úterý 28. ledna 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani selhali v koncovce a potřetí v sezoně nedali ani jeden gól

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 41. kola Tipsport extraiigy 2019/2020 na ledě týmu HC Vítkovice Ridera 0:1 a potřetí v letošní sezoně pálili slepými náboji. Bez vstřelého gólu nejde pomýšlet na bodový zisk. Jediná branka utkání padla na začátku třetí třetiny, když bývalý zlínský útočník Roberts Bukarts zařídil úspěšnou tečí pro Ostravany důležité tři body v boji o záchranu. Žižka a spol. vyšli před zápasem v Ostravě střelecky naprázdno při venkovním zápase v Kladně a domácím duelu s Hradcem Králové. Zlín hraje v pátek 31. ledna na ledě Olomouce.

41. kolo / úterý 28. 1. 2020 / 17:30
HC Vítkovice Ridera Vítkovice - Berani Zlín Zlín
1:0
(0:0, 0.0, 1:0)
Branky a nahrávky: 41. min Roberts Bukarts (Gregorc, J. Hruška). Rozhodčí: Šír, Kika - Tošenovjan, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Využití: bez. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 135. Střely na branku: 33:25. Zblokované střely: 8:11. Hity: 15:11. Vhazování: 40/70 (57%) - 30/70 (43%). Průběh utkání: 1:0.

HC Vítkovice Ridera: M. Svoboda - Trška, Rosandič, Gregorc, Štencel, R. Černý, Výtisk (C), L. Kovář - Lakatoš (A), J. Hruška, Roberts Bukarts - Schleiss, R. Veselý, Indrák - Mallet, O. Roman, Dej (A) - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenéři: Trličík, Klesla, Svozil.

Berani Zlín: Kašík - D. Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Fryšara, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Köhler - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A). Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Hned v první minutě vyzkoušel pozornost gólmana Kašíka nebezpečnou střelou Roberts Bukarts a vzápětí obránce Gregorc. Ostravané byli v úvodních minutách aktivnějším týmem, bek Kovář vyslal ve 4. minutě ránu těsně vedle tyčky. Na konci 5. minuty se dostal za hostující obranu Jan Hruška, ale v zakončení nebyl úspěšný podobně jako Schleiss s Malletem. Berani se osmělili a k vážnější akci se dostali až v 8. minutě, když ránu kapitána Žižky gólman Miroslav Svoboda vyrazil. Hosté hráli v polovině první třetiny úvodní přesilovou hru, ale domácí se ubránili. Zlínští sázeli na rychlé brejky, po jednom z nich neuspěl v zakončení ve 13. minutě Köhler. Berani byli blízko gólu v 16. minutě, ale Claireaux z prostoru levého kruhu trefil pouze tyč. Bezbrankový stav zůstal v úvodní třetině i po teči Deje a následné dorážce vítkovického forvarda v 18. minutě.

Berani hráli na začátku druhé třetiny opět přesilovku, ale paradoxně měli největší šanci domácí. Z brejku zahrozil Werbik, ale zlínskou svatyni přestřelil. Brankáři na obou stranách drželi čisté konto, v zakončení nebyli úspěšní Claireaux a Jan Hruška. V prostředním dějství se hra přelévala ze strany na stranu. Pumelice obránce Rosandiče od modré čáry skončila ve 28. minutě na tyči. Ridera hrála až ve 33. minutě první přesilovku po faulu Freibergse. Fanoušci se už radovali v jejím závěru, ale kotouč z hole Deje skončil těsně vedle brány. Při vyloučení Honejska šla Bukartsova střela nad břevno.

Diváci se dočkali gólu až ve třetí třetině. Hned v první minutě se radovali domácí hokejisté, slovinský bek Gregorc vypálil od modré čáry a Bukarts tečoval kotouč úspěšně za Kašíkova záda. Zlín prahl po vyrovnání, ale mířil slepými náboji podobně jako Köhler ve 44. minutě. Příležitost pro Berany se naskytla po faulu Tršky, ale zůstala nevyužita. Ostravané se obětavě bránili a hájili jednogólový náskok. Hosté byli blízko srovnání stavu v 52. minutě, ale Okál si vylámal zuby na bezchybném brankáři Svobodovi. Vítkovice těsný náskok uhájily, Berani v závěru špatně vystřídali a nedostali se ani k power play.

Nejlepší hráči: Roberts Bukarts - Libor Kašík.

Ohlasy trenérů

Ladislav Svozil (asistent trenéra HC Vítkovice Ridera): "Podali jsme zodpovědný, bojovný výkon, nebojácný až na posledních deset minut. Body jsou pro nás velmi důležité. Od začátku utkání jsme byli lepší a gólový rozdíl mohl být vyšší. Měli jsme situace dva na jednoho, Ondra Roman netrefil prázdnou branku… To k tomu ale patří. Vítězství se nerodilo lehce, jsme ovšem spokojeni i za výsledek 1:0, protože máme tři body. Děkuji i fanouškům a doufám, že v neděli přijdou v ještě větším počtu proti Kladnu.“

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Gratuluji Vítkovicím k výhře. Nezasloužili jsme si tady vyhrát a ani bodovat, protože jsme nepoctiví a nepokorní. Tyto zápasy jsou přitom těžké, jako v play off a my si pořád hrajeme svůj hokejíček. Bojovnosti bylo z naší strany málo, přišla možná až ve třetí třetině, do té doby jsme tady nebyli. Téměř jsme neohrozili brankáře Vítkovic. Hodně jsme upustili od urputnosti, a když napočítáme naše srážky za poslední zápasy, bude na to stačit jedna ruka. Mančafty, co hrají o všechno, do toho jdou více a na krev. Pokud takhle budeme pokračovat dále, moc zápasů s takovým výkonem nevyhrajeme. Dnešní výkon se mně hodnotí velmi špatně.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY