sobota 07. března 2020 | Vojtěch Jurák

Dorostenci završili šňůru venkovních zápasů prohrou na Slavii

Mladí Berani odehráli šesté venkovní utkání v řadě na ledě soupeře. Zatímco v předchozích duelech dosáhli na několik velmi dobrých výsledků, tentokrát odešli z ledu poraženi. Jediný zlínský gól vstřelil Adam Jecho na konci druhé třetiny za stavu 0:2. Ve třetí části Slavia nedovolila žádné drama a dvěma dalšími zásahy utkání definitivně rozhodla. Nyní mají Berani před sebou poslední dva zápasy nadstavby, které odehrají doma.

40. kolo / sobota 7. 3. 2020 / 15:15
HC Slavia Praha Slavia - Berani Zlín Zlín
4:1
(1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Brummel (Malínek), 33. Slavíček (Vymětal, Novák), 45. Malínek (Kluch, Jokl), 59. Skoupý (Weitz, Dráb) – 38. Jecho (Hoferek, Ševčík). Rozhodčí: Vidim – Žídek, Stanko. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

HC Slavia Praha: Pittr – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Slavíček, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Brummel, Skoupý, Novák, Štancl, Vymětal.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Valda, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek – Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Jecho, Lavička.

Aktivnější přístup měli za začátku duelu sešívaní. Ti si hned ve druhé minutě díky dobrému pohybu vybojovali přesilovku, v níž Slavíček trefil tyčku. Stejný hráč se v dobré pozici ocitl také v 6. minutě, to ale trefil pouze prostředek branky.

Hned po následném vhazování se svěřenci Ladislava Slížka dočkali. Malínek vyhrál puk za sebe na Maxima Brummela, jenž nekompromisní ranou otevřel skóre. Pozorný však musel být i domácí brankář Pittr, který v následujících minutách čeli tlaku Beranů. Žádnou větší příležitost ale likvidovat nemusel.

A tak chtěli do gólového výčtu znovu promluvit slávisté. Přečíslení dva na jednoho v 16. minutě zakončoval bezprostředně před brankářem Vymětal, puk nakonec skončil před brankovou čarou. O minutu později pak neuspěla kombinace nikým nehlídaného Brummela se Skoupým, jenž byl hlídán hostujícími obránci a k zakončení se neprodral.

Hned úvod druhé třetiny nabídl kuriozitu, která mohla mrzet zlínského brankáře Synka. Tomu se totiž při rozehrávce za brankou zamotal kotouč mezi betony a nebýt včasného zásahu jeho spoluhráčů, zřejmě by se domácímu Skoupému podařilo vstřelit branku. Jinak ovšem byla prostřední perioda na šance spíše chudší.

Dalšího gólu se diváci v Edenu dočkali až ve 33. minutě, kdy svoji šikovnost ukázal mládežnický reprezentant Šimon Slavíček. Strážce hostující svatyně mu čtyři střely – tu poslední hokejkou vleže na ledě – ještě chytil, ale na zavezení kotouče kolem tyčky do branky už nestačil.

Dvoubrankové vedení vydrželo červenobílým do 38. minuty, kdy Zlín z nenápadné akce snížil. Střelu hostujícího kapitána Hoferka lehce v prostoru mezi kruhy usměrnil Adam Jecho mimo dosah Pittra – 2:1. S tímto skóre vstupovaly oba celky i do závěrečné třetiny, šance Beranů v závěru prostředního dějství na tom nic nezměnily.

Pokud někdo ve třetí třetině očekával tlak Beranů od prvních sekund a honbu za vyrovnáním, nemohl se více mýlit. Sešívaní byli od začátku poslední periody aktivnějším týmem a už po patnácti sekundách dorážel Slavíček Štanclovu rychlou střelu. Ve vstřelení branky mu zabránil pouze hbitý přesun brankáře Synka.

Ve 44. minutě se sešívaní po akci Skoupého s Malínkem už radovali z gólu, rozhodčí však rozpažil na signál toho, že puk nepřekročil brankovou čáru. Červenobílí ale mohli o minutu později přece jenom slavit – ihned po buly nabil Kluch na dělovku od modré Vojtěchu Malínkovi, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Zlín zkusil v závěru zápasu hru bez brankáře, ale definitivní tečku za výhrou Slavie udělal střelou do prázdné branky Mikuláš Skoupý. Sešívaní dorostenci tak porazili Berany na svém ledě 4:1 a připsali si důležité tři body do tabulky nadstavby.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Domácí v úvodní třetině agresivně napadali a dělali nám velké problémy, z čehož pramenil i první gól. Od druhé třetiny jsme odehráli vyrovnané utkání. Rozhodla větší efektivita domácích, proto dnes zvítězili. K výhře můžeme Slavii jen pogratulovat.