úterý 10. března 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani srovnali stav série s Hanáky před prázdným hledištěm

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli 2. zápas předkola play off Generali Česká pojišťovna play off 2020 na ledě týmu HC Olomouc 3:1 a srovnali stav série hrané na tři vítězné zápasy na 1:1. Utkání se hrálo v komorní atmosféře bez jediného diváka na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu kvůli šíření epidemie koronaviru a zákazu sportovních akcí nad sto lidí. Ještě půl hodiny před zápasem nebylo vůbec jisté, že se bude hrát. Berani otevřeli odvetný souboj na olomouckém ledě úspěšně a v 17. minutě šli do vedení. Hanáci v polovině utkání vyrovnali, ale Zlínští dvěma brankami ve třetí třetině strhli výhru na svou stranu. Góly dali Zdeněk Okál 2 a Antonín Honejsek. Velmi dobrý výkon předvedl brankář Libor Kašík. O dalším osudu play off české extraligy se bude jednat na středečním jednání v Praze.

PR2 / úterý 10. 3. 2020 / 17:00
HC Olomouc Olomouc - Berani Zlín Zlín
1:3
(0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 30. min Dujsík (Švrček, J. Knotek) - 17. Okál, 47. Honejsek (Šlahař, Ferenc), 50. Okál (Honejsek, Ferenc). Rozhodčí: A. Jeřábek, Kubičík – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 30:34. Zblokované střely: 14:10. Hity: 7:5. Vhazování: 40:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

HC Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek (A), Dujsík, Švrček, Jaroměřský, Vyrůbalík (C) - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek (A), Ostřížek - Skladaný, Kolouch, V. Tomeček. Trenéři: Moták, Tomajko.

Berani Zlín: Kašík - D. Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Řezníček, Buchta, Freibergs, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - Popelka, P. Sedláček, Kubiš (A). Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Začátek utkání byl z obou stran opatrný. Zlínský gólman Kašík poprvé zasahoval ve 3. minutě po střele Tomečka. Berani zahrozili ve 4. minutě, když Okál tečoval ránu Ference a domácí gólman Konrád úspěšně zasáhl. Hosté byli aktivní a v největší šanci se ocitl v 7. minutě po nahrávce Claireauxe střelec Dufek, ale Konrád se nenechal překvapit. Olomouc hrála ve 12. minutě po prohřešku Popelky úvodní početní výhodu, Dujsík netrefil od modré čáry branku, ránu Nahodila vyrazil Kašík. Obětavě hrající Berani se ubránili a naskytla se jim vzápětí téměř půldruhé minuty přesilovka pět na tři. Ke střelám se dostali Nosek, Freibergs, ale bezbrankové skóre se nezměnilo. Hned po návratu z trestné lavice se dostal do brejku dva na jednoho Olesz, naštěstí Kašík střelu zneškodnil betonem. Střelecký účet zápasu se otevřel v 17. minutě, po kombinaci s Honejskem prostřelil Konráda pohotový Okál.

Zlín hrál na začátku druhé třetiny téměř minutu podruhé dvojnásobnou přesilovku a opět nebyl úspěšný. V závěru výhody spálil ve 26. minutě obrovskou šanci Ondráček, když netrefil odkrytou bránu. Hanáci vyrovnali stav přesně v polovině utkání, při signalizované výhodě Švrčkovu odráženou ránu usměrnil z prostoru mezi kruhy Dujsík do zlínské sítě. Domácí měli poté více ze hry, ve 34. minutě skončila střela Musila vedle brány. Mora hrála početní výhodu po faulu Řezníčka, ve slibné příležitost promáchl Knotek a v koncovce neuspěl Ostřížek. Nerozhodný stav 1:1 vydržel až do druhé sirény.

Hned na začátku třetí třetiny se vyznamenal Kašík, když předvedl parádní zákrok po pohotové střele Nahodila. Domácí nevyužili další přesilovku a poté se prosadil v koncovce Berani. Ve 47. minutě Šlahař zachytil na modré čáře domácí rozehrávku, zadovkou našel Honejska, který prostřelil Konráda. Hosté šli do dvoubrankového vedení v 50. minutě zásluhou využité přesilové hry, po přihrávce Honejska se podruhé v utkání trefil Okál po přesné ráně k tyči. Kohouti se neprosadili v koncovce, k úspěchu nevedly ani pokusy Irgla v početní výhodě. Hanáci v závěru hráli vabank, Zlín se dostal v 56. minutě do rychlého brejku tři na jednoho, ale Dufek na Konráda nevyzrál podobně jako z úniku Šlahař. Olomouc ještě sáhla v samotném závěru k power play, nicméně na vítězství Beranů to nemělo žádný vliv.

Nejlepší hráči: Tomáš Dujsík - Zdeněk Okál.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (hlavní trenér HC Olomouc): "Jeden vstřelený gól je velmi málo. Na první dvě branky jsme Zlínu nahráli, to byly naše obrovské chyby. Bohužel jsme nedokázali vyrovnat, hráli jsme špatně Nevím, čím to bylo, zda neúčastí diváků. Zlín měl větší chuť po výhře a jeho výkon byl bojovnější a s větším nasazením. Soupeř nám nedovolil vstřelit více než jednu branku a zaslouženě vyhrál."

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Jsme spokojení, že jsme odvetný zápas zvládli. Po včerejším utkání jsme si to společně vyříkali. Z naší strany to byl dnes odlišný výkon, hodně bojovný. Nevyužili jsme sice dvakrát přesilové hry pět na tři, ale to nás nakonec nemrzí. Jsme rádi, že si odsud vezeme jedno vítězství a srovnání série."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY