pátek 14. února 2020 | Vojtěch Jurák

Dorostenci prohráli podruhé ve dvou dnech, doma padli s Mladou Boleslaví

Dva duely, jeden bod do tabulky. Dorostencům se návrat do extraligy po reprezentační pauze výsledkově příliš nepovedl. Proti Mladé Boleslavi zdatně bojovali, ovšem nízká produktivita a houževnatost soupeře je stála zápas. Hosté rozhodli utkání ve druhé třetině, kdy nejprve přečkali dlouhý zlínský tlak a poté dvěma trefami odskočili do třígólového vedení. Zlínské dorostence nyní čeká dlouhá série venkovních zápasů.

34. kolo / pátek 14. 2. 2020 / 13:30
Berani Zlín Zlín - BK Mladá Boleslav Ml.Boleslav
2:6
(1:2, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 12. Heš (Laciga), 49. Mojžíš (Kráčalík, Tomeček) – 1. Plíšek (Křepelka), 17. Jasečko (Vochvest, Polák), 36. Hruška (Křepelka), 39. Haas, 43. Hruška (Křepelka, Pavlík), 60. Hrouda (Křepelka, Plíšek). Rozhodčí: Čech – Pospíšil, Poláček. Vyloučení: 2:4, navíc Broža (ZLN) 5 min. + do konce utkání, Peca (MBL) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 20:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:6.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Broža, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Jecho, Lavička.

BK Mladá Boleslav: Hora – Moravec, Křepelka, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda – Sluka, Kredl, Peca, Pavlík, Polák, Hruška, Král, Haas, Strnádek, Plíšek.

Hosté do zápasu doslova vlétli a hned v první minutě se ujali vedení. Po nahození Karla Křepelky se puk zastavil o shluk hokejistů před brankovištěm a na chvíli se ztratil z dohledu. Nejrychleji se zorientoval Jindřich Plíšek, který neváhal a poslal jej okamžitě – a hlavně přesně – k tyči. Mladoboleslavští i nadále pokračovali ve svém útočném kolotoči a dostávali zlínské hokejisty pod tlak.

Po zhruba pěti minutách hry se domácím podařilo srovnat hru se soupeřem. Přestože si nevytvářeli tolik nebezpečných šancí, usilovně se probíjeli před gólmana Davida Horu a snažili se jej překonat. V polovině třetiny se jim to skutečně povedlo – na 1:1 srovnal Lukáš Heš. Ovšem tři a půl minuty před koncem vrátil Sebastian Jasečko hosty do vedení. Útočník v černozeleném dresu se probil s pukem před branku, povedeným pohybem si ho potáhl do strany a kolem betonu zlínského Tobiáše Synka jej poslal za čáru.

Po přestávce to byl naopak Zlín, kdo na svého soupeře vlétl a tlačil se aktivně do šancí. Mladí Berani útočili, stříleli, ale nebyli schopní přes brankáře Horu dostat puk do sítě. Vrcholem jejich snahy tak byly nastřelená horní tyč z hole Adama Lacigy a nevyužitá početní výhoda ve druhé polovině třetiny. Mladoboleslavští se dostali ke slovu po úspěšně zvládnutém oslabení, kdy se trefili nejprve Jakub Hruška a tři a půl minuty po něm Oskar Haas. Hosté tak před druhou pauzou odskočili do třígólového vedení.

Možnou zlínskou snahu o zdramatizování zápasu zmrazili Mladoboleslavští hned zkraje třetí třetiny, konkrétně to byl Jakub Hruška. Útočník hostů zůstal nepokrytý před brankou, což mu umožnilo rychle zamést mezi Synkovy betony skákající puk. Čtyřgólová ztráta už byla pro Zlín příliš vysoká. Mladí Berani sice snížili v početní výhodě, jmenovitě to byl Matěj Mojžíš, ovšem hosté si zbytek zápasu pohlídali. V samotném závěru navíc Jakub Hrouda přidal v přesilovce ještě šestý gól středočeského celku.

Zlínští hokejisté tak prohráli druhý zápas po sobě, nyní je čeká série šesti zápasů na ledě soupeřů.

Ohlasy trenérů

Jiří Suhrada (PSG Berani Zlín): Myslím, že minimálně do půlky to bylo vyrovnané utkání. Za stavu 1:2 rozhodlo, že jsme nevyužili šance a naopak sami inkasovali na 1:3 a vzápětí i na 1:4. Klukům se nedá upřít snaha, ale v těch chvílích se zápas zlomil.