čtvrtek 10. října 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci zakončili první polovinu Skupiny Východ snadnou výhrou na ledě Vsetína

Dorost má za sebou zápasy se všemi týmy ve Skupině Východ, prohráli jen jedenkrát proti Vítkovicím. Dnes to bylo další snadné vítězství, mladí Berani zvládli všechny třetiny lépe než soupeř a nakonec zvítězili 6:0. Hlavní hvězdou zápasu byl opět Lukáš Chludil, který dva góly vstřelil a na jeden přihrál.

9. kolo / čtvrtek 10. 10. 2019 /
VHK ROBE Vsetín Vsetín - Berani Zlín Zlín
0:6
(0:2, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Chludil (Laciga), 19. Broža (Chludil, Laciga), 32. Lavička (Broža, Mojžíš), 38. Mojžíš (Ševčík), 39. Matúšů (Ševčík, Ramert), 50. Chludil (Hoferek, Laciga). Rozhodčí: Rapák – Hanzlík, Bartoň. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 200. Střely na branku: 24:44. Průběh utkání: 0:6.

VHK ROBE Vsetín: Janura – Velikovský, Kočí, Mikula, Fojtík, Krajčík, Kunst – Bednařík, Kopřiva, Babeliak, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Čajanová, Jurek.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek – Chludil, Broža, Tomeček, Ševčík, Horský, Gerych, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Jecho, Lavička.

Vyrovnaný začátek dorosteneckého derby mezi Vsetínem a Zlínem přinesl hned v první minutě početní výhodu Zlínu. Tu Berani nevyužili a spíš si museli dávat pozor na vsetínské šance. Gólman Hamrla se zapotil také u Bednaříkova výpadu, když dostal přesnou přihrávku ve středním pásmu a v situaci jeden na jednoho se trefil do brankářovy lapačky.

Vsetín byl v průběhu třetiny lepším týmem, ale jako první se prosadili hosté, a to ve vlastním oslabení. Při vyloučení Ramerta se z levého kruhu prosadil nejproduktivnější hráč extraligy Lukáš Chludil. Berani se následně dostali i do početní výhody, kterou v druhý gól v Janurově síti proměnil Ondřej Broža.

Hosté v druhé třetině navázali na svůj výkon ze závěru první dvacetiminutovky a stali se lepším týmem. Do třicáté minuty jsme viděli celkem tři vyloučení, která značně ovlivnila hru. Další branka padla ale až ze hry 5 na 5, kdy se hosté usadili před vsetínskou brankou a vytvořili si dostatečný tlak. V něm pálil od modré Ondřej Broža a tuto jeho ránu tečoval David Lavička. Na tuhle branku se snažili Vsacané odpovědět, ale jejich nátlak přes Hamrlou dlouho nevydržel.

Hosté se naopak opět prosadili ve vlastním oslabení, kdy početní nevýhoda nevadila Matěji Mojžíšovi. Na čtvrtý gól zareagovali Vsetínští střídáním gólmanů. Do brány se místo Patrika Janury postavil Jakub Nešpůrek. Tomu však také čisté konto dlouho nevydrželo, protože už po 49 sekundách se trefil Václav Matúšů a do kabin se šlo za stavu 0:5 z pohledu domácího mužstva.

Berani se do pásma bez problémů dostali i na začátku třetího dějství, kdy však svého soupeře zahákoval Nábělek a hosté šli do čtyř. Valaši se v přesilovce usadili před Hamrlou, ten ale moc práce neměl, jelikož střely domácích nebyly přesné. Celá hra byla následně plná nepřesností a po zlínském tlaku se do útoku dostal také Vsetín.

Místo snížení se ale z mezikruží trefil Lukáš Chludil, který svou druhou brankou v utkání navýšil zlínský náskok na šestibrankový. V posledních minutách utkání byli v útoku vidět spíše žluto-zelení, případně se hrálo ve středním pásmu, odkud se ani jeden celek nemohl dostat dál. Od 50. minuty už žádná další branka nepadla a vedoucí tým východní skupiny porazil soka ze Vsetína poměrem 6:0.

Ohlasy trenérů

Miroslav Barus (VHK ROBE Vsetín): Přijel silný soupeř, který hrál prostě výborně, v určité fázi zápasu jsme drželi krok, ale v individuálních činnostech byli lepší, přímější, silnější a to ten zápas rozhodlo.