pondělí 30. prosince 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Bílý Tygr Vlach zastavil dvěma góly vítěznou šňůru Beranů

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 32. kola Tipsport extraligy 2019/2020 na ledě týmu Bílí Tygři Liberec 1:2 a po sérii čtyř výher v řadě vyšli v posledním utkání kalendářního roku 2019 naprázdno. Zlínští šli v 9. minutě do vedení po neuvěřitelném vlastním gólu Severočechů při signalizované výhodě. Bílí Tygři ve druhé třetině otočili vývoj utkání zásluhou dvou gólů Jaroslava Vlacha. Berani ve třetí třetině srdnatě bojovali, v počtu střel přestříleli soupeře 11:4, ale přes veškerou snahu nesrovnali stav. Jediný gól hostů byl připsán Jakubu Šlahařovi. Poslední zápas odehrál ve zlínském dresu před návratem do brněnské Komety brankář Marek Čiliak. Liberec bodoval v šestnáctém utkání v řadě a pojistil si vedené v extralize. Zlín hraje v dalším kole v pátek 3. ledna doma s Pardubicemi, začátek v 17:30 hodin.

32. kolo / pondělí 30. 12. 2019 / 18:00
Bílí Tygři Liberec Liberec - Berani Zlín Zlín
2:1
(0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. min J. Vlach (Průžek, A. Najman), 29. J. Vlach (Průžek, Šmíd) - 9. Šlahař. Rozhodčí: Hodek, Veselý – Kajínek, Rampír. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 500 (vyprodáno). Střely na branku: 24:25. Zblokované střely: 8:9. Hity: 7:6. Vhazování: 35/71 (49%) - 36/71 (51%). Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Bílí Tygři Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan - L. Hudáček, Bulíř, Lenc - Ordoš, Marosz, A. Musil - Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok - Průžek, A. Najman, J. Vlach - D. Špaček. Trenéři: P. Augusta, J. Kudrna.

Berani Zlín: Čiliak - D. Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Fořt, Kubiš (A) - Šlahař, Honejsek, Okál - Claireaux, Fryšara, Dufek - Popelka, P. Sedláček, Köhler. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Hned na začátku utkání se ukázal navrátilec do domácí sestavy Bulíř, když trefil jen boční síťku za brankářem Čiliakem. Na druhé straně vyzkoušel pozornost domácího gólmana Hrachoviny ránou z mezikruží Ferenc. Severočeši hráli po faulu Freibergse v 5. minutě úvodní přesilovou hru, ale obětavě hrající Berani se ubránili. Střelecký účet zápasu se otevřel v 8. minutě po neuvěřitelném gólu. Při signalizovaném vyloučení Honejska Liberec odvolal brankáře a Bulíř při snaze najít spoluhráče na modré čáře, poslal kotouč od mantinelu nešťastně do vlastní prázdné branky! Bílé Tygry tento přešlap řádně vykolejil, do příležitostí se prodrali Dufek s Okálem. Jednobrankový náskok pro Berany vydržel do první sirény.

V úvodu druhé třetiny se hra rychle přelévala ze strany na stranu. Hrachovina zneškodnil střely Claireauxe a Noska, na druhé straně Čiliak si poradil s příležitostmi Kotvana a Jaroslava Vlacha. Ve 27. minutě minula pumelice Knota od modré čáry těsně tyčku. Tygři se dočkali úvodní branky po ukázkové kombinaci čtvrtého útoku, když na jejím konci prostřelil Čiliaka z prostoru mezikruží Vlach. Liberec zůstal při chuti, Hudáček a Krenželok odmítli vedení. Udeřilo však ve 29. minutě, střelu Průžka tečoval jeden ze zlínských beků na hůl Vlacha, který podruhé překonal Čiliaka. Vyrovnání viselo ve vzduchu ve 35. minutě, v přesilovce pálil Šlahař, jenže Hrachovina předvedl zákrok večera a střelu reflexivně vyrazil. Ve 37. minutě byl osamocený Bulíř před zlínským brankářem, ale přestřelil.

Berani prahli ve třetí třetině po srovnání těsného náskoku Liberce. V zakončeni neuspěli Fryšara s Honejskem. Hrachovina byl bezchybný a nadvakrát chytl v 54. minutě střelu agilního Fryšary. Nevyzrál na něho ani o dvě minuty později z dorážky Köhler. Hosté tři minuty před koncem sáhli k power play, ta byla ještě zvýhodněna po špatném střídáni Tygrů výhodou šest na čtyři. Liberecký fantom na brankovišti vyrazil střely Honejska, Ference a v závěru chytl i příležitost Köhlera. Zlínští prohráli v letošní sezoně s Libercem i třetí vzájemný zápas.

Nejlepší hráči: Jaroslav Vlach - David Nosek.

FOTO: Jiří Princ (www.bilitygri.cz)

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (hlavní trenér Bílí Tygři Liberec): "Jsme spokojeni s výhrou, i když to nebyl zrovna jednoduchý zápas. Opticky jsme byli dvě třetiny lepším týmem, ale v první třetině jsme se do šancí příliš nedostali. V závěru jsme byli až příliš pasivní, naštěstí se nám podařilo těsnou výhru ubránit. Hráči odvedli v závěru utkání na ledě maximum."

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Neodehráli jsme špatné utkání, bohužel jsme nenašli žádného střelce, a to rozhodlo. Gól si dal Liberec vlastní. Sahali jsme po bodovém zisku, ale oba brankáři byli výborní. Odjíždíme bez bodového zisku, ale s předvedeným výkonem jsme spokojeni. Chyběl nám jeden gól, abychom si odvezli odsud bod."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY