozhodčí. Jenom během úvodní dvacetiminutovky rozdali 24 trestných minut. Adam Horký si za zásah do oblasti hlavy a krku vysloužil 2+10 minut a kromě tohoto trestu hráli hosté tři další přesilovky. V největší šanci třetiny se ocitl Laciga, ale Bizoň se zaskvěl úžasným zákrokem betonem. Na druhé straně kluziště se zase parádním zákrokem lapačkou proti střele Eduarda Šalého vytáhl Tobiáš Synek. Oba gólmani si před první sirénou připsali řadu dobrých zákroků a do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Do druhé třetiny oba týmy přímo vlétly. Trvalo jen několik sekund než se brankáři mohli opět začít předhánět svými zákroky. Nejprve Synek ukradl několik gólových šancí celé první lajně Komety, následně na druhém konci čaroval proti Beranům Bizoň. Následně se utkání přehouplo do své druhý poloviny a hráčům na obou stranách to tam konečně začalo padat. Jako první se ve 32. minutě prosadil v samostatném úniku Tomáš Vyroubal. Vedení Komety ale trvalo pouze něco málo přes minutu, Lukáš Chludil dokázal přesnou střelou překonat Bizoně a srovnat tak stav utkání. Poté se hákováním provinil Stanislav Svozil a nabídl tak Zlínu početní výhodu. Berani s jejím využitím dlouho neváhali a druhou trefou Lukáše Chludila otočili vývoj zápasu. Ani Zlínu však náskok dlouho nevydržel. Kometě, tedy konkrétně Ivu Sedláčkovi stačilo jen 35 vteřin na to, aby se zorientoval v brankovišti a šest sekund před druhou sirénou poslal puk za Synkova záda.

Ve třetí třetině byly oba týmy velmi aktivní, ale na straně Zlínských byla touha po vítězství vidět více. Hokejové štěstí jim ovšem nepřálo, nejprve branková konstrukce zastavila Frömelův pokus a poté ji od modré nastřelil Šindelek. Na druhé straně dokázal Jakub Brabenec využít chyby hostů a v přečíslení dvou na jednoho překonal Synka. Berani se rozhodli odvolat gólmana a zkusit to v šesti, tento krok se jim ovšem nevyplatil a trefou do prázdné zpečetil brněnské vítězství Jakub Kos.

V prodloužení si opět důležitý zákrok betonem připsal Ondřej Bizoň a od té doby už hrála prakticky jenom Kometa. Nakonec rozhodl šikovným průnikem a poté kličkou mezi Synkovy betony domácí obránce Stanislav Svozil.

Ohlasy trenérů

Kamil Brabenec (HC Kometa Brno): "Je to ubojované vítězství. Trochu se na nás bohužel podepsala vysoká výhra s Vítkovicemi, protože jsme byli hlavami v oblacích a Zlín nás rychle poslal na zem. Na vítězství jsme se nadřeli, ale myslím si, že naše hra snesla vysoké měřítko. Nebyly tam žádné extra chyby, ale podcenění prostě přišlo. Místo toho, abychom jednoduše stříleli, tak jsme všechny kombinaci hráli tzv. do kuchyně. Takových situací bylo moc, utápělo nás to a úplně zbytečně jsme se trápili."

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): "Odehráli jsme vyrovnané utkání, dvě třetiny jsme remizovali. V té třetí jsme udělali chybu, kdy jsme si dvě minuty před koncem nechali ujet soupeře do přečíslení dvou proti jednomu, ten gól na 3:2 rozhodl. Zkusili jsme ještě power play, nevyšlo to. Podali jsme slušný výkon, rozhodla ta chyba. V prodloužení je to vždycky o štěstí a vyhrál šťastnější. Nedá se nic dělat, gratulace soupeři."