čtvrtek 20. února 2020 | Vojtěch Jurák

Napoprvé ztrátu dohnali, napodruhé už ne. Dorostenci padli v Pardubicích

Druhou porážku ve dvou dnech a celkově už čtvrtou v řadě připisují zlínští dorostenci. Na ledě Pardubic sice vstřelili první gól, vedení však udrželi jen 18 vteřin a v dalším průběhu zápasu už pouze dotahovali. Jednou se Zlínu podařilo dorovnat skóre, to když ve druhé třetině hokejisté dvěma zásahy během necelých tří minut stáhli stav z 1:3 na 3:3. Ve třetí části však Pardubičtí opět odskočili o dva góly a na to už se mladým Beranům i přes snahu a snížení nepodařilo najít odpověď.

35. kolo / čtvrtek 20. 2. 2020 / 17:00
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Berani Zlín Zlín
6:5
(2:1, 1:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 7. Pavlata (Kloz, Chabada), 20. Pavlata (Burda, Kloz), 31. Pavlata, 41. Chabada (Kloz, Pavlata), 45. Chabada (Kloz, Burda), 55. Macas (Jirout) – 7. Mojžíš (Tomeček, Kráčalík), 33. Laciga (Jecho), 35. Broža (Mojžíš), 55. Ramert (Matúšů), 60. Hoferek (Broža). Rozhodčí: Mejzlík – Krejčí, Jiruška. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5.

HC Dynamo Pardubice: Borovička (Kadlc) – Joudal, Hebek, Vašíček, Kubíček, Koudelka, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Pilař, Kubíček, Nekvinda, Kloz, Burda, Jirout, Štetka, Macas.

Berani Zlín: Málek (45. Synek) – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Broža, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Heš, Matúšů, Lagiga, Ramert, Jecho, Lavička.

Začátek utkání se lépe povedl hostům, kteří v 7. minutě dokázali využít přesilovou hru. Tomeček, který se vydal podél mantinelu, poslal přihrávku před prázdnou bránu na Matěje Mojžíše a ten doklepnul puk do sítě. Domácí na to rychle zareagovali – po vyhraném buly se okamžitě vydali do útoku a Dominik Pavlata po 18 sekundách propálil brankáře hostů Málka. V poslední minutě před přestávkou Dominik Pavlata nejprve nastřelil tyč, ale hned vzápětí se po nahrávce od Burdy už nemýlil – poslal puk do branky a domácí tým do vedení.

Stejně jako první třetinu začali i tu druhou lépe hosté, kteří měli ve 25. minutě dokonce výhodu trestného střílení. Borovička však své betony k sobě přilepil zavčas a nedal Jechovi šanci. V polovině utkání se opět prosadil pardubický Dominik Pavlata, který nejprve obral o puk zlínského obránce a po samostatném úniku dokázal i samostatně zakončit. Tímto gólem zároveň dovršil hattrick. Ovšem ševci na nic nečekali. Hned o minutu později se puk odrazil od jednoho z obránců až k Adamu Lacigovi, který před Borovičkou puk jen lehce nadzvedl a poslal ho do sítě. Ve 35 minutě dokázal Ondřej Broža vyrovnat po dobrém napadání a technickém zakončení.

Úvod třetí třetiny vyšel Dynamu – už po 15 vteřinách hry prošla Málkovi mezi betony střela Ondřeje Chabady. O čtyři minuty později se Ondřej Chabada radoval znovu, když po krásné nahrávce od Kloze trefil puk pod břevno brankáře ze Zlína. Pardubice tak opět odskočily na rozdíl dvou branek, na což hosté reagovali střídáním gólmanů.

V 55. minutě hry ujel Matúšů všem pardubickým hráčům a poslal puk před brankoviště, kde se objevil Jan Ramert, který dokázal prostřelit gólmana Borovičku. Ovšem hned za půl minuty se opět radovali domácí, prosadil se Matyáš Macas. V první chvíli se sice hrálo dál, protože rozhodčí nejprve gól neuznal, ovšem po následné poradě společně trefu Pardubic přece jen označili za platnou, díky čemuž se Dynamo vrátilo zpět do dvoubrankového vedení. Zároveň bylo nutné vrátit čas o kus zpět.

V samotném závěru – přesně 21 vteřin před koncem – ševci při hře bez brankáře ještě dokázali zkorigovat skóre a na konečných 5:6 ze svého pohledu, když se v chumlu před brankou nejlépe zorientoval Jan Hoferek a zametl puk mezi betony brankáře Borovičky. Víc už toho ovšem mladí Berani nestihli. Zlínští na východě Čech prohráli a zároveň zaznamenali čtvrtý nezdar v řadě.

Ohlasy trenérů

Petr Hemský (HC Dynamo Pardubice): Začali jsme dobře, byli jsme v tempu, měli jsme patnáct střel. Ve druhé třetině jsme polevili poté, co jsme dali takový šťastný gól na 3:1. Bohužel nás to paradoxně poslalo dolů a přestali jsme bruslit. Dali jsme soupeři šanci, Zlín hrál mnohem líp. V poslední třetině jsme se vrátili k tomu, co jsme hráli v té první, a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): První třetinu jsme nechytli nástup domácích. Od druhé třetiny jsme to srovnali, hráči začali dobře napadat a zpřesnili jsme hru. Asi rozhodlo i to, že jsme neproměnili nějakou z přesilovek. Zápas se mi hodnotí těžko, protože jsme prohráli sporným gólem. O to víc to bolí. Ale jdeme dál, nebudeme se na nic vymlouvat.