sobota 23. listopadu 2019 | Vojtěch Jurák

Dorost zakončil základní část extraligy prohrou proti Vsetínu

Valašské derby proti Vsetínu bylo pro dorostence nepříliš vydařenou rozlučkou se skupinou Východ. Vsetínští rázně vykročili za vítězstvím už v první třetině, v níž vsítili dvě branky. A zatímco mladí Berani se marně snažili překonat brankáře Viléma, hosté postupně přidávali další góly. Nakonec jich vstřelili pět. Zlínští i přes prohru udrželi čtvrté místo v tabulce a postupují do skupiny o play-off, kterou bude hrát osmnáct nejlepších týmů z celé republiky.

18. kolo / sobota 23. 11. 2019 / 15:30
Berani Zlín Zlín - VHK ROBE Vsetín Vsetín
0:5
(0:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Babeliak (Kočí), 11. Turek (Rigo), 39. Babeliak (Kuchařík, Jurek), 51. Adámek (Babeliak), 56. Babeliak. Rozhodčí: Jalový – Kučera, Procházka. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 0:5.

Berani Zlín: Málek – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Broža, Tomeček, Ševčík, Gerych, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Jecho, Lavička.

VHK ROBE Vsetín: Vilém – Velikovský, Kočí, Fojtík, Krajčík – Bednařík, Kopřiva, Rigo, Babeliak, Tobola, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Čajanová, Jurek.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Jsem ze zápasu zklamaný, nepředvedli jsme dobrý výkon. Do utkání jsme strašně špatně vstoupili. Vsetín byl bojovný, v první třetině měl lepší pohyb a dal dva góly, zatímco my jsme nevyužili ani jednu přesilovku. Zkoušeli jsme s tím něco udělat, hýbali jsme sestavou, aby tým dostal impuls. Od druhé části se hra sice vyrovnala, ovšem Vsetín svojí bojovností, kterou podpořil dobrý gólman, zápas uhrál. Chtěl bych pochválit brankáře Tomáše Málka, který si odbyl premiéru v extralize dorostu. Nebylo to pro něj jednoduché, moc jsme mu nepomohli.