sobota 09. března 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci berou proti Vítkovicím alespoň bod

Dorostencům se vůbec nepovedlo utkání s Vítkovicemi. Ty nebezpečně útočily a skvěle bránily. Zlín proto vyšel gólově naprázdno, zatímco Ridera se prosadila třikrát. Mladí Berani nakonec urvali alespoň bod, protože se gólově prosadili v nadstavbě.

37. kolo / sobota 9. 3. 2019 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
0:3
(0:0, 0:2, 0:1 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 65. Chludil (Burian, Čapka) – 24. Petr (Kotásek), 26. Krejsa (Petr, Bystroň), 57. Holaník (Macho, Veřmířovský). Rozhodčí: Slavka – Pospíšil, Smetková. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 19:36. Průběh utkání: 0:3.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Jecho, Chludil, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák – Bystroň, Cubo, Machů, Veřmířovský, Vřeský – Holaník, Kotásek, Přibyl, Krejsa, Petr, Rajčan, Brada, Schauer, Macho.

První třetina byla z obou stran dost opatrná. Mírně na vrch měla Ridera, ale ta nevyužila první přesilovku utkání. Přesilovou hru dostal také Zlín, ale ani on se gólově prosadil.

Druhé dějství už přineslo první branky zápasu. Vítkovice nastoupily ve velmi rychlém tempu a po zásluze byly odměněny. Alex Kotásek přesnou přihrávkou našel najíždějícího Dominika Petra, který ukázkovým blafákem překonal Patrika Hamrlu.

A aby toho nebylo málo, o dvě minuty později přišla další trefa hostů. Petr nahrál do mezikruží Josefovi Krejsovi, který se pěknou kličkou dostal přes domácího obránce a následně zakončil pod horní tyč. Berani poté hráli další přesilovku, ale snížení stále nepřicházelo.

Třeti část byla dost podobná té první. Oba celky se střídali v útoku, ale žádný gólman dlouho neinkasoval. Branka nakonec přišla a to opět z hokejek Vítkovic, které tak potvrdily výhru. Jakub Macho od modré nahodil na branku. Do nahození ještě šikovně sáhl Filip Holaník, který tak poslal puk do míst, kde ho Harmla vůbec nečekal. Bylo tedy rozhodnuto, tři body patřily Rideře.

Ve hře byl stále ještě jeden bod, který nakonec získali domácí hokejisté. Adam Burian tvrdě vypálil od modré. Tehdy ještě Darek Bartošák dokázal zasáhnout, ale proti dorážce Lukáše Chludila už nic nezmohl. Dorostenci tak vyhráli aspoň v nadstavbě a berou bod, do Vítkovic putují tři body.