pátek 27. září 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani neuspěli v souboji s Kladnem a stále čekají na první bod sezony

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 5. kola na domácím ledě s týmem Rytíři Kladno 1:2. Žižka a spol. se nedokázali odpoutat z posledního místa a stále čekají na první extraligový bod v sezoně. Rytíři v sestavě s legendárním útočníkem Jaromírem Jágrem šli do vedení v 16. minutě, ale Zlín za necelou minutu srovnal stav. Dramatický duel dvou týmů ze spodních pater tabulky nakonec rozhodl gól Davida Stacha v čase 52:05 minuty. Jediný gól zaznamenal Rickard Palmberg. Berani počítají i další ztráty, pro zranění nedohrál duel po nezaviněné srážce s Jágrem brankář Libor Kašík a dále útočník Pavel Sedláček po nárazu od beka Brandona Austina u mantinelu. Střídající gólman Daniel Huf předvedl velmi dobrý výkon a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Zlín hraje v neděli 29. září na ledě vedoucího celku extraligy Liberce.

5. kolo / pátek 27. 9. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - Rytíři Kladno Kladno
1:2
(1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. min Palmberg (Freibergs, J. Ondráček) - 16. Hajný (Machač, Zelingr), 53. Stach (Strnad, Zelingr). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 806. Střely na branku: 32:25. Zblokované střely: 16:10. Hity: 9:11. Vhazování: 26/62 (42%) - 36/62 (58%). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Berani Zlín: Kašík (21. min Huf) – Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček – Szturc, P. Sedláček, Köhler – Dufek, Herman, Šlahař – Honejsek, Palmberg, Kubiš (A) – J, Ondráček, Popelka, Fryšara - od 22. min navíc Okál. Trenéři: Stavjaňa, M. Hamrlík, Hrazdira.

Rytíři Kladno: Godla - Austin, B. Nash, Zelingr, Kehar (A), Smetana, Barinka - Jágr (A), Zikmund, Valský - Redlich, Stach, J. Strnad (C) - Hajný, P. Machač, O´Donell - Réway, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický, Kregl.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-09-27/id/269799

Nejlepší hráči utkání: Daniel Huf - Jaromír Jágr.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Jaromír Jágr, Denis Godla, Daniel Huf.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Do utkání jsme šli ve formátu šest obránců a třináct útočníků, protože jsme do poslední chvíle nevěděli kvůli zdravotním problémům, jak se to vyvine. Nakonec všichni hráči zasáhli do hry, ale přišli jsme o Libora Kašíka a Pavla Sedláčka. Situace se nám zkomplikovala, výkon nebyl ideální. Je málo hráčů, kteří momentálně odehrají svůj standard. Není tam lehkost a výkony, které předváděli v loňské sezoně."

David Čermák (trenér Rytíři Kladno): "Potkaly se dva týmy, které neměly body, a to více chtěly bodovat. Hra tomu odpovídala, byla hodně neurovnaná. Chvíli byl lepší Zlín, chvíli pro změnu my. Za nerozhodného stavu 1:1 rozhodlo, kdo dá první gól. Nám se to povedlo, což byl rozhodující moment zápasu."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY