sobota 05. ledna 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci ani podruhé nestačili na Pardubice, Dynamo kralovalo v přesilovkách + FOTO

Dorostenci nastoupili k zápasu s Pardubicím, který byl druhý ve dvou dnech. Druhé utkání zahájili lépe hosté, kteří si vytvořili dvoubrankový náskok. Berani se zmohli pouze na snížení. Dynamo si navíc pojistilo vítězství gólem ve třetí třetině. Ševci mohli ještě zabojovat o jeden bod, ale ani ten jim nebyl dopřán. Pardubice ho získaly po nájezdech a radovaly se tak z čtyřbodové výhry.

23. kolo / sobota 5. 1. 2019 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
1:3
(0:2, 1:0, 0:1 - N 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Kráčalík (Tomeček, Čapka) – 10. Matuška (Koudelka), 19. Formánek (Matuška, Herčík), 48. Matuška (Herčík, Heimer), rozh. náj. Herčík. Rozhodčí: Goňa – Poláček, Bařinka. Vyloučení: 3:2, navíc Matuška (PCE) 5 min + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Ramert, Frömel, Kráčalík, Lavička.

HC Dynamo Pardubice: Borovička – Vojtěch, Vašíček, Kubíček, Tvrdík, Chabada, Hebek – Heimer, Paleček, Koudelka, Herčík, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Burda, Matuška, Půlpán, Štetka.

Pardubice nastoupili do utkání velmi aktivně, což nakonec přineslo první branku. Jakub Koudelka našel rozjetého Jana Matuška. Ten se s kotoučem dostal až před Tobiáše Synka, kterého si nejprve položil a pak pod ním zasunul kotouč do zlínské branky.

Dynamo bylo po vstřelené brance stále při chuti a pokračovalo v nebezpečné ofensivě, což nakonec přineslo i druhý gól hostů. Ten v prvním přesilovce Dynama dal František Formánek, který se po přihrávce Matušky dostal do úniku. Zlínského gólmana překonal bekhendovým blafákem. Do šaten se tedy šlo za dvoubrankového vedení Pardubic.

Přestávku domácímu celku pomohla. Ten totiž celkem jasně ovládl druhé dějství jak po gólové, tak i po střelecké stránce. První gól domácích v utkání dal Jakub Kráčalík, který po nahození Michala Tomečka dokázal puk doklepnout do branky. Ševci se poté snažili přidat ještě jednu branku, ale Michal Borovička chytal opravdu dobře a další gól už nedovolil.

Zlín tak musel vyrovnat ve třetí třetině, což se mu nepovedlo. Navíc inkasoval a Pardubice si touto brankou zajistili vítězství a tři body. Druhý gól si připsal Jan Matuška, který se po přihrávce trefil přesně mezi nohy Synka, který se zrovna přesouval ke druhé tyči. Hosté navíc tuto branku dali v přesilovce, což znamená, že využili všechny přesilovky v zápase.

Tři body tedy bralo Dynamo, ale domácí ještě mohli získat jeden bod. Ani ten nakonec nevybojovali. V nadstavbě nepadla branka a tak se šlo do nájezdů, které jednoznačně patřily Pardubicím. Ty je vyhrály 2:0 a vítězný nájezd si připsal Daniel Herčík. Pardubice tak získaly z dvojzápasu se Zlínem sedm bodů, zatímco domácí Berani pouze jeden bod a kvůli tomu se propadli na pátou příčku skupiny B, zatímco Pardubice se posunuly na třetí místo.

Fotogalerie