sobota 08. prosince 2018 | Jan Kobylík

Dorost vedl proti Kometě 3:0, i tak ale prohrál + FOTO

Zlín - I když vedli svěřenci Tomáše Jankoviče ještě v 38. minutě 3:0, i tak dokázali zápas proti brněnské Komětě prohrát. Brňané se totiž ve třetí třetině obrovsky vzchopili, zcela přehráli domácí a dokázali dát 4 góly, kterými výsledek zcela otočili na konečných 3:5.

35. kolo / sobota 8. 12. 2018 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Kometa Brno Kometa Brno
3:5
(3:0, 0:1, 0:4 – N 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Chludil, 12. Kráčalík (Mojžíš), 16. Chludil (Frömel) – 39. Horký (Šalé, Mišiak), 50. Sedláček (Kos), 51. Sedláček (Kos, Svozil), 57. Svozil (Fajmon), 60. Svozil. Rozhodčí: Rapák – Janoško, Zicháček. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 23:54. Průběh utkání: 3:0, 3:5.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Jakeš, Lavička.

HC Kometa Brno: Bizoň (od 16. Schnattinger) – Řehák, Vacek, Běhůnek, Fajmon, Němec, Prčík, Svozil – Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmin, Mišiak, Vyroubal.

Prvních několik minut zápasu bylo velmi opatrných z obou stran, ani jedno mužstvo nechtělo brzy inkasovat. V 10. minutě však poslal domácí do vedení Lukáš Chludil, který zavezl kotouč do třetiny, zpoza obránce vystřelil do protisměru a nedal hostujícímu brankáři šanci. Druhý gól Zlína přidal Jakub Kráčalík ve 12. minutě, kdy se nejrychleji zorientoval v předbrankovém prostoru a zasunul kotouč za Bizoňe.

Ještě lépe bylo Beranům o chvíli později, kdy Lukáš Chludil po individuální akci přidal svůj druhý gól a Zlín vedl již o tři góly. To z branky vyhnalo brněnského brankáře Bizoňe, který po třetím gólu střídal.

Druhá třetina patřila jasně hostující Kometě, která několikrát zavřela domácí v jejich obranné třetině. V gól se to podařilo hostům přetavit až v předposlední minutě druhé třetiny, kdy Šalé našel skvělou přihrávkou zpoza branky zcela nehlídaného Adama Horkého, který vymetl horní růžek branky.

Obraz hry ve třetí třetině byl stále stejný. Kometa měla daleko více ze hry a svého soupeře příliš nepouštěla do hry. I když byl její tlak z velké části bezzubý, v 50. minutě konečně dokázali hosté překonat výborně chytajícího Hamrlu. Jakub Kos nastřelil puk na Hamrlu, který jej pouze vystřelil před sebe, kde již čekal připravený Ivo Sedláček, jenž puk dostal za záda zlínského brankáře.

A o minutu později jsme měli dokonce vyrovnáno. A opět se o to zasloužila stejná dvojice brněnských hráčů. Jakub Kos vystřelil, Ivo Sedláček tečoval puk ve vzduchu a ten zapadnul za záda Hamrly.

Definitivní obrat nastal v 57. minutě, kdy Brno zamklo Zlín v obranné třetině, Stanislav Svozil vystřelil od modré čáry a propálil vše, co mu stálo v cestě. V poslední minutě ještě korigoval skóre na konečných 3:5 gólem do prázdné branky Stanislav Svozil. Kometa tak předvedla neskutečný obrat, když ze stavu 3:0 pěti góly zcela otočila zápas a získala důležité tři body do tabulky.

V závěrečném prodloužení rozhodl hned v první minutě Stanislav Svozil, který projel zlínskou obranou jako nůž máslem a blafákem překonal bezmocného Hamrlu. Tímto Svozil zkompletoval hattrick.

Fotogalerie