neděle 03. listopadu 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani prohráli před reprezentační pauzou doma nešťastně s Plzní

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 17. kola Tipsport extraligy 2019/2020 na domácím ledě s týmem HC Škoda Plzeň 1:2 a zůstali tentokrát bez bodů. Berani bez zraněného kapitána Tomáše Žižky se ujali vedení v první třetině, ale indiáni ve druhé polovině prostřední třetiny otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Nejdříve překonal gólmana Marka Čiliaka Jakub Pour a poté ve vlastním oslabení po zaváhání zlínského brankáře dal vítězný gól v 36. minutě Matyáš Kantner. Zlínští v závěru prahli po vyrovnání, ale Západočeši hubené vítězství uhájili. Jediný gól dal v 17. minutě z dorážky Ralfs Freibergs. Tipsport extraliga má nyní reprezentační přestávku, Zlín hraje ve středu 13. listopadu doma s Kometou Brno.

17. kolo / neděle 3. 11. 2019 / 15:30
Berani Zlín Zlín - HC ŠKODA Plzeň Plzeň
1:2
(1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. min Freibergs (Dufek, Jeglič) - 32. Pour (Budík, R. Vlach), 36. Kantner. Rozhodčí: A. Jeřábek, Stano (Slovensko) - Bryška, Ranmpír. Vyloučení: 3:4. Využití: bez. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 506. Střely na branku: 20:28. Zblokované střely: 15:9. Hity: 20:13. Vhazování: 31/60 (52%)- 29/60 (48%). Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Berani Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, D. Nosek (A), Buchta, Gazda, Zbořil, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (C) - Honejsek, Claireaux, Köhler (A) - Šlahař, Jeglič, Herman - Dufek, Fryšara, Popelka. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC ŠKODA Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Moravčík, Čerešňák, M. Houdek, L. Kaňák, Budík, T. Voráček - Gulaš (C), Mertl (A), F. Suchý - Rob, Kracík, Vracovský - Eberle, Kodýtek, P. Straka (A)- Pour, Roman Vlach, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík, Pejchar.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-11-03/id/269881

Nejlepší hráči utkání: Ralfs Freibergs - Dominik Frodl.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Dominik Frodl, Matyáš Kantner, Žiga Jeglič.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Chystali jsme se na Plzeň s vědomím, že mají velkou ofenzivní sílu, jsou silní v přesilových hrách. Těžko se zápas hodnotí, neboť rozhodl gól, který jsme si zavinili sami. Co se týče samotné hry, tak nebyla pohledná, bojovnost a snaha byla hodně upracovaná. Druhý gól nám zůstal v hlavě a ani závěrečný tlak nevyústil ve vyrovnání. Průběhu utkání nenahrála ani kvalita ledu, protože hráči si stěžovali na špatný led. Škoda, bod jsme si zasloužili."

Jiří Hanzlík (asistent trenéra HC Škoda Plzeň): "Měli jsme dobrý vstup do utkání. Během prvních deseti minut jsme si vypracovali šance, které jsme bohužel neproměnili. Poté jsme sledovali nepříliš hezký hokej plný nepřesností. Můžu říci, že jsme spokojení se ziskem tří bodů, ale hokej nebyl pohledný. Náš problém byla hra s kotoučem, nezacházeli jsme s ním dobře a sami jsme si zápas zkomplikovali. Měli jsme strach ze vstupu, který se nám podařil a poté jsme se dostali do špatné fáze zápasu."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY