sobota 12. ledna 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci předvedli proti Kometě obrat v zápase a pak i v nájezdech

Utkání začala lépe Kometa, která se jako jediná jednou prosadila v první třetině a držela tak jednobrankové vedení. Pak přišli další třetiny a ty už jasně patřily Zlín. Berani v obou třetinách nasázeli po dvou gólech a radovali se z vítězství. Ševci nakonec vyhráli i nadstavbu a to po obratu v nájezdech a získali tak maximální počet bodů, tedy čtyři. Dorostenci tak navázali na čtvrteční vítězství v Třinci a pomalu stoupají v tabulce směrem nahoru.

25. kolo / sobota 12. 1. 2019 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Kometa Brno Kometa Brno
4:1
(0:1, 2:0, 2:0 - N 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Ramert (Šindelek), 30. Kráčalík (Mojžíš, Čapka), 43. Frömel (Chludil, Šindelek), 50. Chludil (Laciga, Frömel), rozh. náj. Chludil – 12. Šalé (Fajmon). Rozhodčí: Kovařčík – Poláček, Kociňák. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 40:46. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Berani Zlín: Synek (od 3. nájezdu Hamrla) – Nábělek, Valda, Šimášek, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Heš, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Jakeš, Lavička.

HC Kometa Brno: Bizoň – Řehák, Vacek, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík – Škodík, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Mišiak, Vyroubal.

Začátek utkání byl velmi opatrný. Až čas ukázal, že mírně navrh má Kometa. Hosté se totiž ihned po přežitém oslabení prosadili. První branku utkání vsítil Eduard Šalé, který se trefil po přihrávce Patrika Fajmona. První dějství už se pak dohrávala v klidu a branka už na vidění nebyla.

I přes nevydařenou první třetinu vlétli do druhého dějství Berani s velkou chutí, což přineslo jejich první branku. Filip Šindelek našel přesnou přihrávkou rozjetého Jana Ramerta, který se s kotoučem dostal do mezikruží a odtud poslal puk do pravého horního růžku hostující klece.

Brno mohlo po dvou minutách vyrovnat, dostala totiž přesilovou hru, ta ale nebyla využita, což Zlín v polovině zápasu dokázal potrestat. Pěknou kombinaci domácích zakončil po střele Matěje Mojžíše Jakub Kráčalík. Ondřej Bizoň totiž vyrazil střelu pouze do brankoviště a tak zlínský střelec pouze zasunul kotouč do odkryté sítě. Do šaten se tedy šlo za vedení ševců.

I třetí třetina byla v režii Zlína. Na úvod poslední dvaceminutovky přišly dva fauly, po jednom na obou stranách. Hrálo se tedy ve čtyřech, což více svědčilo Zlínu, který se ujal dvoubrankového vedení. Lukáš Chludil vyslal do úniku svého kapitána Šimona Frömela. Ten se dostal do pravého kruhu, odkud překonal Bizoňa střelou nad jeho lapačku.

Aktivní hra Zlína pokračovala a deset minut před koncem to přineslo čtvrtou branku domácích a poslední gól zápasu. Lukáš Chludil se dostal se svým spoluhráčem do přečíslení dva na nikoho. Spoluhráč s pukem byl Adam Laciga, který neváhal a svou přihrávkou odkryl hostující branku pro prvně jmenované. Ten se do ní bez větších obtíží trefil a zpečetil tak zisk tří bodů.

Následovala samozřejmě nadstavba, kde se dal získat ještě jeden bod. Po vyrovnaném prodloužení, kde byly šance na obou stranách přišly nájezdy. Ty ze začátku mnohem lépe vycházely Kometě, která se postupně ujala dvoubrankového vedení. Berani poté sáhli po střídání gólmanů a na scénu tak přišel Patrik Hamrla, který už pak nepustil ani nájezd. Zlínští mezitím proměnili tři nájezdy a získali i čtvrtý bod. Vítězný nájezd si připsal Lukáš Chludil, pro kterého to byl třetí kanadský bod v zápase.

Dorostenci vyhráli druhé utkání v řadě a pomalu se začínají zvedat. Kvůli dlouhé sérii pěti proher v řadě klesli až na páté místo, kde jsou sice i nyní, ale na čtvrté Pardubice už ztrátu stahují. Teď ztrácí už jen čtyři body, které se dají získat v dalším vítězném zápase.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): "Hodnotí se mi to dobře. Myslím, že jsme podali velmi dobrý výkon. Hráči přistoupili k utkání zodpovědně. Hráli s chutí, hráli prostě srdcem, takže nebylo moc proč jim do toho zasahovat a myslím si, že si to odehráli sami. Samozřejmě v rozhodující chvíli nás podržel Tobiáš Synek a chtěl bych vyzdvihnout i Patrika Hamrlu, který v těžké situaci na nájezdy vlastně už nepustil gól. Takže jak říkám, velká pochvala mančaftu."