neděle 27. září 2020 | Lukáš Kapinus

Berani si z Pardubic odvážejí konečně vítězství!

Zlínští fanoušci se dočkali! Berani slaví první vítězství v letošním ročníku Tipsport extraligy ledního hokeje! Z Pardubic si Zlín veze vítězství 2:0, po skvělém defenzivním výkonu a vychytané nule Libora Kašíka, který se na výsledku podílel 36 úspěšnými zákroky. O branky se postarali útočníci Bedřich Köhler a Jakub Herman.

4. kolo / neděle 27. 9. 2020 / 17:00
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Berani Zlín Zlín
0:2
(0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 47. B. Köhler (Řezníček, Fořt), 52. J. Herman (Suhrada, Ondráček). Rozhodčí: R. Hradil, T. Veselý - L. Rampír, R. Špringl. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 36:28. Zblokované střely: 23:9. Hity: 8:9. Vhazování: 36:27. Průběh utkání: 0:2.

HC Dynamo Pardubice: Kantor - Nakládal (C), Vála, Bučko, Mikuš, Zakharchuk, Kolář (A), Oliva - Tybor, Kousal, Kaut - Svačina, Poulíček, Mandát (A) - Zeman, Claireaux, Blümel - Pochobradský, Anděl, Kratochvíl - <strong>Trenéři:</strong> M. Razým, M. Mikeska, P. Čáslava

Berani Zlín: Kašík - Gazda, Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, Novotný, Hamrlík - Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál (A) - Karafiát, Fryšara, Köhler - Sebera, Ondráček, Kubiš (A)</p> <strong>Trenéři:</strong> R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira

Do branky Beranů se po drobném zranění a jednozápasové absenci vrátil Libor Kašík, obranné řady vyzbrojil Martin Novotný, vracející se po operaci kolene. V útoku naopak chyběl nemocný Honza Dufek. Pardubicím v útoku sházela dvojice matadorů Rolinek, Vondrka, se zlomenou rukou chyběl slovenský forvard Paulovič.

První třetina po vlažném úvodu přinesla několik zajímavých akcí, do branky se ale žádná nevešla. Nejprve pardubický únik 2 na 1 skončil nepřesnou přihrávkou Anděla na paty bruslí Pochobradského, Noskovu střelu z kruhů kryl pozorný Kantor. Dobrý průnik Karafiáta skončil na obětavém zákroku Koláře, následně to z nulového úhlu drze zkoušel Sebera, Kantora ale nenachytal. V další šanci se pak octil Pochobradský, Kašík si ale s jeho průnikem i následným tlakem Pardubic poradil. Obrovskou chybu Zakharchuka na modré nedokázali Šlahař s Okálem potrestat, stejně tak Blümel na druhé straně nevyužil chybu Gazdy.

Brankáři na obou stranách se činili dál, a tak branku nepřinesla ani druhá třetina. Kantor vychytal únik Honejska s Okálem. Kašík naproti tomu vytěsnil střelu Bučka a zazářil i proti střele zapomenutého Svačiny a následně Anděla. Nosek před koncem třetiny zachránil situaci a zablokoval Tybora před prázdnou brankou. Gólem neskončila ani rána Pochobradského, Nakládala a Kauta.

Třetí třetina přinesla první vyloučení na obou stranách, v krátkém sledu po sobě si šli za podražení odpočinout Honejsek a Claireaux. Už za hry 5 na 5 se konečně otevřel i gólový účet, kdy v polovině třetí třetiny Bedřich Köhler skvělou tečí umístil mimo dosah Kantora střelu Řezníčka. Pardubice poté začaly tlačit, Kašík se znovu zaskvěl proti střele Mandáta. Tlak Dynama zbrzdila druhá branka, o kterou se dorážkou na brankovišti postaral Kuba Herman. Definitivní pojistku mohli Berani přidat pět minut před koncem, nepodařilo se jim ale protlačit puk do sítě, kde vlastním tělem bránili Nakládal a Kantor. Pardubice v závěru odvolaly brankáře, obrana v čele s Liborem Kašíkem ale odolala, skóre se neměnilo a Berani si tak z východu Čech vezou první cenné ubojované body do tabulky.

Podrobnou reportáž najdete na: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-09-27/id/306087

Ohlasy trenérů

Milan Razým, hlavní trenér HC Dynamo Pardubice: „Po vyrovnané první části jsme si vytvořili tlak, soupeře jsme přestříleli a měli tam několik gólových příležitostí. Bohužel, když nedáte gól, nemůžete chtít vyhrát. Rozhodovalo se ve třetí třetině, tam jsme dostali výhodu přesilovky, naložili jsme s ní stejně jako v minulých zápasech. Nefunguje nám to, budeme muset tvrdě zakleknout. Soupeř rozhodl o svém vítězství poctivou prací, dvě nevýrazné střely obránců a teč, případně dorážka. Dotlačili tam dva pracovní góly, které o utkání rozhodly. Nemůžeme ale říct, že bychom byli daleko lepší než soupeř, to platilo jen ve druhé třetině.“

Robert Svoboda, hlavní trenér PSG Berani Zlín: „Jsme samozřejmě spokojení, konečně se nám podařilo získat body. Nebyli jsme v lehké situaci, trápí nás nízká produktivita. V Pardubicích jsme narozdíl od předchozích zápasů zvládli první třetinu, neinkasovali jsme rychlý gól. Ve druhé třetině si domácí vytvořili daleko větší tlak, měli jsme spoustu práce v obranném pásmu, bylo zřejmé, že kdo dá gól, výrazně si nakloní vítězství na svoji stranu. Ti šťastní jsme byli my a jsme za to rádi.“

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY