sobota 18. ledna 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Bravo! Berani porazili poprvé v sezoně Spartu a slaví výhru

Hokejisté PSG Berani Zlín porazili v dohrávce 37. kola Tipsport extraligy 2019/2020 tým HC Sparta Praha 4:1 a potvrdili výbornou formu z posledního období. Žižka a spol. začali duel před vyprodaným hledištěm velmi aktivně a do vedení šli již v 9. minutě zásluhou využité přesilové hry. Střeleckou převahu poté zúročili druhým gól. Sparta se osmělila ve druhé třetině a před druhou sirénou vstřelila kontaktní gól. Rozhodující moment utkání přišel ve 44. minutě, kdy Berani zaznamenali po rychlém brejku třetí branku. Sparta v závěru sáhla k power play, ale Berani přidali gólem do prázdné brány pojistku na tříbodovou výhru. Branky zaznamenali David Nosek, Jan Dufek, Jakub Herman a Bedřich Köhler. Zlínští hokejisté se bodově dotáhli na sedmé Karlovy Vary a na elitní šestku ztrácí pouhých pět bodů! Zlín hraje v neděli 19. ledna na ledě Hradce Králové.

37. kolo / sobota 18. 1. 2020 / 15:00
Berani Zlín Zlín - HC Sparta Praha Sparta
4:1
(2:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. min D. Nosek (Žižka, Fořt), 17. Dufek (Řezníček, Fryšara), 44. Herman (Claireaux), 58. Köhler - 38. Košťálek (A. Kudrna, Rousek). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 000 (vyprodáno). Střely na branku: 33:31. Zblokované střely: 13:16. Hity: 7:10. Vhazování: 32/61 (52%) - 29/61 (48%). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Berani Zlín: Kašík - D. Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Claireaux, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A). Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Sparta Praha: Machovský - Blain, Koistinen, Poizl, Jurčina, Košťálek, T. Dvořák - Forman (A), Pech (A), Říčka - Rousek, V. Růžička ml., A. Kudrna - Řepík (C), Tomášek, Smejkal - Dvořáček, Sukeľ, Buchtele. Trenéři: Krupp, J. Nedvěd.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2020-01-18/id/299050

Nejlepší hráči utkání: Jan Dufek - Matěj Machovský.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: David Nosek, Jan Dufek, Libor Kašík.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): „První třetina nám vyšla skvěle a pomohli jsme si i přesilovkami. Za stavu 2:0 se hrál opět výborný hokej, Sparta dala ve druhé třetině gól a utkání zdramatizovala. Nakonec rozhodl náš třetí gól, ale strachovali jsme se o výsledek až do závěru. Podržel nás výborný brankář Kašík, skvěle zahrálo celé mužstvo. Zápas jsme dotáhli za podpory skvělých fanoušků do vítězného konce.“

Uwe Krupp (hlavní trenér HC Sparta Praha): "Gratuluji Zlínu ke skvělému výsledku. Soupeř měl v první třetině vynikající začátek, tlačil nás a byl u všech puků rychlejší. Zlín tímto položil základ k vítěznému zápasu. Z našeho pohledu byl začátek utkání příliš komplikovaný, měli jsme řadu vyloučených hráčů, což nebylo ideální. Ve druhé třetině se náš výkon podstatně zlepšil, byli jsme rychlejší a zatlačili jsme domácí. Věřil jsem, že poté zápas obrátíme, ale rozhodla naše chyba. Bohužel v této fázi sezony se každá hrubá chyba nevyplatí, což se nám celkově vymstilo. Byli jsme ve druhé třetině lepším týmem, ale hokej se hraje na šedesát minut a Zlín byl lepší týmem."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY