čtvrtek 15. srpna 2019 | Zlin Press – Petr Komárek

Berani prohráli s Přerovem, proti Zubrům skóroval jen Honejsek

Porážkou se s letošním ročníkem turnaje Zubr Cup rozloučili hokejisté PSG Berani Zlín. Na ledě regionálně blízkého Přerova prohráli 1:4. Domácí Zubři si do poloviny druhé třetiny vypracovali vedení o tři branky, Valaši se prosadili až v první pětiminutovce poslední části. Trefil se centr druhého útoku Antonín Honejsek. Poslední slovo ovšem měli Hanáci. Zlín si připsal alespoň dílčí vítězství v doplňkových nájezdech, ve kterých se trefil dvakrát, zatímco Přerov pouze jednou.

příprava - ZUBR CUP / čtvrtek 15. 8. 2019 / 18:00
HC ZUBR Přerov Přerov - Berani Zlín Zlín
4:1
(1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. min Indrák (Zbořil, Svoboda), 23. Hejcman (Weinhold, Kratochvil), 31. Svoboda (Krisl, Indrák), 54. Zbořil (Šnajnar, Sýkora) – 44. Honejsek (Szturc). Rozhodčí: Fiala, Sedlák – Lukš, Rožánek. Vyloučení: 4:5. Využití: bez. V oslabení: 0:0. Diváci: 1417. Střely na branku: 23:39. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC ZUBR Přerov: Petrásek – Krisl, Černý, Zbořil, Šnajnar, Weinhold, Dřímal, Peterka, Kočica – Navrátil, Pšurný, Doležal – Číp, Hejcman, Kratochvil – Moučka, Sýkora, Goiš – Süss, Indrák, Svoboda. <b>Trenéři:</b> Kočara, Grof.

Berani Zlín: Huf – Žižka, Matyáš Hamrlík, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Nosek, Dluhoš – Köhler, Palmberg, Okál – Šlahař, Honejsek, Szturc – Fryšara, Sedláček, Kubiš – Dobiáš, Popelka, Herman – Dufek. <b>Trenéři:</b> Stavjaňa, Martin Hamrlík, Hrazdira.

První velké šance zápasu na sebe nenechaly dlouho čekat. Špatnou rozehrávku přerovského obránce vystihl Okál. Zakončení mu sice nesedlo, přesto Petráskovi nadělalo problémy. Na druhé straně si najel mezi beky Doležal, Hufa mezi betony neprostřelil. V šesté minutě otevřeli domácí skóre. Svoboda předal puk na modrou čáru a Zbořilovo nahození tečoval za Hufa Daniel Indrák. Zvýšit mohl Moučka, mezi kruhy si přikopl kotouč, zlínský gólman ale vkleče dokázal zakročit.

První faul utkání způsobil sekáním Řezníček. Za sedmnáct sekund navíc putoval na trestnou lavici i Palmberg a Přerov čekala dlouhá přesilovka pět na tři. Berani ji však bez větších problémů ubránili a na konci vyloučení švédské posily sami zahrozili. Herman při brejku nahrál Popelkovi, který se po prvním pokusu dostal ještě k dorážkám. Petrásek celou situaci ustál. V početní výhodě Zlína pálil z levého kruhu Herman, Petrásek hrudí vytěsnil puk před sebe. S návratem Pšurného se naskytla obrovská možnost Szturcovi, po přihrávce zpoza branky ovšem ztroskotal na betonu přerovského brankáře.

Hosté vstoupili do druhé třetiny aktivně a Petrásek se musel činit proti Okálovi. Neatakovaný se před brankou zjevil Sýkora, souboj tváří v tváří vyhrál Huf. Srovnání měl na hokejce Dluhoš, Petrásek ale Přerov podržel, když mladého zlínského beka z těsné blízkosti vychytal hned natřikrát. Ve 24. minutě Zubři odskočili na rozdíl dvou branek. Weinholdovo nahození se odrazilo k Darku Hejcmanovi, který dopravil kotouč za marně se natahujícího Hufa. Vzápětí se Sýkora zbavil svého strážce a z mezikruží mířil těsně vedle.

Vyjetím zpoza branky se připomněl Honejsek, procpat puk pod Petráskovými betony se mu nepovedlo. Po polovině zápasu Zlínští inkasovali potřetí. Krislovu ránu od modré čáry tečoval do sítě Matěj Svoboda. Sám proti Hufovi se řítil Hejcman, svou střelu však nad jeho beton nezvedl. Krátce před vypršením dvacetiminutovky bez jediného faulu to z otočky zkusil Süss a trefil boční oblouk brány.

Berani se svého prvního gólu dočkali ve 44. minutě. Antonín Honejsek si sjel z pravé strany více na střed hřiště a jeho pokus skončil za pravou tyčí. Dělovku Šlahaře Petrásek zachytil a ještě si zkontroloval, jestli má kotouč ve výstroji. S další prudkou střelou Šlahaře si poradil při trestu Zbořila, vychytal také Szturce. Konečný výsledek zápasu stanovil v 54. minutě Mikuláš Zbořil, který využil přihrávky od Šnajnara i dostatku místa a z mezikruží upravil na 1:4 z pohledu Zlína.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (hlavní trenér HC Zubr Přerov): Vstup do utkání se nám povedl. Trochu dolů nás v první třetině dostala naše vlastní přesilovka pět na tři, v šatně jsme museli hráčům trochu zvednout sebevědomí. Řekli jsme si také, co dál. Zápas jsme měli relativně pod kontrolou, i když tam samozřejmě byly pasáže, kdy nás Zlín přehrával a podržel nás Petrásek. Myslím si ale, že jsme zaslouženě vyhráli.

Antonín Stavjaňa (hlavní trenér PSG Berani Zlín): Ze začátku byli domácí opatrnější, hned v prvním střídání jsme měli velice dobrou šanci. Musím ale říct, že první půlku zápasu Přerov výborně bruslil, napadal a dobře se vracel. Vždycky, když jeho hráči přijeli k nám do pásma, vystřelili a dali gól. V polovině utkání to bylo 3:0 z pohledu domácího týmu a teprve v ten moment naše mužstvo opravdu zabralo. Ovšem vždycky, když už to vypadalo nadějně a mohli jsme skórovat, se něco stalo. Tak už to bývá, když urazíte štěstěnu. Pak už byli hráči nervózní, a ačkoliv chtěli, nebylo to ono. Výkon a kompaktnost nebyly takové, jak bychom si představovali. Od toho je ale příprava, aby hráči dostali takzvaně „po nose“.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY