neděle 26. ledna 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Gólová přestřelka pro Vary, Berani prohrálí s Energií i počtvrté

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v televizním zápase 40. kola Tipsport extraligy 2019/2020 doma s týmem HC Energie Karlovy Vary 5:6 po prodloužení. V gólové přestřelce se nakonec radovala Energie gólem ze čtvrté minuty nastaveného času při signalizované výhodě. Berani se ujali vedení brankou v úvodní minutě utkání, ale Západočeši třemi brankami v první třetině otočili zápas. Zlínští dokázali ve druhé třetině vyrovnat, ale Energie šla před druhou sirénou opět do dvougólového náskoku. Berani se nevzdali a podruhé stáhli dvougólové manko. Nakonec o bonusovém bodu pro hosty rozhodlo prodloužení. Žižka a spol. ani na čtvrtý pokus neporazili v letošní sezoně Karlovy Vary. Branky zaznamenali Zdeněk Okál, Jan Dufek, Pavel Sedláček, Dalibor Řezníček a Martin Novotný. Zlín hraje v úterý 28. ledna ve Vítkovicích.

5:6p
(1:3, 2:2, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 1. min Okál (Honejsek, Freibergs), 22. Dufek (Fryšara, M. Novotný), 25. P. Sedláček (J. Ondráček), 44. Řezníček (Šlahař), 44. M. Novotný (Claireaux, Dufek) - 2. O. Beránek (Graňák, Skuhravý), 6. Plutnar, 12. O. Beránek ((Vildumetz, M. Rohan), 37. Černoch (Kohout), 39. O. Beránek (M. Rohan, T. Mikúš), 64. Graňák (Koblasa, Skuhravý). Rozhodčí: Lacina, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 056. Střely na branku: 27:36. Zblokované střely: 19:11. Hity: 13:8. Vhazování: 38:35. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:5, 5:5, 5:6.

Berani Zlín: Kašík (12. min Huf) - D. Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Claireaux, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A). Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, Šafář - Flek, V. Polák, T. Rachůnek (A) - O, Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý (C), Šik. Trenéři: Pešout, Mariška, Kněžický.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2020-01-26/id/270045

Nejlepší hráči utkání: Zdeněk Okál - Ondřej Beránek.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Dominik Graňák, Jan Dufek, Ondřej Beránek.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Vary potvrdily formu z posledních zápasů. Přišli jsme o rychlé vedení a trápí nás zbytečné fauly. Tým zaslouží pochvalu, že se nevzdal za nepříznivého stavu a nakonec diváci viděli spoustu gólů a atraktivní zápas. Dvakrát jsme smázli handicap dvou gólů a duel byl napínavý až do závěru. Bereme bod a víme, že se počítá každý. A Karlovy Vary příliš bodů nerozdávají."

Tomáš Mariška (asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary): "Odehráli jsme nesmírně těžký třetí venkovní zápas v řadě. A vezeme si z této šnůry osm bodů, což je pro nás velmi pozitivní fakt. Věděli jsme, že Zlín hraje v neskutečné formě a pohodě, což prokázal po celý průběh utkání. Ofenzivní síla soupeře je obrovská a dokázali jsme se tomu vyrovnat. V určitých částech zápasu jsme domácí i zatlačili. Snažili jsme se být aktivní, což se nám povedlo, i když nás přibrzdila první branka. Vrátili jsme se do zápasu velmi rychle, šli jsme do vedení, ale rychle jsme o náskok přišli. Zápas byl ve stylu nahoru a dolů, divákům se musel líbit. Nakonec jsme byli šťastnějším týmem my. Děkuji hráčům, jak celou sérii venku zvládli. Věřím, že v nastoleném trendu budeme pokračovat i nadále."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY