pátek 25. října 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Francouz Claireaux režíroval přesvědčivou výhru nad Boleslaví

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v utkání 13. kola Tipsport extraligy 2019/2020 nad týmem Bruslařský klub Mladá Boleslav jednoznačně 4:0 a jsou pod vedením staronového trenéra Roberta Svobody stoprocentně úspěšní. Důležitou tříbodovou výhru režíroval při zlínské premiéře francouzský forvard Valentin Claireaux, prosadil se i Slovinec Žiga Jeglič. Berani vedli v 8. minutě již 2:0, když Francouz nejdříve skóroval v oslabení a poté přidal další gól v přesilovce. Středočeši zřejmě nechali formu v autobuse, když dorazili vzhledem k ucpaným cestám do dějiště utkání se zpožděním. Žižka a spol. přidali ve druhé třetině dva góly a přesvědčivou výhru si pohlídali až do závěru. O zlínské převaze svědčí i počet střel 41:20 ve prospěch domácího celku. Brankář Marek Čiliak udržel poprvé ve zlínském dresu čisté konto. Branky zaznamenali Valentin Claireaux 2, Jan Dufek a Žiga Jeglič. Zlín hraje v neděli 27. října opět doma, od 15:30 hodin se utká s Karlovými Vary.

13. kolo / pátek 25. 10. 2019 / 17:40
Berani Zlín Zlín - BK Mladá Boleslav Ml.Boleslav
4:0
(2:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. min Claireaux (Köhler, Fryšara), 8. Claireaux (Honejsek), 30. Dufek (Popelka, Fryšara), 39. Jeglič (Šlahař, Freibergs). Rozhodčí: Kubičík, Stano (SVK) - Lederer. Gebauer. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 390. Střely na branku: 41:20. Zblokované střely: 19:13. Hity: 20:23. Vhazování: 29/49 (59%) - 20/49 (41%). Průběh utkání: 4:0.

Berani Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Řezníček, Buchta, Žižka (C), Gazda - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A) - Honejsek, Claireaux, Köhler - Šlahař, Jeglič, Herman - Popelka, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hanrlík, Hrazdira.

BK Mladá Boleslav: Haas - Kurka, Ševc (A), Fillman, Hrbas, Pláněk, Dlapa, od 55. min navíc Klikorka - Vondrka (C), A. Zbořil, Skalický - Klepiš, Cienciala, L. Pabiška - J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík, Patera.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-10-25/id/269852

Nejlepší hráči utkání: Valentin Claireaux - Martin Pláněk

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Valentin Claireaux, Marek Čiliak, Žiga Jeglič.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Jsme rádi, že jsme zvládli domácí zápas, tým zaslouží pochvalu. Bylo tam stejné nasazení, přístup a obětavost jako v minulém zápase v Hradci Králové. Velmi nás uklidnil první gól při vlastním oslabení. Na naší hře byla spousta pozitivních věcí, na kterých se dá stavět. Jsme rádi, že gólman Čiliak udržel čisté konto a fanoušci vytvořili skvělé domácí prostředí."

Radim Rulík (trenér BK Mladá Boleslav): "Jednoznačný výsledek 4:0 pro domácí tým, zatímco my jsme se neprosadili. Soupeř byl lepší, důraznější a zaslouženě vyhrál."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY