pátek 13. prosince 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci poprvé ve skupině o play off slaví, demolici Pardubic řídili Chludil a Frömel

Dorost zlomil sérii pěti proher a ve skupině o play off si připsal první vítězství. Do zápasu však nastoupilo lépe Dynamo, které šlo rychle do vedení, ale Berani ještě v prvním dějství nasázeli čtyři góly, čímž si de facto zajistili výhru. Hosté poté snížili na rozdíl jediné branky, ale Zlín už vyrovnaný stav nepovolil, nakonec si připsal výhru 7:3. Pěti body se na ní podílel Lukáš Chludil.

23. kolo / pátek 13. 12. 2019 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
7:3
(4:1, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Laciga (Chludil, Frömel), 12. Chludil (Frömel, Burian), 17. Laciga (Broža, Hoferek), 17. Frömel (Chludil, Burian), 29. Frömel (Chludil, Hoferek), 54. Chludil (Frömel), 59. Lavička (Burian) – 5. J. Kubíček, 22. Novotný (Matuška, Nekvinda), 24. Novotný (Nekvinda, Matuška). Rozhodčí: Goňa – Kociňák, Blažek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 7:3.

Berani Zlín: Synek – Žižka, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Chludil, Broža, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Laciga, Frömel, Jecho, Lavička.

HC Dynamo Pardubice: Marossy – Hebek, Vašíček, P. Kubíček, Koudelka, Joudal, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Macas, Pilař, J. Kubíček, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Štetka, Panchartek.

Do utkání měly lepší vstup Pardubice, které díky tomu vytěžily úvodní branku utkání. Josef Kubíček se díky dobrému napadání dostal před Tobiáše Synka, kterého úspěšně překonal. Hosté se však z vedení dlouho neradovali, o vyrovnání se rychle zasloužil Adam Laciga, který po přihrávce Lukáše Chludila zakončil do odkryté klece. O chvíli později se navíc prosadil i sám Lukáš Chludil, který se trefil po přihrávce Šimona Frömela. Domácí se tak dostali do vedení, od té doby už nikdy neprohrávali.

Potom se delší dobu hrálo vyrovnaně, nakonec se opět prosadili Berani, kteří během 17. minuty skórovali rovnou dvakrát. Podruhé v zápase se trefil Adam Laciga, který pohotově dorazil zakončení Ondřeje Broži. O patnáct sekund později již čtvrtou branku Zlína přidal Šimon Frömel, který zaskočil Alexandra Marossyho střelou z velkého úhlu. Vypadalo to na hotové utkání, ale Dynamo duel ještě zdramatizovalo.

Východočeši se totiž na začátku druhé části rovnou prosadili dvakrát, takže to zase bylo o jeden gól. Po přihrávce Jana Matušky výborně vypálil Adam Novotný, který z levého kruhu vymetl všechny pavouky v levém horním rohu zlínské klece. Poslední gól hostů vsítil opět Adam Novotný, který skvěle získal volný puk a následně zakončil mezi betony Synka. To ale bylo vše, na co se Pardubice zmohly. Zlín si vzápětí vzal dvoubrankový náskok zpět. O to se postaral Šimon Frömel, ten skvěle pálil po další přihrávce Chludila, takže se do šaten odcházelo za dvoubrankového vedení zlínského celku.

Do třetího dějství samozřejmě vlétlo aktivněji Dynamo, ale to prostě nedokázalo najít cestu skrz zlínskou defenzivu. Naopak ševci se opět prosadili, Lukáš Chludil zakončil další protiútok nechytatelnou střelou. Hosté tak ztráceli tři góly, ale ani to je neodradilo od hry bez brankáře. To se pochopitelně nevyplatilo, protože se do prázdné brány po zisku puku trefil David Lavička, který tak uzavřel na konečných 7:3.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Bylo to zvláštní utkání, nevstoupili jsme do něho dobře. Šlo na nás vidět, že nejsme v úplně dobré náladě, ale kluci se k tomu postavili výborně. Z nepříznivého stavu jsme to rychle otočili na 4:1. Na začátku druhé třetině jsme si však vybrali slabší chvíli, ale naštěstí jsme to ustáli. Strašně moc si cením vítězství a jsem velmi rád za kluky, protože v poslední době jsme těch výher moc neměli, o to je dnešní vítězství důležitější. Určitě nám to zvedne sebevědomí a nakopne nás to k dalším výkonům.