sobota 30. listopadu 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci vyrovnaný zápas se Spartou nakonec nezvládli + FOTO

Dorost prohrál i druhé utkání ve skupině o play off, se Spartou padl úplně stejným výsledkem jako s Havlíčkovým Brodem, utkání navíc probíhala téměř stejně. Sparta docela rychle odskočila na rozdíl dvou branek, ale Berani bleskově snížili a ve druhé periodě dokázali i vyrovnat. Závěrečná část však lépe vyšla hostům, kteří se v ní opět prosadili dvakrát, čímž si zajistili výhru. Ševci sice v poslední minutě utkání ještě jednou prosadili, ale nic to neměnilo na tom, že si vítězství připíší Pražané.

20. kolo / sobota 30. 11. 2019 / 15:00
Berani Zlín Zlín - HC Sparta Praha Sparta
3:4
(1:2, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Mojžíš (Matúšů), 37. Tomeček (Hoferek), 60. Broža (Tomeček, Mojžíš) – 1. Theimer, 8. Václavík, 54. Broš (Vitouch), 55. Mácha (Krupička). Rozhodčí: Sedlák – Blažek, Kučera. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Broža, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Jecho, Lavička.

HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, Ludvík, Tůma, Menzel, Adamec – Broš, Václavík, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.

Do zápasu nastoupili mnohem lépe hokejisté Sparty, kteří již po 39 sekundách vedli. Oto Theimer vybojoval puk na útočné modré, poté se dostal až před Hamrlu, kterého si položil, takže mohl zakončit do odkryté sítě. Hosté pokračovali v aktivitě, ze své druhé přesilové hry v zápase vytěžili druhou branku. Tomáš Václavík zůstal nehlídaný v mezikruží, čehož bravurně využil přesnou střelou k pravé tyči. Zlín však našel velmi rychlou odpověď. Václav Matúšů našel před odkrytou branou skvěle postaveného Matěje Mojžíše, který bez otálení skóroval. Pak už se spíše bránilo, takže mladí Berani odcházeli do šaten s přijatelným jednobrankovým mankem.

Ve druhé třetině byli aktivnější domácí hokejisté. Ti skoro celou druhou část svírali Spartu a tlačili se za vyrovnáním. To dlouho nepřicházelo, Berani nedokázali využít přesilovku a brankář Sparty Jakub Krbeček podával skvělý výkon. Nakonec se ale přece jen prosadil Michal Tomeček, který i po velkým tlakem dokázal kotouč uklidit k pravé tyči. Poté už zase začali být lepší hosté, ale Patrik Hamrlu potřetí neinkasoval, takže o vítězi musela rozhodnout závěrečná perioda.

Závěrečná část nám nabídla strhující podívanou, které nakonec vyzněla lépe pro Spartu. Hosté totiž od samostatného začátku finální dvacetiminutovky tlačili, zaslouženě tak vytěžili dva góly. Na 3:2 upravoval skóre Josef Broš, který si Hamrlu pěkně vymíchal. O necelou minutu trefil se trefil ještě Adam Mácha, který z první prostřelil zlínského gólmana. Ševci sice ztráceli dva góly, ale rozhodně nic nevzdávali, avšak snížení přišlo moc pozdě. Ondřej Broža docpal puk do sítě až v poslední minutě utkání, což na bodový zisk nestačilo. Mladí Berani si tak připisují druhou těsnou prohru v řadě.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Hodnotí se mi to složitě, první deset minut Sparta byla jednoznačně lepší. Neměli jsme pohyb, zalekli jsme se toho. Od gólu na 1:2 to bylo vyrovnané utkání. Ve finále je tohle hra a výkon, který bychom chtěli dál předvádět a myslím, že výsledky se dostaví, protože dneska to kluci odmakali úplně naplno. Bohužel rozhodly malé chyby, které jsme nakonec udělali my. Je to pro nás kruté, protože jsme odehráli velmi dobrý zápas, ale můžeme maximálně pogratulovat soupeři.

Fotogalerie