sobota 14. září 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci těsně porazili Havířov, stále jsou tak stoprocentní

Lépe začali zápas hosté z Havířova, kteří se ve třetí minutě dostali do vedení. Berani ale ještě v prvním dějství odpověděli a ve druhé třetině dokonce šli do dvoubrankového vedení. Ve druhédvacetiminotuvce hosté ještě snížili, ale vyhrocená třetí perioda už gól nepřinesla, takže ševci oslavili opravdu těsné vítězství.

2. kolo / sobota 14. 9. 2019 / 15:30
Berani Zlín Zlín - HC AZ Havířov Havířov
3:2
(1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Laciga (Chludil), 28. Hoferek (Kráčalík, Chludil) 30. Laciga (Frömel, Chludil) – 3. Kusak (Pavlačka, Kubíček), 40. Urbančík (Vojkuvka, Puzoň). Rozhodčí: Sofka – Smetková, Blažek. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 36:36. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Jecho, Lavička.

HC AZ Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák – Pavlačka, Kubík, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkuvka, Kusak, Bárta, Horváth.

Do utkání vlétli mnohem aktivněji hosté, kteří se již ve 3. minutě dostali do vedení. Michal Kusak jako první našel kotouč v předbrankovém prostoru, díky čemuž mohl zakončit do odkryté klece. Na zlínskou odpověď se nemuselo dlouho čekat, vyrovnání přišlo ještě v prvním dějství. Domácí se dostali do přečíslení, které střelou do odkryté branky po přihrávce Lukáše Chludila využil Adam Laciga. Berani poté hráli přesilovku čtyři na tři, ale další gól už nepadl.

Další branka padla až téměř v polovině zápasu, když Antonín Nowak neudržel kotouč pod svou lapačkou, díky čemuž mohl do prázdné klece zakončit Jan Hoferek. Vzápětí Zlín navýšil své vedení, Šimon Frömel si všiml volného Adama Lacigy, který šikovně překonal přesouvajícího Nowaka. AZet se však ještě ve druhé periodě zmohl na snížení. Jakub Urbančík díky přihrávce Marka Vojkuvky ujel zlínské defenzivě a následně překonal Patrika Harmlu střelou nad jeho rameno. Za zmínku také stojí to, že Havířov se ve druhé třetině provinil proti pravidlům hned šestkrát.

Třetí dějství bylo nejvyhorcenější částí celého duelu. Na vidění bylo pět faulů, třikrát hráli nedovoleně domácí a dvakrát hosté. Ani jeden z týmů už však branku nepřidal, což vadilo hlavně hostům, kteří kvůli tomu prohráli. V samotném závěru utkání dokonce jel trestné střílení Martin Pavlačka, ale bekhendovým blafákem Hamrlu nepřekonal.

Zlínští dorostenci tak navázali na výhru nad Porubou a slaví druhé vítězství v sezoně. Stále jsou stoprocentní, díky čemuž jim patří ve skupině Východ první příčka. Naopak Havířov po vítězném utkání proti Vsetínu letos poprvé prohrál, kvůli čemuž se propadl až na páté místo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Myslím si, že to byl jeden z těch kvalitnějších zápasů. Musím říct, že Havířov hrál velmi dobře. Hosté na nás vletěli, první tři minuty jsme vůbec nevěděli, co s tím máme dělat. Byli velmi agresivní, nepouštěli nás z pásma. Potom díky výkonu brankáře, kdy Patrik Hamrla podal velmi dobrý výkon, držel nás v těch zásadních chvílích, díky čemuž jsme se z toho dostali, otřepali jsme se, dali jsme pak ten gól a myslím si, že pak se ta hra srovnala. Využili jsme pak i nějaké přesilovky, i když z toho mnoha, které jsme měli, jich asi mělo být víc. V poslední třetině to hráči ubojovali, za což jim musím moc poděkovat, na hranici sebeobětování jsme ten výsledek ubránili, kdy Havířov měl chvílemi obrovský tlak, takže poděkování hráčům za obětavost.