neděle 17. listopadu 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani stahovali náskok Bílých Tygrů, ale na body nedosáhli

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 19. kola Tipsport extraligy 2019/2020 na domácím ledě s týmem Bílí Tygři Liberec 3:4. Severočeši byli v utkání vždy o krok vepředu i zásluhou chyb ve zlínské obraně. Svěřenci Roberta Svobody ve druhé polovině utkání stahovali třígólový náskok Bílých Tygrů, ale srovnat stav se jim nepodařilo. Rozjetí hosté potvrdili velmi dobrou formu, neboť vyhráli již pátý zápas v řadě za tři body. Zlínští hokejisté bojovali až do závěrečné sirény, ale naráželi na výborného gólmana Dominika Hrachovinu. Branky dali Jakub Ferenc, Zdeněk Okál a Štěpán Fryšara. Zlín hraje v pátek 22. listopadu na ledě Pardubic.

19. kolo / neděle 17. 11. 2019 / 15:30
Berani Zlín Zlín - Bílí Tygři Liberec Liberec
3:4
(1:2, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. min Ferenc (Honejsek, Herman), 38. Okál (Fryšara, Ferenc), 57. Fryšara (Freibergs, Šlahař) - 6. M. Zachar (L. Krenželok), 7. Marosz (Lenc), 25. L. Hudáček (Derner, Bulíř), 34. A. Musil. Rozhodčí: Pešina, Roman Svoboda - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 318. Střely na branku: 37:23. Zblokované střely: 15:8. Hity: 12:7. Vhazování: 31/61 (51%) - 3O/61 (49%). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4.

Berani Zlín: Čiliak – Ferenc, Freibergs, D. Nosek (A), Buchta, Gazda, M. Novotný, Matyáš Hamrlík – Fořt, Claireaux, Köhler (A) – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (C) - Šlahař, Honejsek, Herman – Okál, Fryšara, Dufek. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Bílí Tygři Liberec: Hrachovina - Šmíd (A), Hanousek, Derner, Graborenko, Havlín, Kolmann, Bukač - L. Hudáček, Bulíř, Ordoš - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek (C), Zachar - J. Vlach, A. Musil, Šír. Trenéři: P. Augusta, Jiří Kudrna, Láska.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu:http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-11-17/id/269894

Nejlepší hráči utkání: Štěpán Fryšara - Dominik Hrachovina.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Lukáš Derner, Libor Hudáček, Štěpán Fryšara.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Produktivita soupeře byla jasná a rozhodla zápas. Viděli jsme velmi kvalitní zápas, který se hrál ve vysokém tempu. Z naší strany to bylo maximum výkonu. Bohužel s tak kvalitním týmem si nemůžeme dovolit takové defenzivní chyby, jaké jsme předvedli. To rozhodlo zápas v náš neprospěch. Hráče musíme pochválit za bojovnost až do poslední chvíle. Udělali jsme pro to maximum, ale bohužel to na body nestačilo."

Patrik Augusta (hlavní trenér Bílí Tygři Liberec): "Jsme spokojeni s výhrou, neboť jsme věděli, že nás nečeká snadné utkání. Zlín je velmi dobře organizovaný tým, dobře bruslí, aktivní ve forčekingu. Na zápas jsme se připravovali a jsme rádi, že jsme tady vyhráli. Základ k naší výhře byl v produktivitě, neboť se nám podařily šance proměnit v góly. V závěru jsme velkou obětavostí a charakterem hráčů dotáhli utkání do vítězného konce."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY