sobota 28. září 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci po velkém boji udolali Přerov + FOTO

Do utkání lépe nastoupili hosté, ale paradoxně nejdřív skórovali mladí Berani. Přerov ještě v první třetině otočil průběh zápasu, což se povedlo také Zlínu ve druhém dějství. V závěrečné periodě už branka nepadla, takže Berani napravili zaváhání ve Vítkovicích a dnes si připisují tři body.

6. kolo / sobota 28. 9. 2019 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC ZUBR Přerov Přerov
3:2
(1:2, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Burian (Tomeček, Ševčík), 21. Tomeček (Ševčík, Lavička), 37. Tomeček (Ševčík) – 14. Jobánek, 17. Růžička (Marek, Kuchta). Rozhodčí: Škrobák – Czubaj, Zapletal. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 36. Střely na branku: 42:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek – Chludil, Broža, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Lavička.

HC ZUBR Přerov: Suchánek – Koblížek, Růžička, Tomiga, Holík, Billa – Štíbr, Mašek, Brázda, Halík, Hradil, Kuchta, Hyža, Buršík, Marek, Jobánek, Šilhavý.

Zpočátku zápasu byl o trochu aktivnější Přerov, ale ten se nedokázal prosadit. První se to povedlo domácím hokejistům, a to když nahození Adama Buriana propadlo přerovskému brankáři Tomáši Suchánkovi mezi betony. S hosty však inkasovaná branka nic neudělala a ještě v první periodě otočili zápas. Nejprve skóroval Jonáš Jobánek, který ve vlastním oslabení ujel zlínské defenzivě a zakončil pod horní tyč. O necelé tři minuty přidal další gól Adolf Růžička, který od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě.

Berani ale také nic nevzdali a hned v první minutě druhé části vyrovnali. Michal Tomeček zkusil zakončit zpoza brány, to Suchánek vůbec nečekal a kotouč tak nedokázal zastavit. Pak byli na vidění šance na obou stranách, ale vedoucí a rozhodující branku nakonec vstřelil domácí hokejisté. I u třetího gólu bylo duo Michal Tomeček a Tomáš Ševčík, podruhé v zápase se trefil první jmenovaný, který rychlou střelou překonal přesouvajícího Suchánka. Do šaten se tak odcházelo za těsného vedení Zlína.

Zubři hned od začátku třetí třetina tlačili, dokonce hráli dvě přesilovky. Ani jednu ale nevyužili, i když za Tobiášem Synkem zvonila tyčka. Poté si to hosté začali kazit sami, protože třikrát docela zbytečně porušili pravidla a hráli tak šest minut v oslabení. A nakonec Přerovu nepomohla ani hra bez brankáře, protože se Berani bránili opravdu velmi dobře. Domácí tak udrželi těsné vedení a stále jsou v čele tabulky, naopak Zubři jsou dnes bez bodu a patří jim 5. místo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Dnes jsme odehráli extrémně těžké utkání hlavně co se týče psychiky, protože nám to moc nešlo. Avšak vůlí a bojovností jsme z toho duelu vytěžili maximum. Za to bych chtěl hráčům poděkovat. Toto vítězství bylo vyloženě o překonání toho, že se nedaří. Byl to jeden z našich méně povedených zápasů s dobrý koncem, za což jsem velmi rád.

Fotogalerie