sobota 19. ledna 2019 | Vojtěch Jurák

Dorostenci neudrželi slibné vedení a prohráli s Vítkovicemi.

Zlínští počtvrté v sezoně vyzvali Vítkovice a počtvrté s nimi prohráli. Tentokrát byli úspěchu nejblíže, nakonec ale berou z utkání jeden bod za prohru v prodloužení. Mladí ševci vedli po první třetině 2:0 a po druhé 3:1, Vítkovičtí však ve třetí části zaveleli k útoku, vyrovnali a v prodloužení pak dokonali obrat.

27. kolo / sobota 19. 1. 2019 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
3:4p
(2:0, 1:1, 0:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Šindelek (Laciga, Lavička), 14. Chludil (Laciga, Hoferek), 37. Šindelek (Šimášek, Chludil) – 24. Kotásek (Krejsa, Petr), 50. Schauer (Petr, Rajčan), 54. Krejsa (Petr), 63. Kotásek (Bystroň). Rozhodčí: Goňa – Kociňák, Pospíšil. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci:54. Střely na branku: 19:44. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Lavička.

HC Vítkovice Ridera: Münch – Bystroň, Cubo, Machů, Kosina, Puchala, Řepa – Holaník, Kotásek, Přibyl, Krejsa, Petr, Rajčan, Brada, Schauer, Juříček.

Zápas Zlína s Vítkovicemi byl už čtvrtým vzájemným měřením sil obou soupěřů v této sezoně, přičemž mladí ševci všechny tři dosavadní duely prohráli. První třetina však dala zlínskému týmu naději, že by mohl negativní bilanci zmírnit. Vítkovice sice byly před brankou o něco nebezpečnější a vytvořily si více příležitostí, ovšem góly padaly na druhé straně.

Nejprve to byl Filip Šindelek, kdo využil v deváté minutě přesilovku střelou do horního rohu branky. O chvíli později na něj, opět v početní výhodě, navázal Lukáš Chludil. Za hosty dvakrát zahrozil Alex Kotásek, ovšem gólman Tobiáš Synek jeho šance, stejně jako všechny ostatní, zastavil. Zlín si tak odnesl do první přestávky dvoubrankové vedení.

V prostřední části Vítkovice přidaly na aktivitě a dál se tlačily před zlínskou branku, za což se jim nakonec dostalo odměny v podobě snížení. Trefil se Alex Kotásek. Další příležitosti dokázala domácí defenziva zastavit, byť někdy to bylo s vypětím všech sil.

Zlín hrozil především z brejků, největší šance měli Šimon Frömel a Jakub Kráčalík, kteří ujeli vítkovickým obráncům. Brankář Marian Münch oba samostatné úniky zastavil. Domácí celek se ale přece jen vrátil do dvoubrankového vedení – tři a půl minuty před přestávkou se prosadil od modré čáry Filip Šindelek, jehož střelu vítkovický gólman zřejmě neviděl přes chumel hráčů u jeho brankoviště.

Ve třetí části vítkovický nápor vyvrcholil. Domácí hokejisté sice přečkali dvakrát hru v oslabení, ale v polovině třetiny hosté přece jen snížili. Prosadil Jan Schauer, který si ze strany najel až před branku do střelecké pozice a mezi betony překonal gólmana Synka. Vítkovice pak pokračovaly v dobývání zlínské branky a za tři minuty srovnaly skóre na 3:3. Josef Krejsa se trefil ze situace dva na jednoho a poslal zápas do prodloužení.

Po třech minutách nastavení se krátce po vhazování v útočném pásmu trefil Alex Kotásek, který tak dokonal obrat Vítkovic a rozhodl o vítězi. Zlínští tak ze slibně rozehraného utkání berou jen bod za prohru 3:4.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): "Do utkání jsme vstoupili dobře, pomohly nám ze začátku přesilovky, které jsme sehráli velmi dobře, a dvě ze čtyř jsme využili. Ve druhé třetině jsme zase výborně, obětavě ubránili několik oslabení. Prvních deset minut ve třetí části dobrých, pak nám to trochu upadlo. Byly tam z naší strany nějaké individuální chyby, na které hráče upozorňujeme. Dopadlo to, jak to dopadlo, v prodloužení zvítězil šťastnější tým. Myslím si, že jsme dnes byli důstojným soupeřem. Prohra mrzí, je to zklamání."