pátek 20. září 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani zůstávají bez bodů, v moravské bitvě se radovali Kohouti

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 3. kola Tipsport extraligy 2019/2020 na domácím ledě s týmem HC Olomouc 1:4 a jsou stále bez bodového zisku. Zlínští hokejisté se sice ujali vedení, ale poté doplatili opět na bídnou koncovku. Hanáci obrátili vývoj duelu ve svůj prospěch ve druhé polovině prostřední třetiny. Berani, kteří odehráli zápas ve třetí sadě dresů, nedokázali srovnat stav a k úspěchu nevedla ani závěrečná power-play. Kohouti vedení ještě navýšili dvěma trefami do prázdné brány a odvezli si tříbodovou výhru. Jediný gól zaznamenal Pavel Sedláček. Zlín hraje v neděli 22. září na ledě Plzně.

3. kolo / pátek 20. 9. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
1:4
(1:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. min P. Sedláček (Szturc, Köhler) - 31. Ostřížek (J. Knotek, Vyrůbalík), 36. Ondrušek (Jaroměřský), 59. Ostřížek, 60. Klimek. Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 230. Střely na branku: 36:30. Zblokované střely: 14:10. Hity: 18:14. Vhazování: 30/62 (48%) - 32/62 (52%). Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Berani Zlín: Kašík – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Gazda, Řezníček, Buchta, Ferenc – Köhler, P. Sedláček, Szturc – Kubiš (A), Herman, Okál – Honejsek, Palmberg, Šlahař – Fryšara, Popelka, J. Ondráček. Trenéři: Stavjaňa, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Olomouc: Lukáš - Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta - Ostřížek, J. Knotek (A), Irgl - Strapáč, Kolouch, Klimek - Burián, Nahodil, Olesz - V. Tomeček, Handl, Hecl. Trenéři: Moták, Tomajko.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-09-20/id/269785

Nejlepší hráči utkání: Libor Kašík - Zbyněk Irgl.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: David Ostřížek, Jiří Ondrušek, Lukáš Buchta.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "První půlku zápasu jsme měli zdařilou, ale vše se změnilo v okamžiku, kdy hosté vyrovnali. Poté jsme tahali za kratší konec. Měli jsem sice dobré pozice, ale první polovina zápasu rozhodla. Palmberg jel sám na gólmana, Szturc měl vyloženou pozici a mohli jsme jít do dvoubrankového náskoku. To se bohužel nepovedlo a mohli jsme hrát lehčeji. Hosté za vedení 2:1 se do ničeho nenutili. My jsme s produktivitou na štíru. Je to o tom, dát více gólů, a to se nám nedaří. Nebudeme zatím sahat do systému, ale potřebujeme, aby klíčoví hráči zapnuli. Když soupeř vidí, že nedáme více než jeden gól, snadno se mu hraje."

Jan Tomajko (hlavní trenér HC Olomouc): "Věděli jsme, že to bude pro nás těžký zápas, protože Zlín ještě nevyhrál a bude hrát na začátku aktivně. V první třetině byla hra vyrovnaná, když šance byly na obou stranách, ale nakonec jsme ji prohráli 1:0. Na začátku druhé třetiny jsme přežili dvě oslabení, domácí se dostali do tlaku. Poté se hra vyrovnala, dali jsme dva góly, z toho jeden šťastný. Zlín měl ve třetí třetině optickou převahu, ale v obranném pásmu jsme hráli výborně a domácí si nevytvořili žádné šance. Zápas byl hodně vyrovnaný se šťastným koncem pro nás."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY