pátek 21. prosince 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG veze zpod Ještědu jeden bod, Liberec získal bonusový bod na začátku prodloužení

Zlínští Berani prohráli v utkání 32. kola Tipsport extraligy na ledě Liberce 1:2, když po šedesáti minutách čisté hry zápas skončil fotbalovou remízou 1:1. Bílí Tygři se ujali vedení hned v 5. minutě, ale o dvě minuty později vyrovnal Antonín Honejsek. O osudu utkání rozhodla hned první minuta prodloužení, neboť v sedmadvacáté vteřině tečoval střelu Čutty od modré čáry Bulíř. Vlachova družina veze zpod Ještědu alespoň bod. Zlín hraje na druhý svátek vánoční ve středu 26. prosince doma od 17 hodin s Chomutovem.

32. kolo / pátek 21. 12. 2012 / 18:30
Bílí Tygři Liberec Liberec - Berani Zlín Zlín
2:1p
(1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. min Filippi, 61. Bulíř (Čutta) - 7. Honejsek (Tesařík, Veselý). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Ondráček, Bádal. Vyloučení: 7:6, navíc Duda (Liberec) na 10 minut. Využití: 0:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 3 436. Střely na branku: 28:24. Průběh utkání: 1:1, 0:0, 0:0 - 1:0.

Bílí Tygři Liberec: Pinc - Čakajík, Štich, Jánošík, Čutta, Výtisk, Vitásek, Havíř - Bulíř, Nedvěd, Bárta - Duda, Filippi, Víšek - Pospíšil, Dušek, Vantuch - Roman Vlach, Galamboš, J. Vlach - T. Urban. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Berani Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Kotvan, Tesařík, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Kubiš - Okál, Čajánek, Veselý - Honejsek, Holík, F. Čech - Fořt, Melenovský, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Tým PSG Zlín odcestoval po domácích výhře v derby s Kometou do Liberce, který se letos trápí a před utkáním okupoval až poslední místo extraligové tabulky. Trenér Rostislav Vlach dal důvěru stejné sestavě jako v předchozích třech vítězných zápasech s jednou změnou. Místo Šlahaře nastoupil na křídle čtvrtého útoku poprvé v letošní sezoně Fořt. Do utkání lépe vstoupili domácí. Ke střele z úhlu se ve druhé minutě dostal Filippi, jehož ránu mimo Sedláčkovu klec zkoušel ještě zpoza brány dorážet bekhendem Duda. Zlínský brankář byl naštěstí včas na místě. Berani se do úvodní šance dostali v polovině čtvrté minuty, kdy Honejskovu ránu zastavil brankář Pinc. Vzápětí zahrál vysokou holí Jánošík a poslal Tygry do početní nevýhody. Téměř v polovině hry vybojoval v oslabení puk u mantinelu aktivně hrající Filippi, prosmýkl se zlínskou obranou a svou akci zakončil gólem. Srovnat skóre ještě před koncem hry proti čtyřem se nadvakrát snažil Veselý, oba jeho pokusy Pinc vykryl. Tygři si však v plném počtu dlouho nezahráli. V polovině sedmé minuty oslabil tým kapitán Nedvěd, který si šel odpykat dvouminutový trest za sekání. Zlín neponechal nic náhodě a po necelé půlminutě srovnal skóre reprezentant Honejsek. Po druhém gólu utkání jakoby ztratilo na obrátkách. Na začátku patnácté minuty se puku ve středovém pásmu chopil zlínský odchovanec Roman Vlach a vydal se Sedláčkovým směrem. Puk po jeho střele zastavil až gólmanův beton. Na konci stejné minuty vylučovali rozhodčí na obou stranách. Potrestáni byli zlínský matador Hamrlík za krosček a za domácí Urban kvůli zdržování hry. Hra ve čtyřech svědčila více týmu PSG, gól to však hostujícímu týmu nevyneslo. Zlínští byli lepším týmem až do konce první třetiny. Branky na libereckém ledě nepadly, a tak úvodní dvacetiminutovka skončila remízou 1:1.

Po minutě a půl odehrané ze druhé třetiny přidržel Kotvan protihráče a odebral se na trestnou lavici. Domácím se dařilo držet pásmo a Sedláčka zasypali salvou střel. Hra se následně přesouvala z jedné strany kluziště na druhou, ani jeden z brankářů puk za svá záda nepustil. Ve 29. minutě potrestali rozhodčí hned tři hráče, navíc osobní desetiminutový trest ještě vyfasoval domácí bouřlivák Duda za nesportovní chování. Hra se více dařila domácím, což vyvrcholilo hákováním Řezníčka. Po vypršení úvodních trestů hrál Zlín ve čtyřech. Po pouhých dvaceti vteřinách poslal hostující tým zpět do tří Leška, který se provinil zdržováním hry. Tygři zle dotírali na Sedláčkovu bránu až do řádného konce přesilové hry. Oba brankáři potvrzovali svou formu a skóre zápasu se nezměnilo. Minutu před koncem druhé třetiny dostal trest na dvě minuty za držení hole domácí Jaroslav Vlach. Žlutomodří si v poslední minutě žádnou větší šanci nevytvořili.

V úvodu třetí třetiny měli hráči PSG výhodu v podobě druhé poloviny přesilové hry. Ani tu však nevyužili. Liberečtí si přesto v plném počtu dlouho nezahráli. Zlínu se tahle přesilovka příliš nevyvedla, neboť se téměř nedostali do pásma soupeře. Výraznější šanci měl až Holík, jeho gólovku z konce čtyřiačtyřicáté minuty ale Pinc vykryl. Ve čtyřicáté sedmé minutě usedl na trestnou lavici domácí Urban, devět minut před koncem byl vyloučen Kubiš. Ani jeden tým svou přesilovku nevyužil a v podobném duchu se odehrál i zbytek třetí třetiny. Šance měli hráči na obou stranách, gólmani byli proti.

Prodloužení trvalo pouhých dvacet sedm vteřin. Bonusový bod získal pro domácí Bulíř. Zlín si ze severu Čech odváží alespoň jeden bod, což stačí na udržení druhé příčky v tabulce. Liberec se díky dvoubodovému zisku posunul na dvanácté místo.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Tomáš Filippi - Antonín Honejsek

Ohlasy trenérů

Milan Černý (asistent trenéra Bílí Tygři Liberec): " Měli jsme šance v první třetině, ale gól jsme dali paradoxně v oslabení. Byli jsme však urputnější, šli jsme za bodem navíc. Za dva body jsme rádi. Zápas dopadl spravedlivě, jsme spokojeni."

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Nebylo to příliš pohledné utkání. Domácí byli aktivnější, zatímco my jsme spoléhali na obranu a čekali na brejky. Za základní hrací dobu jsme si bod zasloužili, ale poté šli domácí rázněji za bodem navíc, byli aktivnější."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY