pátek 10. ledna 2020 | Lukáš Mihal

Dorostenci slaví první výhru v roce, přejeli Slavii

Dorostenci se konečně dočkali první výhry v roce 2020! Proti Slavii si hned v první periodě vytvořili tříbrankový náskok, který pak v průběhu zápasu navyšovali. Pražané se poprvé prosadili až za stavu 5:0 pro domácí, takže na body rozhodně nemohli myslet. Berani si navíc udrželi pětibrankový náskok, nakonec se radovali z vítězství 8:3.

28. kolo / pátek 10. 1. 2020 / 13:30
Berani Zlín Zlín - HC Slavia Praha Slavia
8:3
(3:0, 2:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 9. Tomeček (Laciga), 14. Hoferek (Jecho, Ramert), 16. Burian (Laciga, Lavička), 21. Jecho, 32. Lavička (Ramert), 44. Laciga (Tomeček, Lavička), 51. Laciga (TS), 56. Ramert (Nábělek, Kráčalík) – 43. Brummel (Malínek, Tomas), 49. Skoupý (TS), 60. Hofmann (Malínek). Rozhodčí: Goňa – Blažek, Poláček. Vyloučení: 11:12. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2, 8:2, 8:3.

Berani Zlín: Málek – Nábělek, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Broža, Tomeček, Gerych, Čechmánek, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Jecho, Lavička.

HC Slavia Praha: Volevecký (22. Náhončík) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Malínek, Tomas, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Hofmann, Vymětal.

Začátek zápasu byl spíše vyrovnaný, oba celky měly podobný obnos šancí, tedy až do 9. minuty, kdy šli domácí do oslabení. To jim však paradoxně prospělo, protože se v něm prosadil Michal Tomeček, který se dostal přes tři protihráče a překonal také brankáře Tomáše Voleveckého. Po konci oslabení navíc Zlín přidal další branku, od modré čáry se do sítě trefil Jan Hoferek, protože brankář Slavie vůbec nic neviděl. Vzápětí navíc Pražané inkasovali potřetí a bylo prakticky rozhodnuto. Adam Burian dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Slavia ani na jednu branku nedokázala zareagovat, takže po první třetině prohrávala o tři góly.

Vstup do druhé části už mnohem více sedl nabuzeným ševcům, protože špatné rozehry hostů okamžitě využil Adam Jecho. Tento gól vyhnal z brány Voleveckého, ten totiž střídal o necelou minut později. Místo něj nastoupil Daniel Náhončík. Ten byl o deset minut později také překonán. Jan Ramert individuální akci zakončil přihrávkou do mezikruží, kam si najel David Lavička, který se bez váhání trefil do odkryté klece. Kromě těchto dvou branek bylo na vidění také spoustu faulů, ale ani jeden tým nevstřelil jediný přesilovkový gól.

Naopak do závěrečné periody vstoupili mnohem lépe hosté, kteří se mohli radovat z prvního gólu. Ten vstřelil Maxim Brummel, který díky dobré dorážce dostal puk do sítě. Slavia ale ihned poté inkasovala, trefil se Adam Laciga, který nedal přesnou střelou Náhončíkovi šanci k zákroku. Pražané však stále nic nevzdávali, díky čemuž získali trestné střílení, které pěkně proměnil Mikuláš Skoupý.

Zlín však opět dokázal zareagovat, trestné střílení si sám vybojoval Adam Laciga, který ho poté také proměnil. Pak se dlouho nic nedělo, hra se spíše uklidnila a čekalo se na závěrečnou sirénu. Nakonec se ještě díky pěkné kombinaci prosadil Jan Ramert, který může za vstřelený gól děkovat Patriku Nábělkovi. No a poslední branku zápasu vstřelil slavistický Jakub Hoffman, který upravoval na konečných 8:3. Zlín si tak připisuje první body v roce 2020.

Ohlasy trenérů

Jiří Suhrada (PSG Berani Zlín): Do utkání jsme nastoupili velmi dobře, hráli jsme agresivně. Dobrou hru jsme si udrželi do půlky zápasu, potom už naši hru rozbila vyloučení. Nicméně dneska jsme si za vítězství šli a tři body jsme si zasloužili.