čtvrtek 19. září 2019 | Vojtěch Jurák

Skvělý výsledek na ledě soupeře. Dorostenci rozstříleli Třinec

Po dvou domácích výhrách uspěli dorostenci také na hřišti soupeře. V Třinci triumfovali především díky vydaření druhé třetině, ve které vstřelili čtyři góly. To bylo důležité, neboť domácí po dvaceti minutách vedli, takže Zlínští museli otáčet nepříznivý stav. V poslední části pak mladí Berani utkání zcela kontrolovali a dokonce vsítili dalších pět gólů. Podruhé v sezoně tak nadělili některému ze soupeřů dvouciferný počet gólů.

2:10
(2:1, 0:4, 0:5)
Branky a nahrávky: 10. Wawrzkiewicz (Procházka, Przybyla), 13. Jánoš (Šutý) – 11. Tomeček (Ramert, Sýkora), 26. Chludil (Sýkora), 30. Jecho (Mojžíš, Hoferek), 31. Chludil (Laciga), 38. Mojžíš (Kráčalík), 48. Chludil (Frömel, Kráčalík), 50. Lavička (Mojžíš, Tomeček), 52. Chludil (Frömel, Kráčalík), 54. Tomeček (Hoferek), 56. Laciga (Chudil). Rozhodčí: Koziol – Návrat, Klimek. Vyloučení: 5:2, navíc Hrůzek (TRI) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Střely na branku: 25:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:10.

HC Oceláři Třinec: Halouzka (38. Klimek) – Hykl, Cienciala, Andrle, Pospíšil, Ročák, Kyselý, Hrůzek – Gazur, Šutý, Šotkovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kozlík, Hodas, Procházka.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Sýkora, Burian, Žižka, Hoferek, Kráčalík – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Heš, Laciga, Ramert, Frömel, Jecho, Lavička.

Do úvodní třetiny vstoupili aktivněji mladí Oceláři, kterým se však podařilo překonat Synka v kleci Zlína až na začátku desáté minuty. V přesilové hře dokázal zužitkovat pas Procházky Dawid Wawrzkiewicz. Beranům se však povedlo odpovědět hned v zápětí, kdy se po Ramertově vybídnutí dokázal prosadit Michal Tomeček. I přes inkasovanou branku byli stále mladí Oceláři velice aktivní a v polovině třinácté minuty se po střele Vojtěcha Jánoše mohli radovat podruhé. Radost domácím mohl přinést o 15 sekund později Matěj Kozlík, který však tváří v tvář Synkovi neuspěl. Více branek už první dvacetiminutovka nepřinesla a tak se šlo do šaten za stavu 2:1 ve prospěch mladých Ocelářů.

Druhá perioda už ale patřila hostům, v čase 25:14 srovnal na 2:2 nejproduktivnější hráč Beranů, Lukáš Chudil, který dokázal vymést prostor pod břevnem Halouzkovy klece. Následující minuty nabídly šance na obou stranách, znovu se však siréna rozezněla až na počátku třicáté minuty, kdy se po zmatku v brankovišti Třince dostal kotouč za záda maskovaného Oceláře. Vlastní branka byla připsána Adamu Jechovi. O čtyřiašedesát sekund později se hosté radovali znovu, do dvoubrankového vedení poslal Berany opět Lukáš Chudil. I přes snahu Ocelářů o smazání dvoubrankového manka se z další branky radovali opět hosté, v polovině osmatřicáté minuty vyhnal Halouzku z klece Matěj Mojžíš, kterému se povedlo vymést levý růžek maskovaného Oceláře. V závěru třetiny se ještě na trestnou lavici poroučel Filip Hrůzek, který byl potrestán za zásah do oblasti hlavy a krku na 2 minuty + 10 minut osobní trest.

I na začátku poslední dvacetiminutovky se Oceláři pokoušeli o korekci skóre. Tím, kdo se však nakonec radoval z branky byli opět hosté, svou trefou na začátku osmačtyřicáté minuty završil svůj hattrick Lukáš Chudil. Další branku za Klimkova záda přidal v přesilové hře David Lavička. O dvě minuty později se prosadil opět Lukáš Chudil, který si v tomto utkání připsal celkem 5 kanadských bodů a stále tak vévodí kanadskému bodování celé Extraligy dorostu. Další dvě minuty nato se prosadil Michal Tomeček a mladí Oceláři tak zaostávali za svým soupeřem už o sedm branek. Desátou trefu do klece hráčů s drakem na hrudi přidal v čase 55:55 Adam Laciga.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Dnešní utkání jsme nezačali vůbec špatně, myslím si, že první třetina byla z naší strany velmi dobrá. Dali jsme dvě branky a měli mnoho šancí, mohli jsme odskočit na větší rozdíl. Naše hra se bohužel rozpadla po dvou slepených gólech a od té doby už dominoval jen jeden tým.“

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): „Určitě jsme rádi za výhru, každé vítězství z Třince se určitě cení. První třetina byla ze strany Třince určitě lepší než od nás a zaslouženě ji také vyhráli. Po tom, co se nám podařilo srovnat skóre jsme byli zejména od druhé třetiny aktivnější a pohyblivější. Vyhráli jsme výsledkem, jakým jsme vyhráli, i díky individuálním schopnostem některých hráčů z našich řad. Tito hráči jsou pro nás svými výkony klíčoví.“