středa 13. listopadu 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani podruhé v sezoně porazili Kometu, doma vyhráli po přestřelce

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v předehrávce 21. kola Tipsport extraligy 2019/2020 nad týmem HC Kometa Brno 5:4 a slaví důležitou tříbodovou výhru. Berani na Kometu letos umí, porazili ji podruhé v sezoně. Duel na zlínském ledě byl bohatý na góly, Berani nastříleli v parádní první třetině soupeři tři góly a vyhnali gólmana Lukáše Klimeše z brány. Brno snížilo ještě do poloviny utkání na rozdíl kontaktního gólu zásluhou dvou tref Petra Holíka. Zlínská odpověď přišla dvěma góly v rozmezí 36 vteřin. Hosté se nevzdali, bojovali a po brankách Jana Hrušky snížili v 55. minutě na rozdíl jediného gólu. V dramatickém závěru Kometa prahla po vyrovnání, ale obětavě hrající Berani důležitou výhru ubránili. Branky dali Jakub Šlahař, Antonín Honejsek, Pavel Kubiš, Jan Dufek a Valentin Claireaux. Zlín se dostal z předposledního místa v tabulce na jedenáctou příčku. Berani hrají v pátek 15. listopadu na ledě Kladna.

21. kolo / středa 13. 11. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Kometa Brno Kometa Brno
5:4
(3:0, 2:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. min Šlahař (Honejsek, Herman), 17. Honejsek (Herman, Šlahař), 20. Kubiš (J. Ondráček), 32. Dufek (Řezníček), 33. Claireaux (J. Ondráček, Kubiš) - 21. P. Holík (Svačina), 28. P. Holík (Svačina, Zaťovič), 33. J. Hruška (Orsava. Lev), 55. J. Hruška (Plekanec, Pyrochta). Rozhodčí: Hradil, Kika - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 507. Střely na branku: 22:33. Zblokované střely: 11:16. Hity: 10:8. Vhazování: 32/63 (51%) - 31/63 (49%). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:4.

Berani Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, D. Nosek (A), Řezníček, Gazda, Buchta, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Fořt, Kubiš (C) - Okál, Claireaux, Köhler (A) - Šlahař, Honejsek, Herman - Fryšara, P. Sedláček, Dufek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Kometa Brno: Klimeš (21. min Vejmelka) - O. Němec (A), Štencel, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Malec - Svačina, P. Holík, Zaťovič (C) - Horký, Plekanec (A), Plášek - Jenyš, Lev, J, Hruška - P. Kratochvíl, Kusko, Orsava. Trenéři: Fiala, Pokorný, Odehnal.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-11-13/id/269908

Nejlepší hráči utkání: Antonín Honejsek - Petr Holík.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Antonín Honejsek, Marek Čiliak, Jan Hruška.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Vyšla nám fantasticky první třetina, ale v kabině máme heslo, že v úvodní třetině se zápas nevyhrává a ani neprohrává. Ukázalo se, že jsme vstoupili do prostřední třetiny velmi laxně, Kometa nás potrestala góly. Pouze zásluhou brankáře Marka Čiliaka, který nás podržel až do konce zápasu, jsme zápas ubojovali. Musíme si vzít ponaučení, protože tam byly na naší straně velmi laxní momenty. Samozřejmě bereme tři body, hokej se líbil a přišla parádní návštěva. Z utkání si vezmeme pozitivní věci a na videu si rozebereme inkasované branky."

Kamil Pokorný (asistent trenéra HC Kometa Brno): "Na náš vkus to byl hodně divoký zápas, který začal po reprezentační pauze prvních třináct minut v poklidném tempu. Poté přišla nešťastná sedmiminutovka, kdy jsme inkasovali tři branky. Zlín hrál to, co jsme očekávali, prosadil se v přesilovce a důrazu před brankovištěm. Ve druhé třetině jsme se nadechli, přišlo snížení a měli jsme i více ze hry. Bohužel jsme vypracované šance neproměnili, soupeř poté využil další přesilovku a z brejku nám vstřelil další gól. Nezbylo nám nic jiného než dotahovat náskok Zlína. Bohužel vedení Zlína z první třetiny byl velké a naše stahování k bodům nevedlo. Gratuluji soupeři k vítězství."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY