čtvrtek 12. září 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci v úvodním zápase sezony nadělili Porubě jedenáct gólů

Dorostenci začali sezonu parádně. Na domácím ledě rozstříleli slezskou Porubu poměrem 11:1. Góly Berani rozmístili rovnoměrně, v prvním dějství se prosadili třikrát, ve druhém čtyřikrát a stejný počet gólů si připsali i v závěrečné periodě. Hosté si jedinou branku připsali v závěru druhé třetiny. Šimon Frömel se blýskl hattrickem a neuvěřitelný Lukáš Chludil si připsal sedm bodů!

1. kolo / čtvrtek 12. 9. 2019 / 16:00
Berani Zlín Zlín - HC RT TORAX Poruba 2011 Poruba
11:1
(3:0, 4:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 7. Heš (Jecho, Mojžíš), 14. Frömel (Chludil, Laciga), 19. Chludil (Frömel, Burian), 21. Frömel (Chludil), 31. Mojžíš (Chludil), 31. Jecho (Heš), 32. Hoferek (Ramert), 47. Hoferek (Chludil, Jecho), 50. Chludil (Tomeček), 53. Frömel, 59. Jecho (Tomeček, Čapka) – 37. Halata (K. M. Macias). Rozhodčí: Vaněk – Bařinka, Kociňák. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 11:1.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Žižka, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Jecho, Lavička.

HC RT TORAX Poruba 2011: Drabčík (32. Chylík) – Kríž, K. M. Macias, Gelnar, Černý, Kosina, Bechný, Borkovec, Pásek – Slusarczyk, Hlaváč, Vehovský, Kovalčík, Halata, Chovanec, K. T. Macias, Hradil, Stodůlka, Hlavatý.

Dorostenci hned od začátku potvrzovali roli favorita, na první gól se tak nemuselo čekat dlouho. Ten vsítil po přesné přihrávce Adama Jecha Lukáš Heš. O chvíli později to bylo už o dvě branky, prosadilo se nejproduktivnější útočné trio Zlína, pěknou kombinaci přesně zakončil Šimon Frömel. A i třetí gól v první části obstrala elitní domácí formace, po přihrávce Frömela zakončil do odkryté branky Lukáš Chludil.

Berani vlétli velmi aktivně i do druhého dějství, již v první minutě přidali čtvrtý gól. O ten se nemohl zasloužit nikdo jiný než Šimon Frömel, který po přihrávce Chludila využil přečíslení dva na jednoho. Poté přišla skvělá pasáž domácích, kteří během minuty a půl skórovali hned třikrát. Postupně se prosadili Matěj Mojžíš, Adam Jecho a Jan Hoferek. Tyto góly vyhnali z brány brankáře Vincence Drabčíka, kterého nahradil Jakub Chylík.

Vystřídání gólmanů Porubě na chvíli pomohlo. Hosté se totiž konečně dočkali gólu, který si připsal po přesné přihrávce Kacpera Marcina Maciase Matěj Halata, který od levé tyče dotlačil puk do sítě. To však bylo vše, na co se slezský klub zmohl. V druhé části sice hosté už neinkasovali, to se však změnilo ve třetím dějství, kde domácí přidali další čtyři branky.

Závěrečná perioda začínala v klidném tempu, na přesné zakončení jsme museli čekat šest a půl minuty. Po úspěšném oslabení se tři domácí hráči okamžitě dostali do úniku, který po pěkné kombinaci zakončil střelou do prázdné brány Jan Hoferek. Lukáš Chludil byl i nadále při chuti, přesnou střelou od modré zapsal sedmý bod a vstřelil devátou branku Beranů. Také Šimon Frömel měl stále velkou motivaci, útočil na hattrick, který díky pěknému solíčku dokázal zkompletovat. A kanonádu Zlína uzavřel Adam Jecho, který úspěšně dorážel.

V úvodním zápase extraligy si tak zlínští dorostenci bez problémů poradili s Porubou, proti které si připsali snad rekordní výhru, díky čemuž získali první tři body do tabulky skupiny Východ. Naopak Poruba nezačíná své působení v nejvyšší dorostenecké soutěži vůbec dobře, po dnešním souboji jí bude patřit poslední příčka ve skupině.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Šlo vidět, že jsme se na zápas hodně těšili, což se nám podařilo korunovat třemi brankami v první třetině. Ve druhé části skóre ještě narostlo, takže od poloviny druhého dějství jsme do hry zapojili všechny hráče. Na pár minut jsme sice vypadli z tempa, ale ve třetí třetině jsme opět přidali na pohybu a byli za to odměněni dalšími góly. Musíme pochválit hráče, jak k utkání přistoupili, a je potřeba zmínit i některé individuální výkony, které se nevidí každý zápas. Dnes si užijeme vítězství a od zítřka již směřujeme své myšlenky k utkání s Havířovem.