úterý 08. října 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani nezvládli předehrávku a prohráli doma se Spartou

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v předehrávce 11. kola Tipsport extraligy 2019/2020 na domácím ledě s týmem HC Sparta Praha 1:6. Žižka a spol. nenavázali na víkendové dvě výhry a s Pražany vysoko prohráli. O výsledku rozhodla již první třetina, neboť po šestnácti minutách vedla Sparta již 3:0 a mladý brankář Daniel Huf přenechal místo na brankovišti Marku Čiliakovi. Svěřenci německého kouče Uwe Kruppa byli hodně efektivní v koncovce a svůj náskok ještě navýšili. Berani dali na začátku třetí třetiny alespoň čestný gól, jehož autorem byl Bedřich Köhler. Paradoxem utkání je, že Zlín svého soupeře v počtu střel vysoko přestřílel 49:24, nicméně na body to zdaleka nestačilo. Zlínští hokejisté hrají v pátek 11 října doma s Třincem, začátek v 17:30 hodin.

11. kolo / úterý 8. 10. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Sparta Praha Sparta
1:6
(0:3, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 43. min Köhler - 8. Říčka (V. Růžička ml., Smejkal), 11. Blain (A. Kudrna, Kalina), 16. Smejkal (Pech, Košťálek), 31. Forman (Řepík), 38. V. Růžička ml. (Říčka), 59. Buchtele (Řepík). Rozhodčí: Mrkva, Úlehla - Kajínek, Lhotský. Vyloučení: 6:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 398. Střely na branku: 49:24. Zblokované střely: 12:9. Hity: 13:12. Vhazování: 37/78 (47%) - 41/78 (53%). Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.

Berani Zlín: Huf (16. min Čiliak) - D. Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Gazda, Řezníček, Buchta - Dufek, Palmberg, Köhler - J. Ondráček, Honejsek, Kubiš (A) - Szturc, P. Sedláček, Herman - Šlahař, Popelka, Fryšara. Trenéři: Stavjaňa, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Sparta Praha: Machovský - Polášek (A), Košťálek, Blain, Kalina, T. Pavelka, Ďaloga, Tomáš Dvořák - Řepík (C), Pech (A), Forman - Říčka, V. Růžička ml., A. Kudrna - Buchtele, Sukeľ, Rousek - Smejkal, D. Tomášek, Dočekal. Trenéři: Krupp, J. Nedvěd, Přikryl.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu:http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-10-08/id/269839

Nejlepší hráči utkání: Bedřich Köhler - Matěj Machovský.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Matěj Machovský, Jiří Smejkal, Bedřich Köhler.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Po předchozích dvou výhrách je to pro nás nesmírně hořká pilulka. Ukázal se kvalitativní rozdíl mezi oběma týmy. Vypracovali jsme si spoustu příležitostí, naopak Sparta ukázala, jak je jednoduché vstřelit gól. V její hře byl důraz a hokejové dovednosti na takové úrovni, že dokázala puk dostat do branky. S vedením 3:0 měli sparťané na hokejkách daleko více klidu. My jsme kromě zakončení selhali v přesilových hrách. To je moment, který mohl v aktivitě přesunout zápas na naši stranu. Bohužel jsme si to komplikovali, byly tam nepřesné přihrávky, málo střelby a s tím Sparta neměla problém. V závěru jsme se snažili naladit se směrem na další zápas. Chtěli jsme vyhrát třetinu a po gólu Köhlera tam byla cítit chuť, nicméně tím to pro nás skončilo."

Uwe Krupp (hlavní trenér HC Sparta Praha): "Věděli jsme, že pokud chceme uspět ve Zlíně, musíme mít dobrý začátek. To se nám povedlo, měli jsme v první třetině i štěstí. Z několika mála šancí se nám podařilo skórovat. Gólman Machovský chytal výborně a hodně nás podržel. Celkově hrál Zlín velmi dobrý hokej, byl aktivní a hrál velmi dobře. Rozdíl ve skóre je vyšší, což zařídil Machovský. Jsem spokojený.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY