sobota 05. října 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci udolali Šumperk po prodloužení a stále vévodí své skupině

Zlín byl podle svého postavení v tabulce favoritem zápasu, Šumperk však na roli outsidera vůbec nebral ohled. Na PSG aréně se tak odehrál opravdu vyrovnaný zápas, který došel až do prodloužení. To rozhodl nejproduktivnější hráč ligy Lukáš Chludil, který si v sobotním utkání nakonec připsal tři body.

5:4p
(2:1, 1:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Chludil (Tomeček, Mojžíš), 16. Laciga (Čapka, Jecho), 39. Tomeček (Lavička), 54. Ševčík (Chludil), 65. Chludil (Čapka) – 4. Fibigr, 22. Janech (Minařík, Panáček), 48. Netolický (Fibigr, Kučera), 57. Fibigr (Kučera). Rozhodčí: Šudoma – Kleprlík, Kučera. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 84. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek – Chludil, Broža, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Jecho, Lavička.

HK Mladí draci Šumperk: Ryšavý – Seidenglanz, Minařík, Slabý, Kareš, Zavoral, Netolický, Blaško, Koutecký, Panáček – Burda, Slováček, Kučera, Fibigr, Trögner, Janech, Haas, Šucha.

Do utkání proti očekávaní vletěli aktivněji hosté, kteří již ve 3. minutě šli do vedení. Jiří Fibigr tvrdě vypálil z mezikruží, a i když si Patrik Hamrla na kotouč sáhl, zastavit ho nedokázal. Poté už se ale ozval nejlepší tým Skupiny Východ, který ještě v první třetině otočil vývoj zápasu. Nejprve se přesnou a tvrdou střelou od modré prosadil Lukáš Chludil. O vedoucí gól se v 16. minutě postarali tři Adamové, Adam Jecho nahrál na Adama Čapku, ten ještě našel Adama Lacigu, který zametl puk do odkryté klece. Za zmínku stojí také to, že Šimon Frömel se v první části zranil a do utkání už nezasáhl.

Do druhé třetiny však opět lépe vstoupili Draci, kteří tak dokázali docela rychle vyrovnat. Nahození Tomáše Minaříka se s trochou štěstí odrazilo na hůl Patrika Janecha, který přesnou střelou nedal domácímu gólmanovi šanci. Poté se dlouho nic nedělo, domácí sice hráli tři přesilovky, ale ani jednu nedokázali využít. Také Šumperk odehrál dvě početní výhody, první nevyužil a ve druhé sám inkasoval. Michal Tomeček se spíše snažil v útočném pásmu získat co nejvíce času, ale přece jen zkusil zakončit, což se vyplatilo, protože kotouč skončil v levé šibenici hostující branky. Do šaten se tak opět odcházelo ze vedení Zlína.

Draci boj o body stále nevzdali a ve 48. minutě opět vytěžili vyrovnání, a to když Marek Netolický poslal kotouč ke vzdálenější tyči, Hamrla nedokázal včas zareagovat. Zlín si ještě vzal vedení zpět, Chludil vybídl ke skórování Tomáše Ševčíka, který rychlý protiútok využil střelou nad rameno Milana Šedivého. Zanedlouho však bylo opět srovnáno. Jan Kučera skvěle našel před bránou volného Jiřího Fibigra, který se štěstím dostal puk do sítě a šlo se tedy do prodloužení.

Prodloužení bylo z obou stran opatrné, dlouho to vypadalo, že na PSG aréně uvidíme nájezdy. Tomu ale zabránil parádním sólem Lukáš Chludil, který si řekl o kotouč, Čapka mu ho tak poslal před půl kluziště a nejproduktivnější hráč soutěže se dostal přes celou obranu Šumperku a milimetrovou střelou poslal kotouč do pravého rohu hostující klece, čímž Beranům zajistil bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Dnes to bylo velmi těžké utkání. Herně jsme odehráli jeden z nejhorších zápasů, vůbec se nám nedařilo. Nakonec to rozhodl nejproduktivnější hráč soutěže. Měl jsem k zápasu velké výhrady, protože celkový týmový výkon, včetně první lajny, nebyl ideální. Dva body bereme všemi deseti. Dnes za ně musíme být rádi, protože Šumperk byl organizovaný. Hosté hráli velmi dobře.