pátek 03. ledna 2020 | Vojtěch Jurák

Snížení přišlo pozdě, dorostenci doma podlehli Liberci + FOTO

Rozdíl mezi Zlínem a Libercem? Proměňování šancí. Dorostenci prohráli první utkání v novém kalendářním roce, přestože na ledě rozhodně nebyli horším týmem. Ovšem zatímco mladí Berani se na svůj první gól načekali až do závěru utkání, Bílí Tygři si ve druhé a třetí třetině postupně vybudovali tříbrankový náskok, který jim nakonec zajistil vítězství.

25. kolo / pátek 3. 1. 2020 / 14:00
Berani Zlín Zlín - Bílí Tygři Liberec Liberec
1:3
(0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 57. Chludil – 21. Putz (Jenčovský, Plos), 38. Kříž, 42. Jobek (Meisel). Rozhodčí: Vaněk – Bařinka, Kociňák. Vyloučení: 3:5, navíc Putz (LIB) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Chludil, Broža, Ševčík, Horský, Mojžíš, Laciga, Ramert, Frömel, Jecho, Lavička.

Bílí Tygři Liberec: Krátký – Meisel, Dvořák, Patzelt, Šíma, Culek, Tůma – Putz, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Kříž, Leden, Plos, Jobek, Gajda.

Podobná výsledková forma, stejný počet bodů v tabulce. To vše naznačovalo, že zápas Zlína a Liberce by mohl být dramatický a napínavý. Střed tabulky je vůbec nesmírně vyrovnaný – před začátkem utkání bylo celkem sedm týmů seřazeno v rozmezí dvou bodů. Liberec držel desátou pozici, Zlín byl jedenáctý.

První třetina tyto předpoklady naplnila. Oba soupeři nastoupili ve svižném tempu, a tak se na ledě PSG arény hrál rychlý hokej se šancemi na obou stranách. Zlín mohl jít do vedení ve dvou početních výhodách, ovšem jeho přesilovkové pětice narážely na dobře organizovanou obranu Bílých Tygrů. Také hosté si vytvářeli šance a především v závěru třetiny byli aktivnější, avšak jejich pokusy končily buď vedle, nebo ve výstroji brankáře Tobiáše Synka.

Po přestávce začal Liberec střílet góly. V úvodu druhé třetiny překonal David Putz zlínského gólmana střelou na lapačku. Stalo se tak poté, co dostal přihrávku zpoza branky. Druhou trefu zaznamenali hosté před druhou pauzou. Filip Kříž si po vhazování dojel pro volný puk před brankou a bez přemýšlení ho poslal na Synka, kterému propadla střela skrz výstroj až do sítě. Zlín prohrával, přitom nebyl horším týmem. Vypracoval si několik zajímavých možností a především Lukáš Chludil a Šimon Fromel byli několikrát velmi blízko. Ovšem brankář Čeněk Krátký liberecké hokejisty držel.

Určujícím momentem třetí třetiny byl rychlý gól Liberce na 3:0. Milan Tadeáš Jobek stál dobře zaparkovaný před brankou, takže mohl okamžitě uklidit za čáru puk, který brankář Synek neudržel ve výstroji. Postupem času hra nabírala na tempu – Zlín se aktivně dral za prvním gólem a několikrát mu k němu mnoho nechybělo. Liberec se naopak s chutí tlačil do brejků a také byl před brankou nebezpečný.

Tři minuty před koncem se domácí opravdu dočkali. První trefu mladých Beranů obstaral Lukáš Chludil. Ve zbytku utkání ještě Zlínští zkusili hru bez brankáře, ovšem na zvrat už bylo příliš pozdě. Liberec si náskok pohlídal a bere tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Byl to výborný, vyrovnaný zápas se špatným koncem pro nás. Gratulace soupeři. Rozhodly chybky a neproměněné šance, kterých jsme dnes měli poměrně dost. Naopak Liberec ty svoje využil. Nechtělo nám to tam spadnout, bohužel takové zápasy taky jsou. Chtěl bych pochválit hráče za to, jak k utkání přistoupili. Bylo to první utkání po Vánocích, dlouhá pauza, ale hráli jsme s chutí.

Fotogalerie