pátek 20. prosince 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Skvěle! Berani dokonali obrat s Vítkovicemi v prodloužení

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v zápase 28. kola Tipsport extraligy 2019/2020 nad týmem HC Vítkovice Ridera 3:2 po prodloužení. Berani ještě 59 vteřin před třetí sirénou byli bez bodů, ale podařil se jim skvělý obrat. Nejdříve poslali duel moravských rivalů do prodloužení, aby hned na začátku druhé minuty nastavení rozhodli o bonusovém bodu. Vítkovice v zápase dvakrát vedly a pod novým šéfem střídačky Mojmírem Trličíkem mířily ke třetí výhře v řadě. Žižka a spol. nakonec slaví šťastnou výhru a dva body. Branky zaznamenali Zdeněk Okál, Valentin Claireaux a rozhodující trefu přidal Bedřich Kóhler. Zlín hraje v neděli 22. prosince doma s Olomoucí, začátek v 15:30 hodin.

28. kolo / pátek 20. 12. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
3:2p
(0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 52. min Okál (Kubiš, D. Nosek), 60. Claireaux (Freibergs, D. Nosek), 62. Köhler (Fryšara) - 25. Lakatoš (Roberts Bukarts, Trška), 53. Mallet (R. Veselý, Dej). Rozhodčí: Šír, Obadal - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 302. Střely na branku: 55:30. Zblokované střely: 22:5. Hity: 9:4. Vhazování: 49/87 (56%) - 38/87 (44%). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Berani Zlín: Kašík - D. Nosek (A), M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Buchta, Žižka (C), Řezníček - Claireaux, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Herman - Dufek, Fryšara, Kubiš (A) - Okál, P. Sedláček, J. Ondráček. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Vítkovice Ridera: M. Svoboda - Trška, D. Kvasnička, Bodák, Šidlík, R. Černý, D. Krenželok, L. Kovář - Lakatoš (A), Roman, Roberts Bukarts - P. Zdráhal, Š. Stránský (A), Schleiss - Mallet, R. Veselý, Dej (C) - Guman, Werbik, Razgals. Trenéři: Trličík, Klesla, Svozil.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu:www.onlajny.com/match/index/date/2019-12-20/id/269957

Nejlepší hráči utkání: Libor Kašík - Miroslav Svoboda.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Libor Kašík, Miroslav Svoboda, David Nosek.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Odehráli jsme velmi dobře první třetinu. Z vypracovaných šancí jsme měli vstřelit gól, ale zápas byl pro nás hodně nervózní. Vítkovice byly celou druhou třetinu lepším týmem, zatímco nás srazila využitá přesilovka soupeře. Ve třetí třetině náš výkon byl podobný jako na začátku zápasu. Bylo jen otázkou času, jestli šance proměníme a naštěstí se nám to podařilo. Pro nás to byl šťastný závěr utkání a jsme rádi za dva body."

Mojmír Trličík (hlavní trenér HC Vítkovice Ridera): "Do zápasu jsme nevstoupili v takovém tempu jako v předchozích zápasech. Přesto jsme měli v úvodu pár šancí podobně jako domácí celek, ale stav byl po první třetině bez bez branek. Do druhé periody jsme vstoupili koncentrovaně, hráli jsme velmi zodpovědně do obrany a z toho jsme přecházeli do útoku. Dobře jsme sehráli přesilovou hru a dali gól. Zlín vyvinul ve třetí třetině extrémní tlak. Podařilo se mu vyrovnat stav, my jsme rychle kontrovali a odskočili opět o jeden gól. Byli jsme velmi blízko další výhře, jenže Zlín se štěstím vyrovnal, V nastavení rozhodl skákající kotouč přes hůl a domácí získali se štěstím bod navíc. Jsme hodně zklamaní, neboť jsme byli minutu od dalšího tříbodového vítězství a zlatých bodů. Věřím, že i získaný bod má velkou cenu."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY