neděle 27. října 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

David Nosek překoná magickou hranici, odehraje 1000. zápas!

Zkušený bek David Nosek nastoupí k utkání 14. kola Tipsport extraligy s Karlovými Vary ke svému 1 000. zápasu v nejvyšší soutěži. Rodák z Olomouce působí jednadvacátou sezonu v extralize, vedle Zlína hrál v extralize za Třinec, Havířov, Karlovy Vary a Kometu Brno. Osmatřicetiletý bek překoná významný hokejový mezník, který překročilo zatím osmnáct hokejistů. „Je to především určitý ukazatel zdraví a poté i výkonnosti. Jsem rád, že to přišlo, předloni jsme se zranil v úvodním kole a poté dlouho nehrál. Přece jen to byla před sezonou celá jedna čtvrtina základní části,“ pověděl zkušený obránce, vlastník tří extraligových medailí včetně mistrovského titulu se Zlínem z jara 2004.

14. kolo / neděle 27. 10. 2019 / 15:30
Berani Zlín Zlín - HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary
1:4
(0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 40. min Fořt (Fryšara, Ferenc) - 10. Koblasa (Vondráček, Skuhravý), 36. T. Rachůnek (Gríger, Rohan) 58. V. Polák (Skuhravý), 59. M. Kohout. Rozhodčí: Šír, Horák - Kajínek, Špringl. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 511. Střely na branku: 35:30. Zblokované střely: 16:12. Hity: 15:7. Vhazování: 28/65 (43%) - 37/65 (57%) Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Berani Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Řezníček, Buchta, Žižka (C), Gazda - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A) - Honejsek, Claireaux, Köhler - Šlahař, Jeglič, Herman - Fořt, Fryšara, Popelka. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, T. Knotek, Křemen - Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa. Trenéři: Pešout, Mariška, Kněžický.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-10-27/id/269863

Nejlepší hráči utkání: Tomáš Fořt - Tomáš Rachůnek.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Václav Skuhravý, Filip Novotný, Tomáš Fořt.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Zápas se pro nás špatně nastartoval, neboť Vary se dostaly po standardní situaci do vedení. Tento okamžik se na nás podepsal. Věděli jsme, že soupeř je v naprosté pohodě, vyhrál v Liberci a daří se mu. Bohužel nám nepomohly ani přesilové hry a jeden vstřelený gól v utkání je málo. Závěrečnou power-play jsme zkusili dvakrát, protože v naší situaci byly hlavní jen body. Musím pochválit tým za to, že jsme nevypadli z role, snažili jsme se výsledek zvrátit až do samotného závěru. Určitě i fanoušci to ocenili, že kluci bojovali. Boj bude pokračovat pozítří v dalším zápase."

Tomáš Mariška (asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary): "Zápas se mně hodnotí díky konečnému výsledku velmi dobře. Věděli jsme, že Zlín kvalitně posílil, má skvělou formu a předvedená hra z posledních zápasů budila velký respekt. Úvodní třetina se nám vydařila, vedoucí branka nám přidala klid. Bohužel ve druhé třetině jsme ustoupili od našeho pojetí hry, Zlín dal všechny síly do ofenzívy, měli velký tlak a hráli možná vabank. Velká domácí šance skončila na tyči a vzápětí jsme hned z protiútoku odskočili na dvoubrankové vedení. Mysleli jsem si, že utkání se již dohraje, ale Zlín byl nebezpečný po celých šedesát minut. Dostali jsme gól do šatny. Klobouk dolů před naším mužstvem, že jsme se nepoložili. Ve třetí třetině jsme hráli obětavě a podržel nás gólman Filip Novotný. Zaslouženě bereme všechny body na ledě týmu, který má momentálně skvělou formu."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY