čtvrtek 31. ledna 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci jednoznačně podlehli Třinci

Utkání začali zlínští dorostenci aktivněji, ale branka nedokázali vstřelit. Naopak Třinec dokázal skórovat, což hostující hráče povzbudilo k lepšímu výkonu. Mladí Berani se sice ještě zmohli na vyrovnání, ale závěr zápas ovládli Oceláři. Ti nasázeli tři branky bez odezvy a radovali se ze zisku tří bodů. Dorostenci si aspoň vylepšili náladu v nadstavbě. Tu vyhráli po nájezdech díky Filipovi Šindelkovi, který proměnil dva nájezdy. Zlín tak bere bod a stále zůstává na páté pozici nadstavby B.

1:4
(0:1, 1:1, 0:2 - N 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Mojžíš (Chludil, Burian), rozh. náj. Šindelek – 14. Wawrzkiewicz (Bujak, Przybyla), 40. Kašpárek (Petrovský), 45. Przybyla (Wawrzkiewicz, Procházka), 51. Wawrzkiewicz (Przybyla, Procházka). Rozhodčí: Blaha – Novák, Štefková. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 176. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Berani Zlín: Hamrla – Šimášek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek – Chludil, Ševcík, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Lavička.

HC Oceláři Třinec: Halouzka – Cienciala, Mošnička, Andrle, Chovaniak, Bujak, Kyselý – Šutý, Pánek, Raszka, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkiewicz, Tomiczek, Procházka, Hykl.

Do zápasu vstoupili lépe zlínští dorostenci. Ti svého soupeře přehrávali, ale prosadit se nedokázali, což Třinec potrestal. Zpoza branky našel Patrik Bujak Dawida Wawrzkiewicze, který z prostoru mezi kruhy překonal domácího gólmana Patrika Hamrlu. V první třetině už poté branka nepadla a tak hosté drželi jednobrankové vedení.

I druhé dějství začal lépe Zlín a nyní už skóroval. Ve vlastním oslabení se Lukáš Chludil dostal až do mezikruží, odkud trefil tyčku. Před brankou byl však připravený Matěj Mojžíš, který svou dorážkou rozvlnil třineckou síť.

Ve druhé periodě se po domácím gólu hrál velmi vyrovnaný hokej. Oba celky měly nějaké šance, ale ani jeden z gólmanů nebyl dlouho překonán. Až poslední minutu druhé třetině byl překonán ten zlínský. Servác Petrovský našel před brankou špatně pokrytého Alexandra Kašpárka, který pohodlně zasunul puk do domácí klece. Do šaten se tak opět šlo za jednogólového vedení Ocelářů.

Poslední třetina už jednoznačně patřila Třinci. Nejprve se skvěle trefil Petr Przybyla. Ten se po přihrávce Wawrzkiewicze trefil přesně pod horní tyč. A poslední branku utkání a čtvrtý třinecký gól zapsal Dawid Wawrzkiewicz, pro kterého to byl třetí bod v zápase. Po střele Przbyly se k dorážce dostal právě výše jmenovaný a i on v klidu poslal kotouč do odkryté zlínské klece. Hosté už tedy měli jasné tři body, jeden bod byl ještě stále ve hře.

Ten po urputné bitvě získali nakonec domácí hokejisté. Ti nejprve museli v nadstavbě ubránit oslabení a následné nájzedy také sotva zvládli. Jediné dva domácí góly v nájezdech zapsal Filip Šindelek, který tak mladým Beranům vystřelil aspoň jeden bod.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): "Utkání bylo velmi vyrovnané. My jsme neproměnili nějaké šance a soupeř nás potom potrestal. Myslím si, že tam byly individuální chyby, na které se furt zaměřujeme, stále se jim věnujeme, víme, že je na nich potřeba pracovat. Ale my víme, že je potřeba běžet dál. Nemyslím si, že ten výkon byl úplně tristní, ale prostě dneska nám to tam ani moc nepadalo. Co se týká potom prodloužení, tak my jsme ubránili přesilovku a nájezdy vyhrál šťastnější tým."