čtvrtek 28. února 2019 | Jan Kobylík

Dorostenci nastříleli Třinci pět gólů a vyhráli

Zlínští dorostenci výborně vstoupili do zápasu a ve 23. minutě vedli 2:0. Třinec se následně pokoušel dotahovat, ale ani jednou se nedostal do vyrovnaného stavu. Mladí Berani dokázali získat i bonusový bod z nástavby, kterou rozhodl nájezdem Matěj Mojžíš. Pro něho to byl velmi úspěšný zápas, jelikož zaznamenal 4 kanadské body za dva góly a dvě asistence.

3:5
(0:1, 1:3, 2:1 - N 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Hykl (Hrůzek), 46. Kašpárek (Hrůzek), 49. Hykl (Hrůzek) – 17. Laciga (Chludil), 23. Mojžíš, 28. Sýkora (Mojžíš, Nábělek), 35. Ramert (Kráčalík, Chludil), 48. Šindelek (Laciga, Mojžíš). Rozhodčí: Rapák - Rožánek, Klimek. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.

HC Oceláři Třinec: Klimek – Cienciala, Mošnička, Andrle, Molin, Bujak, Kyselý (A), Hrůzek – Pánek, Raszka, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek (C), Petrovský (A), Wawrzkiewicz, Gazur, Tomiczek, Procházka, Hykl.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek (A) – Chludil (C), Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Laciga, Ramert, Kráčalík (A), Lavička.

V první třetině jsme měli možnost sledovat velmi vyrovnaný hokej. Oba dva týmy si dávali pozor hlavně v obraně, protože věděli, že jakoukoliv jejich chybu by mohl soupeř potrestat. Když už to vypadalo že se v první třetině branky nedočkáme, tak přišel jako blesk z čista jasná gól hostí. V čase 16:57 se povedlo Beranům, jmenovitě Lukáši Chludilovi, dostat kotouč před Klimka, ten se po něm natahoval ale už bylo pozdě, protože hostující Adam Laciga si všiml kotouče dřív a poslal ho do sítě! Pětadvacet vteřin před první sirénou dostali domácí ještě možnost přesilové hry, tu se jim ale nepovedlo využít, a tak si jí přenesli do druhé třetiny.

A tak domácí vstoupili do druhé třetiny v přesilové hře, ale branku se jim nepovedlo vstřelit. Naopak na druhé straně se v 23. minutě prosadil Matěj Mojžíš, který obral domácí při rozehrávce o puk a střelou z levého kruhu nad lapačku Klimka byl úspěšný! Jenomže o 49 vteřin později se povedlo domácím snížit zásluhou Jakuba Hykla, který našel recept na skvěle chytajícího Hamrlu. Jenomže v čase 27:39 už bylo opět všemu jinak, když Adam Sýkora dokázal střelou zápěstím z pravého kruhu procedit gumový projektil pod pravou paží třineckého Klimka a zvyšoval už tak na 3:1 pro hosty! Poté následovala krátká série několika vyloučení, avšak ani jedno branku nepřineslo. V 35. minutě se hosté usadili v útočné třetině. V levém rohu vybojoval kotouč Jakub Kráčalík, který poslal okamžitě puk před bránu, kde už čekal Jan Ramert, pro kterého nebyl problém uspět střelou z první k levé tyči Klimkovy brány. Ve zbytku třetiny měli mírně na vrch domácí borci, jenomže se jim žádnou další branku nepovedlo vstřelit.

Do třetí třetiny vstoupili domácí Oceláři náporem, který trval dlouhých pět minut a přinesl domácím tížené ovoce. V čase 45:45 se prosadil Alexandr Kašpárek, který projel do útočné třetiny podél pravého mantinelu, rovněž od pravého mantinelu vyslal tvrdou střelu švihem pod víko Hamrlovy brány. Jenomže poté se hra opět vyrovnala a přesně za 118 sekund se prosadili hosté. Po velkém závaru před brankou Klimka se ocitl kotouč za bránou, kde se ho chopil Laciga a okamžitě ho servíroval před bránu, kde už čekal Filip Šindelek, který okamžitě překonal dezorientovaného Klimka. Jenomže domácí se opět probrali a za tři čtvrtě minuty opět měnili skóre. Na 3:5 snižoval svým druhým gólem v utkání Jakub Hykl. Domácí se pak ještě sice párkrát dostali do tlaku, ale změnit stav se jim už nepovedlo. Tři body si domu tedy odvezli Berani ze Zlína.

V prodloužení si oba dva týmy hleděli obrany a do žádných větších šancí se nedostali, a tak přišli na řadu samostatné nájezdy. Ty měli jen jednoho úspěšného střelce, a tím se stal Matěj Mojžíš, který v šesté sérii nic nevymýšlel a střelou nad vyrážečku Klimka rozhodl o tom, že i bonusový bod poputuje do Zlína.