úterý 20. srpna 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani promarnili náskok a prohráli s Kohouty v prodloužení

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli ve třetím přípravném utkání před startem extraligy na domácím ledě s týmem HC Olomouc 2:3 po prodloužení. Zlínští v sestavě s juniorským brankářem Michalem Kořénkem vedli až do 51. minuty 2:0, ale závěr základní hrací doby patřil Hanákům. Ti srovnali stav a v prodloužení využili přesilovou hru a vezou ze Zlína již třetí výhru v letošní přípravě. Svěřenci kouče Antonína Stavjani hráli závěr utkání kvůli zranění pouze na devět útočníků. Góly zaznamenali Tomáš Fořt a Jakub Šlahař. Zlín hraje ve čtvrtek 22. srpna doma další přátelský zápas, když přivítá od 18 hodin tým HC Kometa Brno.

příprava / úterý 20. 8. 2019 / 18:00
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
2:3p
(1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 1. min Fořt (Freibergs), 21. Šlahař (Herman, Fořt) - 51. Strapáč (Kolouch), 58. Ostřížek (Knotek, Jaroměřský), 63. Škůrek (Strapáč). Rozhodčí: Fiala, Koziol - Tošenovjan, Rožánek. Vyloučení: 5:6, navíc Köhler (Zlín) na 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 358. Střely na branku: 36:35. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3.

Berani Zlín: Kořének - Freibergs, Gazda, Řezníček, Buchta, Žižka, Nosek, Ferenc - Šlahař, Fořt, Herman - Okál, P. Sedláček, Szturc - Dufek, Honejsek, Köhler - Fryšara, Popelka, Kubiš. Trenéři: Stavjaňa, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Olomouc: Lukáš - Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Škůrek, Valenta, Rutar - Ostřížek, Knotek, Irgl - Strapáč, Kolouch, Klimek - Burian, Nahodil, Kořenek - Laš, Handl, Hecl. Trenéři: Moták, Tomajko.

Berani měli do třetího přípravného zápasu před startem extraligy raketový náskok. Zlín šel do vedení po půlminutě hry, když přihrávku od Freibergse zužitkoval přesnou ránou Fořt. Domácí byli v úvodu aktivnějším týmem, postupem času ale Kohouti měli více ze hry. Domácí akcie držel nad vodou devatenáctiletý juniorský gólman Kořének, který zlikvidoval příležitosti Strapáče a zkušeného Irgla. Oba týmy nevyužily v úvodní třetině po dvou přesilových hrách. Jednobrankový náskok vydržel pro domácí barvy do první sirény./p>

Nástup do druhé třetiny byl ve zlínském provedení ještě úspěšnější než ten úvodní. Nahození Fořta se od Hermana šťastně odrazilo k nekrytému Šlahařovi a překvapený gólman Olomouce Lukáš lovil po třinácti vteřinách od zahájení hry kotouč podruhé ze své sítě. Hanáci byli postupem času aktivnější, ale Kořének několika zásahy podržel svůj tým. Třetí gól měl na holi ve 29. minutě Honejsek, Lukáš na poslední chvíli kotouč vykopl z brankové čáry. V početní převaze neuspěl ani Okál, když vyražená střela Lukášem šla těsně vedle brány. Olomoucký gólman měl v 38. minutě i štěstí, neboť po pumelici beka Buchty zazvonila tyčka hostující brány.

Zlínští hájili až do 51. minuty dvoubrankový náskok. Hosté byli v závěrečné třetině ale lepším týmem a v závěru základní hrací doby se prosadili i střelecky. Ránu Koloucha z levého kruhu úspěšně tečoval pod horní tyčku Strapáč. V čase 57:33 minuty bylo srovnáno, neboť střelu Knotka do protipohybu Kořénka tečoval Ostřížek.

V nastaveném čase využili hosté přesilovou hru, když faul Köhlera potrestal přesnou ránou od modré čáry ve 3. minutě prodloužení obránce Škůrek. Olomouc vyhrála již třetí zápas v přípravě.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "V závěru utkání nám již docházely síly. Vypadl nám ze sestavy Pavel Kubiš kvůli podezření na otřes mozku, vzápětí nehrál ani Kuba Herman po problémech s ramenem, navíc Pavel Sedláček toho příliš nenatrénoval. Hráli jsme závěr pouze na devět útočníků a bylo to na ledě vidět, neboť nám vůbec nejely nohy. Ztratili jsme hodně puků, je potřeba zahrát i takticky. Olomouc získala řadu kotoučů na své čáře a byly z toho rychlé protiútoky. Mladý brankář Kořének podal velmi slibný výkon. Chtěli jsme stabilizovat formace, vrátili se nám kluci z národního týmu. Vypadl nám Palmberg kvůli svalovému zranění, ale příští týden se již vrátí do sestavy. Od toho máme přípravu, abychom vyzkoušeli všechny hráče a různé varianty složení mužstva."

Jan Tomajko (hlavní trenér HC Olomouc): "První dvě třetiny jsme nezačali dobře. V obou jsme dostali v prvním střídání gól a myslím si, že to nás vždycky ovlivnilo a pět nebo šest minut jsme se do toho dostávali. Hráli jsme také řadu oslabení, na můj vkus bylo moc vyloučení. Dvě třetiny jsme nebyli v zápase, Zlín byl o trošku lepší. Až v posledních deseti minutách třetí třetiny jsme si vytvořili tlak a jsme rádi, že jsme z toho tlaku dali dva góly a potom rozhodli v prodloužení. Samozřejmě s výsledkem jsme spokojení, ale ve hře určitě byly rezervy a musíme se na ně zaměřit."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY