neděle 15. září 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani obrat nedokonali, Vítkovice rozhodly gólem v samém závěru

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli utkání 2. kola Tipsport extraligy s týmem HC Vítkovice Ridera 2:3 a na první extraligový bod stále čekají. Žižka a spol. dokázali stáhnout dvoubrankový náskok Ostravanů, když před druhou sirénou snížili a na začátku třetí třetiny srovnali. Moravskou bitvu rozhodl až závěr utkání, v čase 58:01 minuty mířil přesně k tyčce Šimon Stránský a hosté si odvezli ze Zlína všechny tři body. Branky domácích dali Antonín Honejsek a Tomáš Žižka. Zlín hraje v dalším kole doma s Olomoucí, zápas je na programu v pátek 20. září od 17:30 hodin.

2. kolo / neděle 15. 9. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
2:3
(0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 39. min Bonejsek (Buchta, Okál), 43. Žižka (P. Sedláček, Köhler) - 24. T. Černý (Lakatoš), 32. E. Němec (Dej, Šidlík), 59. Š. Stránský. Rozhodčí: A. Jeřábek, Obadal - Jindra, Zíka. Vyloučení: 1:7. Využití: bez. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 449. Střely na branku: 38:24. Zblokované střely: 12:10. Hity: 12:6. Vhazování: 35/64 (55%) - 29/64 (45%). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Berani Zlín: Kašík – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Gazda, Řezníček, Buchta, Ferenc – Köhler, P. Sedláček, Szturc – Kubiš (A), Herman, Šlahař – Honejsek, Palmberg, Okál – Fryšara, Popelka, J. Ondráček. Trenéři: Stavjaňa, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Vítkovice Ridera: M. Svoboda - Gregorc, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Výtisk (C), Kvasnička, T. Černý - Roberts Bukarts, Š. Stránský (A), Lakatoš - Kurovský, Vopelka, Schleiss - Dej (A), E. Němec, Mallet - Baláž, Werbik, Guman. Trenéři: Petr, Trnka, Prusek.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-09-15/id/269775

Nejlepší hráči utkání: Tomáš Žižka - Miroslav Svoboda.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Miroslav Svoboda, Šimon Stránský, Rickard Palmberg.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Utkání se mně hodnotí špatně. Nadechovali jsme se k obratu a měli jsme tlak. Za stavu 0:2 bychom bod brali. Mrzí nás to, neboť jsme se chtěli o druhý bod ještě poprat. Bohužel Vítkovice daly vítězný gól, zatímco my ne. Pokazili jsme si zápas za stavu 2:2, kdy jsme hráli dvě přesilové hry, ale bohužel velmi špatně. Trápí nás neustále proměňování šancí, kterých máme spoustu, ale nedáváme góly. Kluci makají, dřou, ale skvělý brankář a zřejmě i nešikovnost z naší strany tomu zabránili."

Jakub Petr (trenér a generální manažer HC Vítkovice Ridera): "Domácí měli na začátku zápasu tlak, hráli přesilovku, kterou jsme ubránili. Zbytek úvodní třetiny jsme byli lepším týmem a to trvalo až do poloviny zápasu. Přišla úplně stejná situace, z naší přesilovky pět na čtyři se stala početní výhoda pět na tři pro Zlín a lepším týmem byli domácí. Hokej v našem provedení to přináší, máme mladý tým. Je tam dravost, pohyb, ale děláme hodně nepřesností. Dostáváme tím soupeře na koně, ale Zlínu se nepdařilo využít spoustu přesilovek. Nakonec to byla naše štastné vítěztví vzhledem k průběhu utkání, přece jen utkání by více slušela remíza. Byli jsme v podobné roli v pátek, kdy jsme chtěli brát tři body a měli jsme jen bod. Takový je zkrátka hokej na začátku sezony. Mužstvu patří poděkování, máme mladý tým a dnes dostal výhrou velkou vzpruhu."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY