čtvrtek 13. února 2020 | Lukáš Mihal

Junioři zůstávají v DHL Superpoháru stále bez bodu, tentokrát padli s Pardubicemi

Junioři odehráli další vyrovnaný zápas s papírově silnějším soupeřem, ale na body to opět nestačilo. Zlínské hokejisty nejspíše dost ovlivnila nešťastná vlastní branka z první minuty, ve druhé třetině navíc už prohrávali o dva góly. Ševci však nic nevzdali, snížili a tlačili se i za vyrovnáním, ale to kvůli vysoké nedisciplinovanosti nakonec nepřišlo. Pardubice tak v závěru utkání potvrdily výhru trefou do prázdné brány.

3. kolo / čtvrtek 13. 2. 2020 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
1:3
(0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Chludil (Holík, Fajkus) – 1. Costa (Rohlík, Kubíček), 25. Šír (Rohlík, Oliva), 60. Kostka (Šír, Blažej). Rozhodčí: Vrba – Bryška, Blažek. Vyloučení: 9:6, navíc Dobiáš (ZLN) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 24:39. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Berani Zlín: Kořének – Janošek, Riedl, Holík, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Chludil

HC Dynamo Pardubice: Borovička – Odehnal, Oliva, Kubíček, Blažej, Jelínek, Secký, Kaštánek – Hledík, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Rohlík, Pavlík, Šír, Šťastný

Zápas začali jednoznačně lépe hosté z Pardubic, kteří již po 38 sekundách šli do vedení. Kale Costa přihrával zpoza brány před zlínskou klec, kde se trefil do jednoho z bránících hráčů, který si dost nešťastně srazil puk do sítě. Tento gól přidal atraktivitě zápasu, protože se od té doby hrálo skoro pořád ve vysokém tempu. Oba celky podnikaly jeden nebezpečný útok za druhým, ale v první třetině už další branka nepadla, i když oba týmy odehrály dvě přesilovky. I přes vysokou rychlost hry se stále velmi dobře bránilo, oba gólmani navíc chytali velmi dobře.

I druhá perioda se hrálo ve vysokém tempu, tentokrát už ale padaly i góly. Dynamo opět skórovalo jako první, a to když se přesnou střelou pod horní tyčku prosadil Radek Šír, který to měl docela snadné, protože na Michalu Kořénkovi byl jeden z domácích hráčů, zlínský gólman tak nemohl zasáhnout. Berani se však velmi rychle vrátili do hry. Od modré čáry se napřáhl dorostenec Lukáš Chludil, který vypálil opravdu tvrdě, takže Michalu Borovičkovi proklouzl kotouč až za brankovou čáru. I přes další příležitosti jsme se dalšího gólu nedočkali, takže Pardubice stále držely velmi těsné vedení.

Ševci dřeli, makali a tlačili se za vyrovnáním, ale hlavně kvůli velké nedisciplinovanosti na něj nakonec nedosáhli. Domácí totiž v závěrečné periodě hráli hned osm minut v oslabení, naopak hosté se nenechali vyloučit ani jednou. Dynamo tak v poslední části jistě kontrolovalo hru, takže si nakonec mohlo pojistit výhru gólem do prázdné klece. Do ní se ze střední třetiny bez problémů trefil Martin Kostka, který tak svému týmu definitivně zajistil tři body. Mladí Berani jsou tak v DHL Superpoháru stále bez bodu, sny o postupu se tak čím dál vzdalují.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): Dnes jsme hráli proti papírově nejsilnějšímu týmu naší skupiny. Bohužel to začalo nešťastnou vlastní brankou v první minutě, která nás na dost dlouho poznamenala. Potom jsme však srovnali hru, měli jsme tam dostatek příležitostí na vyrovnání. V podstatě až do posledních sekund tam žila šance na zisk nějakého bodu. Nyní máme další dva zápasy doma, potřebuje v některém z nich určitě bodovat, aby byla alespoň teoretická šance postoupit do dalšího kola.