pátek 18. září 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Start do extraligy nevyšel, Berani zaspali začátek a prohráli s Olomoucí

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v 1. kole Tipsport extraligy 2020/21 s týmem HC Olomouc 1:4 a z úvpdního zápasu nového ročníku vyšli bodově naprázdno. Berani zaspali začátek utkání, neboť Hanáci vedli v 15. minutě již 3:0 a prakticky rozhodli o tříbodové výhře. Zlínští dokázali překonat hostujícího brankáře až v 46. minutě, kdy jediný gól vstřelil Pavel Sedláček. Domácí poté již zápas nezdramatizovali, navíc Kohouti zpečetili zaslouženou výhru v samotném závěru čtvrtým gólem. Zlín hraje v neděli 20. září na ledě pražské Sparty.

1. kolo / pátek 18. 9. 2020 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
1:4
(0:3, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 46. min P. Sedláček - 3. V. Burián (Bambula), 6. Navrátil (J. Knotek, Škůrek), 15. V. Tomeček (Bambula), 60. Olesz (Kucsera). Rozhodčí: Hradil, T. Veselý - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 300. Střely na branku: 37:40. Zblokované střely: 19:7. Hity: 12:18. Vhazování: 34/65 (52%) - 31/65 (48%). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Berani Zlín: Kašík - Gazda, Řezníček, D. Nosek (C), Suhrada, Ferenc, Matyáš Hamrlík, Dluhoš - J. Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál (A) - Dufek, Fryšara, Köhler - Karafiát, P. Sedláček, Kubiš (A). Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek (A), Valenta, Švrček, A. Rutar, Vyrůbalík (C) - Kucsera, J. Knotek (A), Handl - V. Tomeček, Kolouch, Olesz - Navrátil, Nahodil, J. Káňa - Bambula, Gřeš, Burian. Trenéři: Moták, Tomajko.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-09-18/id/306069

Nejlepší tři hráči podle www.beranizlin.cz: Jakub Navrátil , Jan Bambula, Pavel Sedláček.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Z výsledku utkání jsme zklamaní, ale bohužel jsem dali pouze jednu branku. Nemyslím si, že soupeř byl lepší. Hráli jsme aktivně, byla tam snaha. Poznamenal nás třígólový náskok soupeře, inkasovali jsme hodně nešťastné góly, nicméně jsme se povbuzovali a věřili, že můžeme vývoj zápasu změnit. Nepomohly nám ani přesilové hry. Herně nemáme týmu, co vytknout. Byla tam snaha, bojovnost, ale spousta šancí skončila na gólmanovi. Pro nás nešťastný začátek extraligy, ale jednalo se pouze o první zápas. Věříme, že přijdou lepší utkání."

Jan Tomajko (trenér HC Olomouc): "Jsme naprosto spokojeni s výhrou, ale zápas byl hodně vyrovnaný. Úvodní třetině nám vyšla parádně, byli jsme produktivní v proměňování šancí. Zlín tam měl rovněž šance, navíc přečíslení a skvěle nás podržel brankář Konrád. Dobře jsme sehráli i oslabení. Domácí neměli ve druhé a třetí třetině tolik přečíslení, zápas jsme bojovným výkonem zvládli úspěšně až do konce a tříbodové vítězství nás velmi těší. Ve Zlíně se nevyhrává lehce a příliš bodů se odsud nevozí."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY