pátek 04. října 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani zvládli přestřelku s Dynamem a slaví první výhru i body v sezoně

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v zápase 7. kola Tipsport extraligy 2019/2020 nad týmem HC Dynamo Pardubice 4:3 a vybojovali první extraligové body v sezoně. Žižka a spol. čekali sedm kol na úvodní výhru a odpoutali se z chvostu extraligové tabulky. Zlínští premiérově s brankářem Markem Čiliakem vedli v první třetině již 2:0, ale Dynamo dokázalo před odchodem do šaten vyrovnat stav. Domácí strhli na začátku druhé třetiny vedení opět na svou stranu, jenže Pardubice se opět dotáhly. Berani rozhodli přestřelku vítězným gólem ve 34. minutě. V závěrečné části již branka nepadla a svěřenci Antonína Stavjani vybojovali první body. Branky zaznamenali Tomáš Žižka 2, Jan Dufek a Zdeněk Okál. Utkání nedohrál kvůli poranění hlavy obránce Lukáš Buchta. Zlín hraje v neděli 6. října v Brně moravské derby s Kometou.

7. kolo / pátek 4. 10. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
4:3
(2:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. min Dufek (Köhler), 13. Žižka (Okál, P. Sedláček), 22. Okál, 34. Žižka (Herman, P. Sedláček) - 14. Blümel (Holland), 20. Tybor (Mandát), 30. Kloz (Hovorka). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Rampír, Špringl. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 197. Střely na branku: 24:31. Zblokované střely: 16:16. Hity: 12:14. Vhazování: 33/64 (52%) - 31/64 (48%). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Berani Zlín: Čiliak - Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček, Gazda - J. Ondráček, Honejsek, Kubiš (A) - Okál, P. Sedláček, Herman - Dufek, Palmberg, Köhler - Šlahař, Popelka, Szturc. Trenéři: Stavjaňa, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Dynamo Pardubice: Štěpánek - Holland, Eklund, Piché, J. Kolář (C), J. Zdráhal, J. Mikúš, M. Ivan - Tybor, R. Kousal, Mandát (A) - Hovorka, Harju, M. Látal - Poulíček (A), J. Kloz, Kusý - Matýs, Blümel, Machač. Trenéři: Lubina, Bělohlav, Janecký.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-10-04/id/269813

Nejlepší hráči utkání: Tomáš Žižka - Radoslav Tybor.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Tomáš Žižka, Pavel Sedláček, Radoslav Tybor.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Spadl nám obrovský kámen ze srdce, zápas byl nesmírně náročný na psychiku. Děkujeme hráčům, nechali na ledě všechno. Zkomplikovali jsme si zápas lajdáckou chybou dvacet vteřin před první sirénou Začali jsme poté pochybovat nad výkonem, ale naštěstí jsme dali gól na 3:2. Jsme rádi, že zápas vyústil v naše vítězství, Marek Čiliak nás podržel. Snad se od tohoto utkání odrazíme do dalších bojů."

Radek Bělohlav (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice): "Hráli jsme zápas, který nebyl jednoduchý pro nás a ani pro soupeře. Zlínu gratuluji k důležité výhře, neboť se nacházel ve stejně složité situaci jako my. Udělali jsme o chybu více, což nás velmi mrzí. Kluci bojovali až do konce, ale bohužel jsme opět dali jen tři branky. V přesilovkách jsme měli pár šanci, ale zůstaly neproměněny. Potřetí jsme už vyrovnat nedokázali."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY